REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Taximetriștii din Gara Constanța, japcangii și figuranți: refuză cursele scurte și iau la mișto clienții!

Taximetriștii din Gara Constanța, japcangii și figuranți: refuză cursele scurte și iau la mișto clienții!

Replica API 6 august 2019 | 12:56 2477

Lică Neagu: ”Poliția Locală încurajează tot ce se întâmplă în gară”

Lică Neagu: ”Poliția Locală încurajează tot ce se întâmplă în gară”

Să găsești un taxi în zona Gării, în plin sezon estival, este o adevărată loterie, mai ales dacă locuiești în Constanța și ai de parcurs o cursă de câțiva kilometri. Taximetriștii își fac propria lege și, cu o nesimțire ieșită din comună, refuză cursele în favoarea celor mai lungi care le aduc câştiguri mai mari. Pasează clienții de la unul la altul iar dacă cei dintâi au noroc să găsească bunăvoință la unul dintre taximetriști, îi suprataxează după bunul plac. Camera Taximetriştilor din Constanţa spune că Poliția Locală trebuie să stea cu ochii pe taximetriști și să-i amendeze dar... este ”mână în mână” cu șoferii, spune Lică Neagă, președintele Camerei. Neagu trage un semnal de alarmă și solicită Primăriei Constanța să deruleze controale, mai ales în zona Gării Constanța.

Șoferii de taximetre care își petrec veacul în fața Gării Constanța, nu numai că încalcă Legea 38/2003, dar sfidează și legea bunului simț. Obrăznicia față de clienții care solicită curse scurte nu are limite, iar dacă ajungi să le reproșezi că au un comportament și o atitudine grosolană, mai să sară la bătaie! Cu un astfel de incident s-a întâlnit duminică, în jurul prânzului, o constănțeancă. Aproape jumătate de oră s-a chinuit să găsească un taxi care să o ducă până în Poarta 6, o cursă de cel mult 4 kilometri. ”Am ajuns în gară cu trenul, încărcată cu bagaje și doi copii mici după mine. Am decis să iau taxiul până în Poarta 6, așa că m-am oprit la primul din șirul lung ce aștepta clienții în fața Gării. L-am întrebat dacă este liber, m-a întrebat unde merg, i-am răspuns Poarta 6, după care m-a trimis…în spate. Adică la colegul din spatele său. Bun. Am mers la colegul...care avea aceeași practică. Am mers la următorul, un taximetru de la Romaris. L-am întrebat dacă este liber, m-a întrebat unde merg, i-am răspuns, m-a trimis…în spate. L-am întrebat de ce refuză să ia comanda, mi-a răspuns arogat: Mergi, dom,ne în spate și lasă-mă dracu în pace! Repet: eram încărcată de bagaje și cu copii mici după mine”, a declarat M.S. La un moment dat, clienta a dat peste un alt șofer, la fel de ”amabil”. Sub pretextul că așteapă un client să vină să-i plătească cursa, a refuzat comanda. ”Dacă mergeam în Mamaia, nu mai aveați nicio problemă?!”, a întrebat clienta. ”Nu, doamnă, chiar aștept clientul să vină să-mi plătească”, a replicat șoferul. Femeia s-a retras, iar în următoarele secunde a observat cum doi clienți, turiști, se urcă în taxiul cu pricina, al cărui șofer aștepta să-i fie plătită cursa. Se îndreaptă spre mașină, întreabă turiștii unde merg, răspund Mamaia. Spre a nu fi tras la răspundere, nefericitul de la firma Romaris care conducea maşina înmatriculată CT 60 GAV, cu indicativul 614, o ia la goană.

Din șirul lung de taximetre, doi șoferi au acceptat umila cursă de 4 kilometri, până în Poarta 6. Deși, în mod normal, tariful era de cel mult 12 lei, unul solicita 20 lei de lei, iar altul 25 lei. ”Pardon?! Sunt din oraș, știu cât costă o cursă până-n Poarta 6”, a răspuns clienta care, în cele din urmă, s-a lăsat păgubașă.

