REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Temă de gândire pentru Poliţie: ‘şantajiştii’ din parcările cu plată prin SMS

Temă de gândire pentru Poliţie: ‘şantajiştii’ din parcările cu plată prin SMS

Replica API 13 iulie 2018 | 01:58 625

Consilierul Florin Goidea trage un semnal de alarmă

Consilierul Florin Goidea trage un semnal de alarmă

Sesizăm o puzderie de anunţuri pe reţeau de socializare Facebook, prin care diverşi cetăţeni “somează” autorii unor tamponări să contacteze păgubiţii. De cele mai multe ori, cei care provoacă o tamponare într-o parcare ori pe vreo stradă nu aşteaptă păgubitul şi nici nu lasă un număr de telefon la care să fie contactaţi pentru o înţelegere amiabilă. Pur şi simplu fug, iar de aici… sănătate şi putere de muncă să fie! “Da, mi-am reparat maşina singură. Nimeni n-a văzut nimic, în zonă nu erau camere video. Am găsit maşina zgâriată, în parcare”, ne-a relatat o constănţeancă. Este doar un exemplu din miile care se înregistrează pe parcursul verii într-un oraş supraaglomerat cum este Constanţa.

Aşadar, avem şoferi certaţi cu bunul simţ, dar avem şi puţine parcări în Constanţa. Chiar şi aşa, Primăria Constanţa a introdus în oraş, pentru început doar în anumite zone, plata parcării prin SMS. Ideea nu este rea, doar că… profitând de aglomeraţie şi de frecventele incidente (tamponările evocate mai sus), în parcările cu plată au apărut şmecherii care efectiv “şantajează” şoferii: „Hai, nene, ai un loc liber aici, dă şi tu un ban să-ţi supraveghez maşina”. Cu alte cuvinte, dacă te duci în parcarea de lângă Sala Sporturilor, deşi plata se face prin SMS, aproape inevitabil vei fi abordat şi de un individ, care se va oferi să-ţi vegheze maşina cât timp eşti plecat, nu cumva să te trezeşti cu ea zgâriată de un alt participant la trafic (unul dintre ăia care comit o tamponare şi îşi văd de drum liniştiţi!).

Situaţia a fost întărită, ieri, şi de consilierul judeţean Florin Goidea, care a postat următoarele: “Taxarea parcării în sistemul actual prin SMS este un sistem civilizat folosit cu succes de ani de zile de multe primării din ţară, în Braşov, Cluj. Mai mult, sistemul stârpeşte "mafia" taxatorilor la negru, într-un cuvânt, banii intră în visteria primăriei şi nu în buzunarele unor neaveniți. Astăzi (ieri – n.r.) am parcat lângă Sala Sporturilor și, ce să vezi, cât stăteam eu să dau SMS pentru plată, apar doi indivizi și-mi spun că trebuie să plătesc ca să aibă grijă de maşina mea şi că locul de parcare e reţinut de ei! Sistemul București (şi la Bucureşti au fost semnalate astfel de cazuri – n.r,), normal că m-am revoltat, dar când am coborât din mașină am vazut că parcarea era împărțită deja, erau mai mulţi "dirijori". La protestul meu, mi-au răspuns: "Ce, nene, facem şi noi un ban"! Fac apel în atenţia responsabililor primăriei, Poliţiei Locale, Naţionale, să nu lase ca un lucru bine făcut pentru urbe să fie denaturat! Nu lăsaţi să înflorească clanurile de "parcagii" pe banii noştri! Până la urmă, e vorba de probleme de ordine publică şi siguranța cetăţeanului, în afară de partea pecuniară”, a arătat Florin Goidea.

Amintim că cei care îşi lasă mașinile în parcarea de la Sala Sporturilor din Constanța și pe bulevardul Tomis în zona cuprinsă între Capitol și primărie, pot achita taxa doar prin SMS, la numărul 7420. Pentru o oră de staționare, tariful este de 0,45 euro + TVA, pentru 3 ore un euro 30, iar cei care își lasă mașinile în parcare timp de 8 ore, vor plăti 3 euro + TVA. Există și varianta pentru 7 zile (90 de lei) sau 30 de zile (225 de lei), pentru care plata se face cu cardul, din aplicația TPARK.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bg pla in taxele lor ca in viata mea nu am dat si nu voi da vreun SMS sau voi plati vreun parcagiu. Pentru parcagii ciori le pastrez doar o amenintare si daca insista.... un pumn.
0
1
taxa e un euro pen ca se plateste la o banca in MADAGASKAR
14
0
DNA tace!Trimiti in SMS in euro desi in Romania conf legii plata e in lei.Ei bine firmele de lefonie mobila iti iau la un curs de 6 lei pe euro plus tva!Deci platesti dublu.Iar in Germania ,Austria platesti si in bancnote!E mafia primar Fagadau cu firma din Cluj.Sa puna si aparate de taxa ca nu toata lumea are credit sau cont!Taxe platim toti!Prefectul ce zice?Politia sau DNA ce zic?
10
0
De ce taxa de parcare e in Euro ? Parca moneda nationala este RON !
29
0
alo, primaria, daca platim taxe prin sms de ce sunt dirijori care vor si ei bani de parcare?nu ar trebui sa faceti ceva in sensul asta cu politia?
17
0
Am vazut si eu niste cersetori de astia ...cu un simplu mars in pula mearezolvi treaba. Nu iti zgarie nimeni masina ..nu ii intereseaza sa fie cautati si batuti de pagubiti
12
1
Si la lupoaica 2-3 ciori cica sa pazeasca masinile daca nu le dai bani ti-o zgarie ei!
10
0
Ce treaba are politia locala ca unul iti cere bani sa ti pazeasca masina. Citeste legea , incultule!
7
23
Politia locala ce face , doarme ? Va laudati ca vreti sa starpiti cersetoria . Dar pe acesti tigani care cer bani pentru ca sa-ti pazeasca masina , nu ii vedeti , nu ii sanctionati ? Morti mami lor de borati . Mergeti la munca boratilor .
24
5
Pai si ce plm nu ai sunat la politia locala ? Sau nu te baga nimeni in seama acolo?
18
4
Dl.Goidea a sunat la vreo institutie a statului sau doar vrea sa se lamenteze pe fb si, astfel, sa devina cunoscut? Jenant
18
2
felicitari
11
3
azi parchez la sala sporturilor, vreau sa-i cunosc pe indivizi personal, am o surpriza pentru ei
25
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218