REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
13.3° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Theodor Paleologu: Avem ambasade fără ambasadori de ani de zile; este inadmisibil acest lucru

Theodor Paleologu: Avem ambasade fără ambasadori de ani de zile; este inadmisibil acest lucru

Replica API 7 septembrie 2019 | 01:46 431

Theodor Paleologu, foto digi24.ro

Candidatul PMP la alegerile prezidenţiale, Theodor Paleologu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă organizată la Iaşi, că este anormal faptul că România are de ani de zile ambasade fără ambasadori.

"Este inadmisibil ca o ambasadă să nu aibă ambasadori mai mult de două-trei săptămâni. Ori sunt ambasade care au rămas ani de zile fără ambasadori pur şi simplu pentru că preşedintele şi Guvernul nu s-au putut pune de acord asupra ambasadorilor pe care voiai să îi numească. Bruxelles, Tel Aviv, Canada, Vietnam, Mexic, Columbia şi mai sunt câteva. Acest lucru trebuie să se termine", a precizat Theodor Paleologu.

El a adăugat, în acelaşi context, că reţeaua de consulate trebuie dezvoltată, având în vedere numărul mare al românilor care părăsesc ţara în fiecare an.

"Un alt lucru important este să dezvoltăm reţeaua noastră de consulate. În fiecare an pleacă din România peste 200.000 de români. Nu s-au mai creat noi consulate de pe vremea lui Teodor Baconschi, ultimele create fiind la Catania, Vancouver, Cahul şi Bălţi. Este nevoie de noi consulate pentru a face faţă acestui fenomen, desigur în mare măsură trist pentru ţara noastră, pentru că ne pleacă forţa de muncă", a afirmat Paleologu.

Theodor Paleologu se află vineri la Iaşi, unde participă la evenimentul de lansare al candidaturii sale la alegerile prezidenţiale. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toti candidatii la un loc n-au glagorie-n cap cat are Theodor singur! Un fin intelectual un carturar desavarsit! Dar noi tot cu narozi politruci o tragem...
1
1
si acuma vrea sa se dea in stamba si pe afara caci altfel e uns cu handel din cap pana-n picioare
1
2
vai ce fata de milog si de prost are asta care se vrea presedinte ....dar nici cu verner ....ia tunat si ia adunat are ROMANAL fata de prost? ca sa alegem asa presedinti?????
3
2
Paleologu Presedinte ... de bloc !
3
3
IN CINE AVEM INCREDERE SA TRIMITEM CA AMBASADOR IN TARI SENSIBILE?Am lasat o pe VITA CHANEL DANCILA si ati vazut ce a facut...NU PUTEM RISCA PT HAHAH DANCILA SA CONTRIBUIM LA EXTERMINAREA UNUI POPOR CU BIBI IMPREUNA!
5
5
Daca n-ai fi si tu un slugoi iohannist, ai spune cine poarta vina unor ambasade fara ambasadori. Ce e aia "guvernul nu s-a putut pune de acord"? Spune verde, imblanitule: Iohannis n-a vrut sa numeasca noi ambasadori colo, si colo, si colo... Daca n-ai curaj, te acuz de port ilegal de coaie...
11
5
Bot inblanit vrea Prsedinte,, LA pupat pe basescu in chilot si hop Presedinte,
9
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272