Lică Neagu: ”Poliția Locală încurajează tot ce se întâmplă în gară”

Lică Neagu, președintele Camerei Taximetrișțtilor Constanța spune că are cunoștință despre această practică a taximetriștilor dar, a mai precizat el, este un fenomen pe care-l poate întrerupe doar Primăria Constanța, prin Poliția Locală. Însă ”Poliția Locală încurajează tot ce se întâmplă în gară”, spune Lică Neagu. Refuzul unei curse înseamnă o sancțiune, înseamnă amendă de minim 400 de lei, a mai susținut Neagu.

”Față în față cu ei, în parcare, stă în permanență o mașină de la Poliția Locală. Iar polițistul are obligația să-l amendeze dacă refuză clientul cu 400 de lei. Dar poliția Locală a mână în mână cu taximetriștii. Potrivit Legii taximetriei Hotărârea Consiliului Local nu are voie să refuze clientul decât în condiții speciale, dacă e beat, conflictual, etc. Amenda este între 400 și 600 de lei, iar dacă se repetă, i se supendă licență, iar când se duce la prelungire, nu i se mai prelungește”, a declarat, pentru Replica, Lică Neagu. Acesta trage un semnal de alarmă și solicită Primăriei Constanța să deruleze controale pentru a stopa acest fenomen care se se perpetuează. ”I-am trimis mesaj primarului și i-am adus la cunoștință faptul că Poliția Locală încurajează tot ce se întâmplă în gară. I-am solicitat să se întâlnească cu noi să găsim o soliție, să se facă controale. Nu mi-a răspuns la mesaj”, a mai completat Neagu. ”Primim și noi sesizări, dar ce pot să fac? Vorbesc cu dispeceratele cu patronii, dar…degeaba”, a conchis șeful Camerei Taximetriștilor.

În replică, reprezentanții Poliției Locale spun că taximetrișțti pot amenda șoferii doar dacă sunt sesizați de către clienți. Însă, cei care se întâlnesc cu astfel de situație, sunt sfătuiți să sesizeze Serviciul Rutier.”Noi nu avem voie să-i oprim în trafic, doar dacă este un polițist local în zonă și este sesizat de client. Clientul care este refuzat de taximetrist trebuie să-i ia datele și să-l reclame la Serviciul Rutier. Am sancționat și noi, pentru încălcarea mai multor prevederi ale legii, pentru opriri neregulamentare, pentru că nu aveau ecuson, etc., dar mai multă competență în astfel de cazuri au cei de la Poliția Națională. Poliția Locală a acționat zilnic pe această linie în limita competențelor legale și au dat zeci de amenzi”, susțin reprezentanții Poliției Locale.

De precizat faptul că, recent, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului a amendat cu 2000 de lei un taximetrist pentru că a refuzat să preia o comanda, în baza unei reclamații.

