REPLICA ONLINE CONSTANTA

10° Constanța Vin., 17 Mai 2024
Anul XX Nr. 6732
10° Constanța Vineri, 17 Mai 2024 Anul XX Nr. 6732
 

Tîlvăr a semnat Declaraţia comună privind formalizarea coaliţiei de antrenare a forţelor aeriene ale Ucrainei

Tîlvăr a semnat Declaraţia comună privind formalizarea coaliţiei de antrenare a forţelor aeriene ale Ucrainei

Victor ROTARU 13 iulie 2023 | 00:00 264

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr a semnat, marţi, în marja Summitului NATO de la Vilnius, Declaraţia comună privind formalizarea coaliţiei de antrenare a forţelor aeriene ale Ucrainei, în vederea operării aeronavelor F-16, a transmis MApN.

Tilvar a semnat Declaratia comuna privind formalizarea coalitiei de antrenare a fortelor aeriene ale Ucrainei

"Interesul nostru major este de a avea cât mai repede piloţi români bine instruiţi pentru a opera aeronavele F-16 din dotarea Forţelor Aeriene Române. Ştim cu toţii cât de complexă este asigurarea securităţii spaţiului aerian în regiunea Mării Negre, la graniţa NATO. Suntem în procesul de a transfera încă 32 de aeronave din Norvegia şi vom avea astfel, sperăm cât mai repede, trei escadrile înzestrate cu aeronave multirol F-16 Fighting Falcon", a declarat ministrul, potrivit unui comunicat al MApN transmis miercuri.

El a subliniat că atingerea acestui obiectiv este "esenţială" pentru Armata României şi "un pas extrem de important pentru tranziţia către avioanele de generaţia a V-a, F-35".

"Trebuie să evidenţiez şi impactul acestui program pentru industria naţională de Apărare, în contextul în care Aerostar Bacău a fost desemnat Centru de Mentenanţă pentru F-16, fiind asigurat transferul de tehnologie de ultimă generaţie în România", a completat Angel Tîlvăr.

Semnarea declaraţiei comune vine în contextul în care Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat luna aceasta înfiinţarea în România a unei facilităţi de instruire pentru personalul din Forţele Aeriene Române care operează aeronave F-16, facilitate care, într-o fază ulterioară înfiinţării, va putea fi deschisă participării personalului navigant din statele aliate şi partenere NATO, inclusiv Ucraina.

Prin semnarea declaraţiei comune, România se alătură unui grup important de state aliate format din Belgia, Canada, Danemarca, Luxemburg, Norvegia, Polonia, Portugalia, Regatul Ţărilor de Jos, Suedia şi Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Proiectul va avea un rol esenţial în cadrul programului F-16 al Forţelor Aeriene Române, potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Insula Șerpilor, nordul Bucovinei, "Bastroe-irea" deltei Dunării (devenita "dezervatie") nu sunt tradare nationala!!!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468