REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
14.2° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Traian Băsescu: Am ieşit cu pensie de 2.980 de lei, torţionarul Ficior avea 5.500 lei

Traian Băsescu: Am ieşit cu pensie de 2.980 de lei, torţionarul Ficior avea 5.500 lei

Replica API 13 octombrie 2018 | 00:18 394

Fostul preşedinte Traian Băsescu a comentat, joi seară, sistemul pensiilor speciale din România care a făcut ca torţionarul Ioan Ficior, condamnat la închisoare pentru infracţiuni contra umanităţii, să aibă pensie de 5.500 de lei, în timp ce el, ca fost preşedinte de stat, fost comandant de navă şi fost primar general, a ieşit cu o pensie de 2.980 de lei.

„Guvernul asta a avut două linii - salarii şi pensii. Să ştiţi că la amândouă a dat ţeapă. Mărirea de 25% s-a făcut mutând contribuţiile, iar în ceea ce priveşte pensiile...Sunt pensionar, trebuia să primesc la 1 ianuarie o indexare de 5% plus 50% din creşterea salariului mediu brut pe economie. N-am primit că a rămas că ne măreşte Olguţa pensiile în 2019”, a spus, joi seară, la B1, fostul preşedinte Traian Băsescu.

Acesta a comentat şi sistemul pensiilor speciale acordate în România.

„Am ieşit cu pensie de 2.980 de lei, comandant de navă, fost ministru, fost primar general, fost preşedinte. Cu asta am ieşit, vă aduc fluturaşul. Iar Ficior, cel care a murit, avea 5.500 de lei, pentru că e la pensii speciale. Deci, un fost preşedinte are o pensie mai mică decât... Dacă ai fost 10 ani preşedinte, vreo 10 prin guverne, 12 ani comandant de navă, ai 2.980, dacă ai fost torţionar, ieşi cu 5.500 de lei”, a mai spus Traian Băsescu.

Băsescu a spus că noua Lege a pensiilor nu rezolvă problema sistemului, dacă nu va rezolva şi chestiunea pensiilor speciale pe care le cataloghează drept „furt din bani publici”.

