REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.6° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

TRAGEDIE. A MURIT tânăra cu arsuri grave PLIMBATĂ ÎNTRE SPITALE!

TRAGEDIE. A MURIT tânăra cu arsuri grave PLIMBATĂ ÎNTRE SPITALE!

Replica API 28 mai 2019 | 00:40 441

Puțin peste o lună! Atât a mai avut putere să lupte pentru viață tânăra de 25 de ani, din județul Tulcea, care a suferit arsuri grave pe aproximativ 50% din suprafața corpului și care, în prima fază, a fost „plimbată” între spitalele din Tulcea, Constanța și Timișoara. Tânăra s-a stins din viață pe un pat din Bruxelles, unde a fost transportată la două zile după incendiul a cărei victimă a fost.

Tânăra Mădălina Neculai a fost victima unui incendiu teribil. În noaptea de duminică spre luni, 14 spre 15 aprilie a.c., Mădălina Neculai și un tânăr se aflau pe o mini barjă, într-o adăpost pescăresc, pe Dunăre, în dreptul localității Sf. Gheorghe. Apropiații spun că tânărul ar fi cel care a dorit să întețească focul, așa că a turnat benzină peste flăcări, dintr-un bidon. Dar flăcările au curprins adăpostul, băiatul a sărit în apă, dar Mădălina nu a mai apucat. Un alt tânăr, care se afla în apropiere, i-a sărit în ajutor și a reușit să scoată din cabana în flăcări.

Din acel moment, a început calvarul fetei. A fost transportată la Spitalul Județean Tulcea, dar aici nu existau dotările necesare pentru a interveni într-un caz de arsuri grave. De altfel, aici nu există medici suficienți pentru niciuna dintre specialități, nici nu se mai pune problema de fonduri pentru achiziționarea de dotări pentru astfel de cazuri! În consecință, reprezentanții spitalului din Tulcea au început căutările pentru a muta victima într-un spital mai mare. Într-un final, după câteva ore, au primit încuviințarea să o ducă la Timișoara. Au urcat-o în elicopter, și-au luat zborul spre partea cealaltă a țării, dar pe drum au primit mesaj că nu se mai poate! Prin urmare, au făcut cale întoarsă și elicopterul a aterizat la Spitalul Județean Constanța. Dar nici aici nu există dotările necesare pentru a trata astfel de cazuri! A doua zi, după ce familia s-a adresat mass-mediei, cazul a ajuns și în atenția ministrului Sănătății, Sorina Pintea, și într-un final s-a găsit soluția ca tânăra să fie transferată într-un spital din Bruxelles.

De atunci a trecut mai bine de o lună. O lună în care tânăra sedată și a fost supusă mai multor intervenții chirurgicale. Rănile suferite erau extinse, erau profunde, iar durerea resimțită ar fi fost prea mare pentru a putea fi suportată de trupul firav. Între timp, medicii îi curățau rănile și îi puneau grefe. Urmau alte operații, de reconstituire la nivelul feței, a nasului, mâinilor etc.

Familia a asistat neputincioasă la suferința tinerei. Medicii le-au tot repetat că situația este îngrijorătoare, mai ales că în acestfel de situații este imperios să se intervină în cel mai scurt timp. Iar în țară, în primele 24 de ore, fata a fost „plimbată” între spitale, în loc să îi fie curățate rănile.

Mai mult, medicii belgieni au depistat o bacterie pe care au avut-o, după cum le-au spus ei rudelor, și victimele tragicului incendiu de la Colectiv. „Este o bacterie pe care ar avea-o 30% dintre români, așa le-au spus medicii din țară celor din străinătate”, au arătat rudele.

În acest sfârșit de săptămână, Mădălina Neculai s-a stins din viață. Sute de mesaje de condoleanțe au fost postate pe rețeaua de socializare de cei care au cunoscut-o, dar și de către cei care au fost sensibilizați de tragedia prin care a trecut.

F.B.

Citește și: REVOLTĂTOR! Pacientă cu arsuri grave, din Tulcea, plimbată între spitalele din Constanța și Timișoara!

Tânăra din Tulcea, plimbată între spitale cu arsuri grave, depistată în Belgia cu o bacterie ca în cazul victimelor de la Colectiv!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272