REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Transferul de plasmă, folosit în lupta cu Covid-19. Când va fi folosit și la Constanța?

Transferul de plasmă, folosit în lupta cu Covid-19. Când va fi folosit și la Constanța?

Replica API 2 mai 2020 | 00:00 1022

Dacă ați fost infectat cu noul coronavirus și v-ați vindecat trebuie să știți că anticorpii dumneavoastră pot ajuta și alți români infectați cu Covid-19. Din păcate, potrivit surselor noastre, în Constanța nu se poate aplica tratamentul cu plasmă, deocamdată. Totuși, este posibil ca în perioada următoare să fie realizabil acest lucru și la malul mării, în condițiile în care Ministerul Sănătății a finalizat metodologia pentru colectarea, testarea, procesarea, stocarea și distribuția plasmei.

În ce constă tratamentul cu plasmă

La pacienții vindecați de COVID-19, se regăsesc anticorpi anti-SARS-CoV-2 în sânge, iar prin centrifugarea acestuia, se obține plasma (lipsită de celule sanguine), care are o concentrație mare de anticorpi.

Țări precum SUA, China, Italia, Franța, Canada, Spania și Germania, Olanda, Israel și Marea Britanie au implementat și folosesc cu succes transferul de plasmă. Plasma pacienților vindecați este importantă în tratament pentru că sângele acestora conține anumiți anticorpi, care sunt capabili să combată virusul SARS-CoV-2, care provoacă boala Covid-19.

Astfel, s-a dovedit că transferul de plasmă duce la o îmbunătățire mai rapidă a bolii. Mai multe informații despre cine poate dona și despre transferul de plasmă veți putea găsi pe site-ul covidplasma.ro.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dupa opinia lui raed arafat, oare trebuie ca toata populatia sa fie cu covid19 ?
1
0
Cine se vindeca si doneaza plasma ,merita respectul tuturor. Oare cati si din ce categorie sociala fac parte acesti oameni cu adevarat nobili ? Cati dintre noi suntem in masura sa ne meritam numele de OM ? Sa donezi sange pentru bonuri de masa e ceva,ori acum vorbim chiar de a fi iubitor de oameni,salvator,crestin,superior ca reprezentant al unei specii cu multe defecte majore . Iubirea intre oameni este arma impotriva oricarui rau,dupa aia restul cacatisurilor ca certurile,politica,zazaniile pot sa continue ca asa se ,,distreaza'' gloata.Fara oameni valorosi,planeta va fi degeaba.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272