VIDEO:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pol locala nu evitati taxi gara.gara casa de cultura 25 lei dar cu ceas 10. ce spuneti ?
0
0
Nu mai luați taxi din statii, faceti comandă prin aplicatie, lasati "rechinii" sa moara de foame
0
0
Fiecare are dreptul de asi selecta clienti
0
3
Sa vina uber!
6
1
stau si ma minunez de cate comentarii aiurea si fara rost..toata lumea are acum un telefon si internet pe el..in 5 secunde afli nr de telefon de la dispecerat si fiecare dispecerat are aplicatie pe mobil...in 2 minute faci comanda si nimeni nu este refuzat si nu i se face suprapret de la un taxi care vine la comanda...nu mai luati taxi din gara..city..sau aiurea pe la colturi...avem nr de telefon..avem aplicatii ..folositi-le..si scapati de nesimtitii astia..
13
0
aia cu masinile galbene ii stim....si tot asa ii stim si pe ceilalti, piratii din Caraibe, gen Selvis si compania...
3
2
UBER, UBER,UBER....
6
1
Despre ce DISCUTAM? Uitati-va cine este seful lor. Nea Lica cu doctorat in prostie
12
1
Nu mai luati taxiul sa vedem se lasa de meserie????
7
2
Adevarat Stau in statia taxi si cu un ranjet pe fata refuza clientii daca acestia nu merg in Mamaia, statiuni sau daca in urma discutiei isi dau seama ca persoana cunoaste orasul. Rusine si incompetenta pentru toate institutiile locale care permit asa ceva si nu iau masuri drastice
9
2
Folositi aplicatiile Clever, Startaxi si Blackcab care sunt functionale in Constanta. Cererea creeaza oferta. Fiti voi fraieri si ignoranti ca japcangiii de abia asteapta.
14
2
sunt niste lichele care fac taxi ilegal la gara au cate o baraca si sunt de ani de zile si prostesc cate un lake ce vine in cta pt prima oara puscariasi si putori
18
2
AM OBSERVAT DE CATEVA ZILE CA POLITIA ARE O ALTA ATITUDINE SI PARCA CHEF DE MUNCA, A FOST SI UN FLAGRANT CU UNU CARE AVEA MASINA GALBEBA SI O FACEA PE TAXIMETRISTUL, MAI ESTE UNU LA CORA BRATIANU, GARA SI LA ATLASIB VREO 3, POLITIA STIAU DE BAIETI, DAR ACUM AU DAT SI EI DRUMUL LA MUNCA
10
2
Bai tiganilor care sunteti taximetristi , singurul judet in care se mai practica japca este Constanta , de mult timp in Ct lucrurile stau asa . Intro zi cand o sa vina uber in CT o sa va vad eu daca mai pacaliti si jegmaniti oamenii .
18
2
Daca se lauda primaria cu transportul public in comun beton de ce nu folositi acest serviciu?Articol comandat de firmele de taximetrie alternativa precum si comentariile pentru denigrare si atragerea clientilor.De ce va faceti ca nu vedeti masinile nou-noute?De ce la alte societati de prestari servicii sunt afise ca-si rezeva dreptul de a-si selecta clientela si taximetristii nu pot?Mai terminati cu minciunile si manipularea!
6
10
Zona garii este cea mai periculoasa.Cine ii tolereaza pe derbedeii aia, primaria,politia?
15
0
daca politia locala e pe mana cu taximetristii, este infractiune, se face dosar penal si raspunde in toate formele, eu zic filmati politia locala cand sesizati acest lucru si pe urma plangere penala la parchet.nu e simplu?
10
2
Este zona care iti arata cum este Constanta.
17
1
Este unu cu logan visiniu care o face pe taxi trage de clienti dp peron zotel il cheama este pirat
6
2
Daca diabolica alianta de la guvernare ar fi vrut ar fi sprijinit UBER sa intre pe piata dar astia fac totul pentru ei si nimic pentru om.Despre calitatea taximetristilor a spuso un absolvent de liceu "daca nu reusec nici acolo nici dincolo ma fac taximetrist" adica la taxi minte multa nu se cere.
8
4
Sa dea 150000 de licente, sa alerge taximetristi dupa clienti
8
2
taximetria la constanta e pe butuci. Tot ce se scrie e adevarat, masinile au re-devenit sicrie pe roti, la fel ca la sfarsitul anilor 90, sunt jegoase si imputite la fel ca soferii lor. Stau numai la japca, daca pornesc aparatul au maimuta, intr-un cuvant ti-e sila de ei. Dincolo la RATC, tiganii au acaparat peisajul, asculta manele tare la telefon, scuipa seminte pe jos, se incaiera intre ei. Din pacate in Constanta nu exista alternativa civilizata la masina personala.
19
2
