REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Terminal de combustibil pentru aeronave în Portul Constanţa! Iată ce firmă plănuieşte investiţia

Terminal de combustibil pentru aeronave în Portul Constanţa! Iată ce firmă plănuieşte investiţia

Replica API 27 martie 2018 | 00:00 2752

Care sunt legăturile cu Sebastian Ghiţă

Care sunt legăturile cu Sebastian Ghiţă

JETFLY-HUB este o societate comercială cu specific de activitate preluare, stocare, livrare de carburant tip JET utilizat pentru alimentarea aeronavelor. Societatea doreşte să construiască în Portul Constanţa terminalul JET SEA Constanţa, care va fi un terminal de încărcare/descărcare produse petroliere, mai precis, combustibil pentru aeronave. Dincolo de investiţie, care sună spectaculos, interesant este şi faptul că adminsitratorul companiei este Angel-Cristian Berendel, nimeni altul decât fratele lui Dan Florin Berendel, cunoscut ca și prieten de afaceri cu Sebastian Ghiță.

Specificul pe care îl dorește societatea să îl implementeze la Constanța este un aspect nou în peisajul activităților private române de bussines, având în vedere faptul că ceilalți operatori de pe piață fie au capital mixt fie străin. În momentul de față există un deficit de carburant JET pe piața din România, deficit pe care SC JETFLY HUB SRL dorește să-l acopere prin operațiuni de import, stocare și distribuție via AUTO sau CF. Se are în vedere și export via vapor.

„Cantitatea aproximativă avută în vedere a fi acoperită prin operațiunile de mai sus se ridică la peste 100.000 t lunar, obiectiv avut în vedere a fi îndeplinit în mod eșalonat în următorii ani. Se așteaptă de asemenea, o creștere a consumului de cărburant JET, luând în considerare dezvoltarea traficului aerian atât civil cât și militar având în vedere integrarea României în structurile NATO.

Obiectivul de mai sus implică realizarea unor terminale de preluare, stocare și distribuție a JET-ului care să raspundă solicitărilor tehnice, dar mai ales celor legate de asigurarea securității în activitate și răspuns favorabil la legislația și recomandările în vigoare”, scrie în memorandumul depus la Agenția pentru Protecția Mediului. Capacitatea maximă de stocare în rezervoarele cilindrice verticale va fi de 78.500 tone. În cadrul parcului de rezervoare vor fi construite 2 rezervoare a câte 38.250 tone, în care se vor stoca urmatoarele produse: Jet și Kerosen.

Cine este Angel-Cristian Berendel și care este legătura sa cu Sebastian Ghiță

Angel-Cristian Berendel este un om de afaceri din Prahova, care a ieșit în evidența opiniei publice prin firmele pe care le-a mai avut în administrare sau prin care a fost asociat. Alături de el a fost asociat și Dan Florian Berendel, care a fost trimis în judecată alături de Sebastian Ghiță în dosarul „Tracia-Asesoft”, dosar faimos pentru faptul că s-a plimbat 14 ani de zile de la o instanță la cealaltă până când faptele de înșelăciune și fals în declarații s-au prescris.

MASTER CHEM OIL LIMITED, unde erau asociați frații Berendel, cumpăra motorină de la Asesoft

ASESOFT COM SRL a vândut motorină către MASTER MIND CONSULTING SRL, administrată de Dan Florin Berendel, fără a fi inclusă taxa de drum.

Berendel Dan Florin şi firma acestuia au fost învinuiți, alături de Sebastian Ghiţă, în dosarul „Tracia-Asesoft”. În anii 2011 şi 2012, au fost exportate de către OMV produse petroliere în valoare totală de aproximativ 25 milioane euro, către MASTER CHEM OIL LIMITED, persoană juridică străină cu sediul în Malta.

MASTER CHEM OIL LIMITED are calitatea de asociat alături de fratele lui Dan Florin Berendel, Angel Cristian Berendel, în societatea MASTER CHEM OIL SRL, persoană juridică română cu sediul în Bucureşti.

Dosarul „Tracia-Asesoft” – 14 ani s-a învârtit până s-au prescris faptele

Fratele lui Angel-Cristian Berendel, Dan Florin , a fost trimis în judecată în 2002 alături de Sebastian Ghiță și alți 8 inculpați, Gheorghe Romulus, Lalu Ioan Gheorghe, Lenghel Alexandru, Iriza Stefan, Stefan Stela, Nicorici Mircea Daniel, Stefan Stela, Grigoriu Dan Constantin. Ei erau acuzați de înșelăciune și fals în declarații în dosarul „Tracia-Asesoft” într-o afacere cu produse petroliere care ar fi prejudiciat statul cu 20 de miliarde de lei vechi.

În dosarul care conține 42 de volume se regăsesc zeci de note de constatare ale instituțiilor de control printre care și o notă de control a ANAF din 2001 care este semnată în calitate de inspector de Sorin Blejnar, fost șef al ANAF. Potrivit anchetatorilor, operațiunea arată în felul următor: mai multe companii, printre care și Asesoft Com, achiziționau de la rafinării produse petroliere fără plata taxei de drum, apoi aceleași companii vindeau produsele către benzinării incluzând taxa. Dosarul a avut un drum anevoios de 14 ani, care s-a lăsat cu achitarea inculpaților.

Astfel, în anul 2004, Tribunalul București decidea achitarea tuturor inculpaților. În decembrie 2004, Curtea de Apel București decide, de asemenea, achitarea inculpaților. În noiembrie 2005, Înalta Curte de Casație și Justiție a trimis cauza spre rejudecare la Tribunalul București. După 6 ani de zile, instanța se pronunță: achitarea inculpaților. În decembrie 2012, Sebastian Ghiță a fost ales deputat PSD, iar în martie 2013, Curtea de Apel își declină competența și trimite dosarul la Înalta Curte de Casație și Justiție. ICCJ decide că nu este competentă pentru că dosarul se afla în stadiul de „apel”.

Dosarul ajunge din nou la Curtea de Apel București. În data de 3 martie 2016, Curtea de Apel încetează procesul în dosarul „Tracia-Asesoft” pentru că faptele s-au prescris. De asemenea, instanța a încetat procesul penal și în cazul celorlalți inculpați din acest dosar, în urma prescrierii faptelor: Dan Constantin Grigoriu, Dan Florin Berendel, Romulus Gheorghe, Ioan Gheorghe Lalu, Alexandru Lenghel, Iriza Stefan, Mircea Daniel Nicorici si Stela Stefan. În schimb, instanța a admis acțiunea civilă și i-a obligat pe inculpați la plata către ANAF a sumei de 1.730.951 lei.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
codruta fii cu ochii pe acesti excroci ,noi vrem sa vina firme cu traditii gen omv austria noi vrem nemti in tara nu romani tiganizati hoti de accize ,va rugam sa le puneti piedici sa nui lase pe romani sa investeasca astia o sa fie exact ca si cu cerealele mari investitori traderi in portul constanta noi vrem numai adm sa conduca afacerile cu cereale traderi
6
1
Doa rezervoare de 38.250t fac 76.500t nu 78.500t.Si de la 76.500 la 100.000 sunt 23.500.Inca un rezevor mau trebuie construit.
6
4

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920