romaniatv.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acum, cu legile justitiei facute de nicolicea, ciordache si menestrelul justitiei si-al lui dracnea, tontonel toader, face ca DNA sa ramana ca o coaja de nuca, miezul l-au papat HOTII. Cu legile astea cine mai lupta impotriva coruptiei! P-ulea se mai atinge acum de HOTI. Ne jefuiesc si ne rad in nas, ptr. ca, chiar suntem prostii prostilor cand stam asa nepasatori ca la o piesa de teatru. Proasta.
0
0
Basescu le-a taiat macaroana la toti pensionarii bugetari si militari scosi la 40-50 ani la pensie, cu pensii babane, de care nu aveai loc sa muncesti pentru ca lacomii astia se bagau tot ei! Incasau si pensii si salari! Base ia pus sa aleaga: ORI PENSIE ORI SALARIU. Din doua una. Base le-a taiat unghiile hraparete la toate cozile de topor. Pensia, sa fie calculata dupa dupa CONTRIBUTIVITATE tot Base a dat-o!Dar a venit PSD si le-a umplut troaca la godaci! Asta se cheama ka-i bine?! SHEET.
2
0
Sa fut in gura toti mamelucii psdei care o tot trage cu taierea pensiilor.Sa se taie pensiile speciale,pensiile militienilor si caraliilor de 45 ani care,se ingramadesc acum tot la ciolanul adm. publice.Ps. sa va fut!
2
0
A TAIAT PENSIILE SI SALARIILE, IN TIMP CE LA ANRP SE DADEAU SUME URIASE PE DESPAGUBIEI!
3
3
Ce dor o sa ne fie de Basescu! El a dat LEGE ca toti hotii astia din parlament, primarii, CJ..etc. sa aleaga: Vor sa faca afaceri sau vor in demnitati publice? Atunci au ales. Unii in privat altii demnitari in fubctii publice. Tot Basescu a anulat toate pensiile speciale si a dispus: Calculul tuturor pensiilor sa se faca dupa CONTRIBUTIVITATE, nu dupa altceva! Si a LEGIFERAT. Bine.
5
5
Ticalosule, ai fost presedinte 10 ani in sir, cine pizda ma-tii e de vina ca Ficior avea 5500 de lei? Urdoare securista ce esti!
5
5
de ce nu raportati aceasta pensie la pensia unor parlamentari care dorm comod in parlament si obtin nici mai mult nici mai putin de 1800 lunar- despre ce vorbim Voi chiar nu purtati capul pe umeri, simtiti nevoia sa fti sprijiniti?- incercati un exercitiu de ''imagine- expresia analfabetei premier''-puscariasul draknea din salariu de bugetar are o '' casuta'' ce se extinde pe trei strazi si este dotata cu tot confortul la care multi nu pot nici visa- de la terenuri de sport, piscine- etc, ce ziceti?, cate generatii sunt necesare ptr asa o investitie- si asteptati ca vine explicatia celor 150
4
4
ma boule de unul aia care au platit cu viata sunt unii si aia care au furat salam sunt altii
1
5
Toto cei care au lucrat in armata au iesit la pensie la 50 de ani, iar acum sunt angajati "la stat". Era buna legea care le interzicea sa mai lucreze la stat daca aveau pensii mari. Nu pot lucra tinerii de raul lor.
7
2
ofiterii si subofiterii nostri au platit cu viata in Irak si Afganistan si el vrea sa aiba pensie cat soldatii nostri!!! Mars!
3
5
Banii pe flota i-ai baut?
7
6
chiar nu ai rusine de loc ?? din ce si-a facut ficata palatul la Snagov ??, amaratule ...
5
6
TOTI POSTACII DE MAI JOS NU GANDITI CU NEURONII, GANDITI CU PORTOFELUL...VREAU UN SINGUR EXEMPLU DE BUGETAR CARE A PLECAT LA PRIVAT DUPA REDUCEREA CU 25% DIN SALARIU!!!!!
6
3
Tu ai fost mai jegos ca ficior , tu ai fost ca sadam husein ! Tu nu vezi ca Dumnezeu se uita la fetele tale ? tot raul care l-ai facut oamenilor muncii acum se plateste , chiar daca tu pari fericit .
5
6
Tu te plangi de pensie?TU AI NENOROCIT OAMENII CAND LE AI TAIAT!
9
6
Saracul de el ce mila imi este. Sa facem o cheta sa-i luam ceva de mancare saracului. Ca la ce pensie are n-are ce baga in gura. CA la ce cacat a scos din gura 20 de ani ne-am lamurit. A adus tara asta la cel mai jos nivel. Nici barbarii carw au pradat-o n-au facut ce a facut nenorocitul asta. Insa de prosti ce suntem inca-i dam sansa jegului sa faca legi in parlament. Te mai voteaza pulea jegosule, si pe tine si pe creatura de Palaz omul tau si a lui Stroe
4
5
pentru taragoatele date dnei Nuty Muiudrea .
7
4
cat ai furat iti ajunge hotule esti cea mai mare mizerie mincinos hot si barfitor pa toata lumea jignesti numai la tine nu te uiti si la cele doua proaste care le-ai crescut
4
5
Lu' ma-ta cica i-e dor dor de tine.....
6
5
Iar bravul comandant suprem a basit ceva, ziarul de casa Replica preia la secunda.
12
5
ca i-a crescut-o psd-ul la 4000. Unde a mai votat cot la cot in parlament pensiile speciale, mai ia si de acolo indemnizatie de 9000 pe luna. Asa ca jigodia incaseaza 12-13 000 luna, nu-i plangeti de mila.
11
5
Peste ani cand poate si in Romania vremurile se vor schimba , sigur te trage natiunea la raspundere pentru jaful din economie in timpul mandatului de president.Si vei fi catalogat criminal nu tortionar.
11
6
Printre altele,Ficior nu a vandut o flota ca a Romaniei!
18
5
Hai sictir javra ordinara!
16
7
doar ponta il intrece in minciuni are pensie de aprox 4000 ron, la care se adauga 75% din salariul de presedinte aprox 12000 ron venit lunar 15-16 000 ron.DIN 2014 pensia a crescut cu peste 25 % astfel 2015 5% ,2016- 5 %, 2017-5,5% ,2018 -10% Valas pe voi sa calculati pensia acestui mincinos ordinar!
15
6
Pensia lui Ficior e mica, sa vedeti cat are acum un ofiter care a strat ascuns in birou 20 ani. Nu razboi, nu munca grea. Iese la pensie la 50 ani cu 8000 lei pe luna, se angajaza la stat, si mai ia si de acolo 8000 lei. Sa tot traiesti. Un exemplu era dat la primaria din Iasi unde s-au angajat doi fosti colonei.
22
5
Pai Ficior si-a facut bine treaba de tortionar,dar Basescu nu si-a facut bine treaba de presedinte,de ministru,de primar si ce naiba a mai fost. A umilit milioane de romani. Ca-si face comparatia cu Ficior e cumva drept,el Basescu avand mentalitate apropiata de cea a tortionarilor.
15
10
faceti-i si acestui biet nevoias o pensioara ca nu se descurca.
15
6

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272