REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.8° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

TÂLHARII din TOMIS NORD se SPARG în FIGURI cu zeci de mii de EURO!

TÂLHARII din TOMIS NORD se SPARG în FIGURI cu zeci de mii de EURO!

Replica API 12 aprilie 2018 | 00:25 551

Taxă de protecţie şi bătăi ca-n codru

Taxă de protecţie şi bătăi ca-n codru

Două dintre persoanele arestate în urma tâlhăriilor înregistrate în cartierul Tomis Nord din municipiul Constanța sunt membre ale celor două familii din Medeea, Căldăraru și Petrache, care se tot războiesc de ceva timp, ultimul episod fiind înregistrat duminică, 8 aprilie. Însă, ce este interesant se leagă de faptul că nu prea duc lipsă de bani, dacă e să ne luăm după declarațiile lor prin care a ieșit la iveală că li se cere taxă de protecție de 1.000 de euro pe lună și că au dat 20.000 de euro pentru că au pătat onoarea unei fete pe care un membru al familiei nu a vrut s-o ia de nevastă.

Mai multe tâlhării au avut loc în cartierul constănțean Tomis Nord, în aceeași zi, pe 5 aprilie. Una dintre ele s-a înregistrat în jurul orelor 14.00, când trei femei în vârstă de 36, 34 și 23 de ani, Smochina Căldăraru, Mihaela Petrache și Somia Peteală Valodi, au intrat într-un centru medical situat pe bulevardul Tomis, de unde au furat un telefon.

Cele trei femei au fost prinse în flagrant iar, în urma probatoriului, instanța de judecată a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile. La scurt timp, pe 8 aprilie, un scandal de proporții a izbucnit în cartierul Medeea, implicați fiind, culmea!, membrii familiilor Petrache și Căldăraru, care sunt în conflict de ani buni. Se pare că o fată a familiei Petrache ar fi fost dată de nevastă unui băiat din clanul Căldăraru, lui nu i-ar fi plăcut, cert este că nu s-au înțeles, iar fata a fost înapoiată.

Întrucât i-a pătat onoarea, rudele mirelui pretențios i-ar fi plătit suma de 20.000 de euro. De cealalată parte, cei din familia Căldăraru susțin că cealaltă familie îi cere taxă de protecție, 1.000 de euro pe lună, pe perioada când membrii sunt plecați în străinătate (Germania). Dacă nu primesc banii, se răzbună. Așa s-ar fi întâmplat și duminică, 8 aprilie, atunci când toți cei vizați erau plecați de la domiciliu, în vizită.

Acasă era doar o minoră, care avea probleme cu vederea și care, atunci când a auzit zgomote, a blocat ușa, a sărit pe geam și s-a ascuns într-o anexă. Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere se poate observa cum mai multe persoane apar în zonă, cu bâte și lopeți și încep să lovească un autoturism parcat, după care intră în curtea unui imobil și sparg geamurile.

Oamenii legii au declanșat cercetările, iar polițiștii constănțeni au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat, fiind vorba de Robert Căldăraru. Totodată, pe numele a altor doi bărbați, cu vârste de 26 și 29 de ani, urmează a fi emise mandate de aducere. Cercetările continuă, urmând a fi probată activitatea infracțională și în cazul altor persoane.

”În data de 9 a lunii curente, în cartierul Medeea, a avut loc un conflict spontan, între persoane care locuiesc în zonă. S-a produs o tulburare a ordinii și liniștii publice, pentru care s-a intervenit în mod eficient. Au fost reținute și conduse la sediul Poliției 9 persoane și, în prezent, se desfășoară audieri și cercetări în cauză. Facem precizarea că nu vom tolera astfel de comportamente în zona respectivă și că se va interveni ori de câte ori e nevoie”, a declarat George Munteanu, adjunctul Poliției Municipiului Constanța.

Liliana CHIRU

Video:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=85&v=AOzMCLPaKuY

Citește și: https://www.replicaonline.ro/ei-sunt-autorii-talhariilor-din-tomis-nord-nu-sunt-la-primele-abateri-351719/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toata lumea interlopa din constanta ..tigani ..turci ..etc. sunt sub protectia politiei si a jandarmeriei ..astfel nu se explica invazia de bisnitari de tigari din toate pietele si intersectiile din constanta ..
10
0
in ce lume traim nene. astia trebuiesc impuscati in cap , iar glontul cumparat tot cu banii lor. vreo 10-15 insi si pe urma sa vezi ce liniste este in Constanta
15
0
Mafia cu Skoda de 15 ani! Probabil ca mafiotii ceilalti au venit cu Suzuki Baleno sau cu Matiz!
8
1
Sa te violeze tigani pe tine si sa nu te apare jandarmeria....ca prea esti prost
6
0
Sunt mana in mana cu hotii si interlopii, sunt platiti degeaba. Jandarmeria trebuie desfiintata.
10
4
Ce treaba I-si pune sa faca.
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369