In numele taximetristilor corecti imi cer scuze doamnei pentru acest incident.din pacate suntem foarte putini taximetristi cinstiti ce incercam sa ne facem corect meseria.suntem toti bagati in aceeasi oala cu mizeriile de tigani ce inseala clientii.iar in gara politia locala nu misca un deget.imi este sila sa stau acolo.prefer sa plec in alta statie.
24
5
au venit niste prieteni din tara si japcangii au cerut 35 lei de la gara pina la poarta 1 fara aparat pus .asta e primul lucru pe care il vad in orasul asta jegos condus de makedoni turistii
22
3
Cea mai josnica specie umana sunt taximetristii ! Tigani, machedoni nespalati si fosti puscariasi!
26
5
Uber, Bolt, Etc.. asta e solutia.
17
2
Mizerii de oameni, te-ai angajat ca taximetrist? Ia in mortii tai orice cursa iti vine, asa vei fi recomandat la multe persoane. Stai si refuzi o cursa de la gara pana la bila ca e prea scurt drumu? Du-te in afara sa vezi cum iau taximetristii cu TESLA si te duce 400m pentru ca nu-i pasa... pur si simplu trebuie sa iti faci job-ul. Cauti sa furi curent? Angajeaza-te la enel.
22
1
Pai daca toti este tigani de la piata chiliei! Ai dracu sifoane.
16
3
cereti sa se faca retea de UBER si-n Constanta, numai asa o sa aveti si alta alternativa, adica va pisati pe ei si gata, taximetristii astia fac asa pentru ca nu au concurenta, ia sa existe UBER sa vedeti ce kkati pe ei or sa fie. Solicitati UBER, cereti sa se deschida si-n Constanta o retea UBER, macar pe timp de vara.
20
2
Din propria experienta . Am vrut sa iau taxiu , de la gara pana la Brotacei . Primu taximetrist statea cu picioarele , intinse pe geam si m-a refuzat direct . Si tot asa , urmatorii 3 taximetristi . Eram turbat de nervi . Brotacei este prea aproape de gara , ca sa refuze o asa cursa ? I-am intrebat : daca ceream o cursa pana la Arad sau Oradea , asa ma duceati ? Am luat autobuzu si gata . In fata gari , coclcaie de ciudati , cocalari si taganime . Este prima imagine , a turistului care vine cu trenu , la Constanta .
24
3
Ce uber ce bolt ... exista Blackcab de cateva luni. Eu merg aproape. Masini de firma, de lux, tarife la fel ca la taxi, curate, aer conditionat, vis. Descarcati aplicatia si convingeti-va
23
1
Primaria Constanta si politia locala ce masuri iau? De ce mai dati autorizatii la japcangii??
16
1
mergi in Eforie nord daca vrei sa vezi cat iti iau aia ca te duc 500 m
10
0
Am patit si eu.Mi-au refuzat o cursa de la gara la poarta 1 si eram si cu o batrana.Niste idioti.
15
1
injura taximrtristii : sunt obligati sa faca asta , patronii le cer 2 mil la 24 de ore , ce sa faca si ei ?
2
25
Lachiosule,am savarsit facultatea in orasul Balti,cu doctorat la Orhei si masterat la Dubasari,Chisinaul era prea scump!Oricum a fost rentabil ca la fiecare drum aduceam cate 50 de cartuse de Minsk cu filtru si ma scoteam si la spagile profesorilor si la benzina.A fost greu,dar prin munca si abnegatie am reusit sa realizez ceea ce altii nu v-or reusi in 4 vieti!
3
9
Sa-mi spuna acest distins domn,Lica Neagu,care tot latra in numele taximetristilor,autointitulat liderdaca stie cu adevarat lg38 din 2003 actualizata de ce nu se respecta in privinta tarifelor adica tarif zi,noapte,exterior,manipulare de bagaje si cum hotarasc altii pe masinile noastre tariful cu care sa merg! Cat timp clientii vor veni in pielea goala,cate 5 sau chiar 7,asteapta sa-i cari bagajele,mananca sau sparg seminte,negociaza cursele cu taximetristii si considera taximetristul sclavul lor fara sa-si dea seama ca platesc doar un transport asa va functiona taximetria la nivel national!
6
10
Folosesc BlackCab zilnic si sunt foarte multumit.mai mult decat atat au inceput sa isi faca reclama si la radio si pe strazi.puneti mana si descarcati va aplicatia BlackCab si apelati la ei.masini mai mult decat decente curate civilizate cu soferi foarte decenti cravata camasa curati isi vad de treaba.lasati japcangii sa moara de foame.toti interlopii au taxiuri conduse de insi foarte dubiosi cu carnet de conducere si 4 clase facute la Poarta Alba. Trezirea constanteni.trezireaaaaaaa
