REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

ȚEPELE date de o FIRMĂ de TURISM, pe masa JUDECĂTORILOR: clienţi lăsaţi fără BANI și fără EXCURSII!

ȚEPELE date de o FIRMĂ de TURISM, pe masa JUDECĂTORILOR: clienţi lăsaţi fără BANI și fără EXCURSII!

Replica API 30 noiembrie 2019 | 00:00 317

O femeie din Constanța, angajată la o firmă de turism, a fost condamnată de către instanța de fond, la 2 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. Cum aceasta mai avea o condamnare, pedepsele au fost contopite, rezultând cea de 2 ani și 4 luni, cu suspendare. Decizia nu este definitivă, apelul urmând a se judeca pe 6.02.2020. Este vorba despre faptul că a semnat contracte de comercializare pachete servicii turistice cu mai multe persoane, iar în realitate firma nu era asigurată, astfel că după intrarea societății în insolvență persoanele vătămate nu au putut să își recupereze sumele de bani.

”Interzice inculpatei dreptul de a desfăşura activităţi în cadrul agenţiilor, angajate în primul rând în vânzarea serviciilor de călătorie, excursie, transport şi cazare, atât către publicul larg, cât şi clienţilor comerciali, şi activitatea de pregătire a excursiilor ce sunt vândute prin intermediul agenţiilor de turism sau direct de către agenţi, cum ar fi tur-operatorii”, potrivit minutei judecătorești. Din cercetările efectuate s-a constatat că între persoanele vătămate în calitate de turiști și S.C. Regent Tour S.R.L. Constanța în calitate de „Agenție”, potrivit rolii.ro, au fost încheiate contracte de comercializare pachete de servicii turistice ce aveau ca obiect efectuarea unor excursii în diferite stațiuni europene, precum Spania, Grecia, Thailanda, Malaezia, Marea Britanie. Conform contractului individual de muncă, inculpata era angajata societății începând cu 1.07.2013 ca agent de turism.

Din cuprinsul contractelor de comercializare a pachetelor turistice a reieșit că la capitolul Asigurări s-a inserat fraza conform căreia turistul este asigurat pentru rambursarea cheltuielilor de repatriere și/sau a sumelor achitate de el în cazul insolvabilității sau falimentului Agenției, însă nu a fost precizat numărul poliței de asigurare, astfel cum prevede ordinul de ministru nr.1387/2015, deoarece, în realitate, Agenția de turism nu mai era asigurată încă din anul 2013. Deși inculpata a precizat în fața instanței că nu citea contractele pe care le semna, instanța a apreciat că o asemenea susținere nu corespunde realității. ”Inculpata era perfect conștientă de faptul că Agenția de turism nu mai era asigurată, astfel cum a și recunoscut. Mai mult, inculpata era mama administratorului societății. Inculpata a avut cunoștință de faptul că din data de 05.07.2013 societatea nu mai era asigurată, astfel încât, dată fiind perioada foarte lungă de timp ce a trecut până la semnarea contract elor cu persoan ele vătămat ear fi avut posibilitatea să discute și să modifice clauzele contractuale, în sensul precizării inexistenței contractului de asigurare sau să se precizeze beneficiarului că această asigurare nu există”, potrivit instanței. Inculpata are 66 de ani, este căsătorită, a absolvit studii medii, pensionară și a mai fost condamnată pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune. Astfel, pedeapsa primită este de 2 ani și 4 luni, dar urmează a se judeca apelul.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
DNA mai are treaba cu niste spagari pilosi de la stat. Hai DNA, du-i la mititica, asteptam cu totii sa se termine procesele dar mai ales cercetarile pe dosare noi. DNA Forza DNA!
5
1
De firma de turism,ma gihi ce faci tu ma,sabotezi investitori privati?,lasa ma prosti sa vina la mine pentru ca altfel te dau in judecata pentru obstructionarea oamenilor cu initiativa din sectorul privat.
0
2
Hoata la batranete. Pai daca comunistii nu faceau nimik si toata ziulica turnau vecinii, au stat fara munca, fura la batranete, gainari, oameni de nimik.
7
2
numai prostii se duc la firme de turism.desteptii fac direct rezervari pe booking.com,ca mine.Nu am avut probleme in toata lumea!
12
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614