REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.8° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.8° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Tomini Trading, OBLIGATĂ să restituie un TEREN dobândit ILEGAL

Tomini Trading, OBLIGATĂ să restituie un TEREN dobândit ILEGAL

Replica API 12 februarie 2021 | 14:55 3254

Lichidatorul judiciar al firmei Flenkomar Development SRL a solicitat constatarea nulității absolute a procesului verbal de adjudecare încheiat la data de 24.09.2012 în dosarul de executare silită nr 521/2010 cu obligarea pârâtei TOMINI TRADING SRL să restituie averii debitoarei imobilul adjudecat și cu rectificarea cărții funciare a imobilului în sensul radierii dreptului de proprietate al adjudecatarului din cartea funciară. Tomini Trading se ocupă cucolectarea și valorificarea deșeurilor de ambalaje din metale (oțel, aluminiu, fier vechi).

Motivarea cererii

În motivarea acțiunii se arată că după deschiderea procedurii insolvenței împotriva debitoarei Flenkomar Development s-a dispus intrarea debitoarei în faliment. În exercitarea atribuțiilor de lichidare a averii debitoarei lichidatorul judiciar a evaluat imobilul teren extravilan în suprafață de 3,1 ha, a organizat ședințe de licitație, imobilul a fost adjudecat de numitul R.C. la 21.07.2016 dar cu ocazia încheierii actului în formă autentică s-a constatat că acesta figura în proprietatea Tomini Trading care l-ar fi dobândit prin adjudecarea procesului verbal de adjudecare încheiat la data de 24.09.2012. Se arată că executorul judecătoresc nu a mai verificat situația imobilului și a organizat licitația cu încălcarea dispozițiilor art 500 al 3 Cprciv care impunea să ceară biroului de carte funciară să-i comunice drepturile reale și alte sarcini care grevează imobilul urmărit.

Ce a spus instanța

Având în vedere că este dovedită reaua credință a debitoarei prin încheierea actului de adjudecare cu scopul fraudării creditorilor, la care se adaugă și neîndeplinirea obligațiilor legale de către executorul judecătoresc, Curtea a reţinut că acțiunea în anularea actului de adjudecare în raport de temeiul juridic invocat este admisibilă. Prin urmare în aceste condiții instanței de fond îi revine sarcina de a constata îndeplinite cerințele art 46 din L 85/2006 în sensul constatării nulității actului de adjudecare. Ca urmare a desființării actului se impune repunerea părților în situația anterioară în sensul obligării adjudecatarului la restituirea imobilului către debitoare și obligarea debitoarei la restituirea sumei de 36.722 lei reprezentând prețul adjudecării. Astfel, terenul va reveni în posesia firmei Flenkomar Development iar Tomini Trading va primi contravaloarea terenului.

Instanța a constatat nulitatea absolută a actului de adjudecare încheiat la data de 24.09.2012 în dosarul de executare silită nr 521/2010. Dispune obligarea pârâtei Tomini Trading să restituie averii debitoarei terenul extravilan în suprafață de 31.000 mp situat în extravilanul comunei Valu lui Traian.

Obligă debitoarea Flenkomar Development SRL să restituie Tomini Trading suma de 36.722 lei reprezentând prețul adjudecării. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Cine este Tomini Trading

Tomini Trading este unul dintre cei mai mari operatori economici autorizat pentru colectarea și valorificarea deșeurilor de ambalaje din metale (oțel, aluminiu, fier vechi), cu punct de lucru în Incinta Port Constanta. Tomini Trading este o societate înființată în 1999 (Panagiotis Vatistas – asociat, Georgios Vatistas – asociat și administrator, alături de canadianul Georges Eid, francezul Georges Salame – administrator și societatea ABBOTSWOOD HOLDING SAL, cu sediul social în Beirut, Liban). Conform ultimelor date,

Sarkis Devlatian este preşedinte al Consiliului de administraţie al Societăţii, cu un mandat pe o perioadă de 4 ani. În anul 2018, firma a avut un venit net de 517647 lei, înregistrând datorii de 42 956 422. Georgios Vastitas este un apropiat al fostului premier Nicolae Văcăroiu, Tomini Trading fiind implicată într-un scandal, în anul 2005, legat de tranzacţii cu fier vechi, în care ar fi fost implicat Mihai Văcăroiu dar şi fostul ministru al transporturilor Gheorghe Dobre.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doamne Mario, banuiesc ca "ai servit ceva" inainte sa scrii in halul asta...
1
1
Pentru Mario. Cu asa romani analfabeti,precum esti tu,normal ca oricine poa' sa fure in tara voastra de cacat.
2
2
grecii au luat banii si sau carambanit , de mult, au sifonat banii de mult, statul doarme asa e la noi, anajatii ne platiti de ani,,mizerabilii , hoti penali
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212