20
2
tinerii Constantei care vin in vacanta in timpul anului universitar sau turistii care tranziteaza gara Constanta, dau numai de ciori si cocalari imputiti si vulgari, va dati seaaama ce impresie producem , ar trebui sa fie interzisa stationarea soferilor in fata usilor de iesire intrare a garii, fiecare sa astepte civilizat in statie, sa fie interzisa si parcarea taxiurilor in fata garii, sa astepte civilizat in statie, macar asta sa faca politia locala sau nationala, e de ras
26
1
Taximetristi sunt niste golani ordinari . Lica Neagu nu este mai departe pentru ca si el se trage din randul taximetristilor . O fi facut el facultatea la Chisinau la fara frecventa dar tot un zoios de taximetrist a ramas . Acum ca vrea sa lase impresia ca el este cineva , este o simpla impresie .
20
1
Bai alcolistule batran care nici nu stii sa conjugi verbul cu predicatul,pai tot altcineva e de vina ca sub umbreala taximetriei v-ati strans toate ordurile si lepadaturile societatii?Bai gunoaielor de taximetristi,cu cazanele carpite la coltul strazii cu placute de frana la mana a-2-a,unicul vostru gand atunci cand iesiti pe strada este cum sa ardeti lumea,sa le sugeti borobeicile la toti sergentii de la locala!Semnat:Colonelul Uber
15
1
toti machedonii si tiganii sntsoferi pe taxiuri.ar trebuii sa dea anual testare ca nu stiu nici sa citeasca
24
3
UBER va face selcetia naturala de la ciori la oameni normali si de la lighene pe roti la autoturisme. MUIE PSD!!!
21
5
nu stiu cum s o spun decent: m...e Lica Neagu, fat bastard
16
2
D3 ka gara numai PUSCARIASI SI PESTI!NU LE MAI DA LICIENTE FAGADAU!
12
1
Am vrut sa iau un taxi de la gara pana in Tomis Nord , nu mi s a refuzat cursa decat atunci cand am cerut , inainte , sa ma urc , bon fiscal... Erau doi politisti care " pazeau " taxiurile. Le am spus ... Dar mi au replicat ca nu au ce face....M am enervat, mi a fost si frica asa ca am.luat autobuzul... De obicei folosesc Clever si e ok
18
1
introduceti Uber si Taxify si o sa moara de foame javrele
33
2
UBER va rezolva situatia
29
1
Taximetristii, sunt aia care nu mai au loc cu saretele prin statiuni. Ce tara de cacat avem. Cum plm sa lasi tiganii cu carutele prin statiuni si bicicletele alea de patru sau sase persoane si sa nu poti circula nici ca piton, nici ca sofer? Te mai miri ca rapesc, violeaza sau omoara copile nevinovate. Politia romana este depasita de situatie. La fel si Veorica..
16
6
Gardienii publici de la Locala care stau in Gara sunt mana-n mana si cu taximeTRISTII si cu ciorile care vand tigari la floraria din statie. Altfel n-ai cum sa vinzi tigari ilegal aici si la 30 de metri distanta sa se afle gardienii publici. Cat despre taximeTRISTII din Gara am patit-o de vreo 2 ori cu ei. Fiind incarcat cu bagaje am dorit sa iau taxi-ul pentru vreo 2-3 km. Clanta, pentru banii astia cica nici nu pornesc motorul. Hai cu UBER si in Constanta!
26
1
Cu spagarul ala de Dogan Saban de la locala ce ordine vreti.
24
1
Pana apar Uber sau Bolt, Clever e singura solutie decenta in CT. Chiar daca-s tot taximetristi, astia care au Clever parca sunt mai umani. Ciorile si hodorogii naftalinizati poa' sa crape in fata garii...
30
1
Gara este un loc de intalnire al interlopilor deghizati in taximetristi. Sefii lor sunt niste cocalari, mai ales profesoru analfabet Lica si asociati cu dubioasa politie locala.
38
1
Uber e singura solutie la Constanta. Taximetristii din Constanta sunt in mare parte ciori
37
2
Daca nu va place merge-ti in bulgaria ca e mai eftin
9
32
Taximetristii din gara sunt 75% cioroi, miros pestilential in cazanele alea de masini, tupeisti si cocalari arzoi de cea mai joasa speta
55
1
unii sunt tigani care stau in case de mizerie si n-au ce manca, nevestele n-au cu ce sa se imbrace, umbla in pijamale...
45
2
probabil esti un ... taximetrist !
38
2
De cate ori am solicitat servicii de taximetrie, nu am fost refuzati , chiar pe distante foarte mici. Probabil am avut noroc.
7
53

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108