REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Tinerii care se drogau în Tomis Nord au fost IDENTIFICAȚI! Specialiștii antidrog au derulat o campanie în zonă

Tinerii care se drogau în Tomis Nord au fost IDENTIFICAȚI! Specialiștii antidrog au derulat o campanie în zonă

Replica API 25 august 2017 | 00:00 459

Specialiștii și voluntarii antidrog au derulat acțiuni în zona Tomis Nord din muncipiul Constanța, în urma articolului apărut în cotidianul Replica de Constanța, în care se aducea în atenția opiniei publice faptul că doi tineri se drogau pe o bancă din fața unui bloc situat pe strada Suceava. Cei doi au fost identificați și au fost introduși într-un program individual de asistenţă integrată, în vederea tratării dependenţei de droguri.

În urma acțiunilor din Tomis Nord, reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Constanţa au transmis: "Referitor la articolul cu titlul: Locuitorii din Tomis Nord nu mai suportă să-i vadă cum se droghează! Imagini scandaloase – video, difuzat în data de 17 august 2017, în publicaţia Replica de Constanţa, în care se arată faptul că doi tineri se droghează, zi de zi, pe o bancă în faţa ferestrelor apartamentelor unui bloc de pe strada Suceava din municipiul Constanţa, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Constanţa informează că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, a procedat la identificarea, informarea, motivarea şi atragerea celor două persoane către serviciile de asistenţă integrată (medicale, psihologice şi sociale) oferite de Agenţia Naţională Antidrog (ANA), prin CPECA Constanţa.

Ca urmare a acestor demersuri intens susţinute, cele două persoane, însoţite de aparţinători, s-au prezentat la sediul CPECA Constanţa, unde în urma evaluării, au fost incluse în programe individuale de asistenţă integrată, în vederea tratării dependenţei de droguri. De asemenea, specialiştii CPECA Constanţa au desfăşurat o amplă activitate de informare şi educare a cetăţenilor din zona identificată ca fiind de consum, cu privire la problematica drogurilor, precum şi la serviciile oferite de ANA, prin CPECA Constanţa, persoanelor consumatoare de droguri şi aparţinătorilor acestora".

Totodată, specialiștii antidrog amintesc pe această cale faptul că ANA, prin Centrele de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) din fiecare municipiu reşedinţă de judeţ din România, acordă servicii de asistenţă integrată (medicale, psihologice şi sociale) persoanelor consumatoare de droguri şi aparţinătorilor acestora. Serviciile sunt de tip ambulatoriu, gratuite şi confidenţiale. Sediul CPECA Constanţa este situat în mun. Constanţa, Aleea Mimozelor, nr.4, tel./fax. 0241.555.105, email: cpeca.constanta@ana.gov.ro.

Mai multe informaţii se regăsesc şi pe site-ul infodrog.ro

Liliana CHIRU

Citește și: https://www.replicaonline.ro/locuitorii-din-tomis-nord-nu-mai-suporta-sa-i-vada-cum-se-drogheaza-imagini-scandaloase-video-327526/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
a legalizat temporar etnobotanicele. Pana atunci drogurile erau doar in cluburi si doar pentru cei cu foarte multi bani. Multumita lui Boc si sub obladuirea lui Basescu le-am popularizat. Acum orice amarat poate sa se faca praf cu cativa zeci de ron. Pacat. Ar trebui pedepsite aceste doua cozi de topor.
3
1
Legalizati iarba!
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369