REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Top 6 obiceiuri pe care să le pui în aplicare seara, pentru a slăbi rapid

Top 6 obiceiuri pe care să le pui în aplicare seara, pentru a slăbi rapid

Replica API 20 mai 2021 | 02:25 950

Vrei să slăbești câteva kilograme, însă nu te tentează gândul unei diete drastice? Ei bine, poți reuși dacă adopți câteva obiceiuri aparent banale, pe care le vei pune în aplicare seară de seară.

Sursă foto: Shutterstock

1. Mănâncă o gustare seară – dacă iei cină la ora 5-6 și te culci la 12, e normal să ți se facă foame. Probabil că te tentează ideea de a te culcă cu stomacul gol, însă nu este deloc înțelept. Mai degrabă, mănâncă o gustare ușoară, care să fie digerată rapid, și să îți potolească foamea, scrie doc.ro.

Poți alege un iaurt grecesc, câțiva crackersi din cereale integrale, dar și popocorn preparat de ține, acasă. Dacă te culci înfometată, crește riscul că dimineață să ai un mic dejun copios, dar și hipercaloric.

2. Fă un antrenament cu greutăți seară – când faci un antrenament intens, rată metabolică este accelerată și va rămâne așa timp de aproximativ 16 ore. Așadar, poți alege să faci un antrenament cu greutăți seară. Acest lucru nu este însă indicat dacă ai probleme cu somnul, întrucât ți le poate accentua.

3. Practică yoga înainte de culcare – dacă un antrenament prea solicitant îți afectează calitatea somnului, alege yoga. Posturile de yoga detensionează corpul, relaxându-te și ajutându-te să te pregătești de culcare. Totodată, meditația, care face parte din practică yoga, te ajută să combați stresul.

Practicând yoga în fiecare seară, la culcare, vei reuși să menții stresul sub control. Unul dintre principalii inamici ai siluetei tale este mâncatul compulsiv pe fond de stres, așa că e indicat să folosești yoga pentru a renunţa la obiceiurile alimentare nesănătoase.

4. Scrie în jurnal – fă-ți un jurnal în care să scrii în fiecare seară, înainte de culcare, tot ce ai mâncat pe parcursul zilei. Calculează caloriile consumate și scrie gândurile pe care le ai cu privire la constatările făcute. Dacă ai depășit caloriile permise scrie sentimentele pe care le ai cu privire la asta, iar dacă te-ai încadrat în caloriile recomandate de dietă pe care o ții, descrie starea pe care o ai constatând acest lucru.

5. Pregătește-ți mesele pentru a două zi – de multe ori mâncăm mai mult sau mai nesănătos decât ne-am dori din cauza că amânăm mesele și nu suntem pregătiți cu variante sănătoase, iar astfel ajungem să mâncăm preparate de tip fast-food, snacks-uri hipercalorice ori sandvișuri pline de sosuri deloc sănătoase.

Fă-ți un obicei din a pregăti în avans mesele pentru a două zi. Pentru micul dejun, fă-ți un sandviș sau pregătește o budincă de chia cu lapte de cocoș, pe care o vei lasă peste noapte în frigider. La masă de prânz poți avea o porție de paște integrale cu sos roșu, pe care le poți găti de seară și le poți pune într-un recipient care se închide ermetic. Cină o poți pregăti a două zi, când vii de la serviciu.

Nu uită să pui în pachetul pentru a două zi un fruct, dar și un iaurt și o mâna de migdale sau nuci, pentru a avea gustări sănătoase la îndemână, care să îți potolească foamea între mesele principale ale zilei.

6. Bea un ceai de mușețel – o ceașcă de mușețel ridică nivelul de glicină din organism. Glicină este un neurotransmițător care relaxează corpul și liniștește mintea, acționând precum un sedativ ușor. Așadar, te ajută să adormi. Mai mult decât atât, însă, mușețelul este asociat cu menținerea glucozei din sânge (glicemiei) sub control, ceea ce înseamnă că te poate ajută să slăbești.

Indiferent de lucrurile pe care le faci seară pentru a slabi, dacă eforturile nu sunt continuate și a două zi, totul e în zadar. Așadar, este important să adopți un stil de viață sănătos și echilibrat, pentru a te menține la greutatea dorită.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272