REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Transport metropolitan între Constanța și localităţile învecinate. Reprezentanţii RATC spun că SE POATE!

Transport metropolitan între Constanța și localităţile învecinate. Reprezentanţii RATC spun că SE POATE!

Replica API 2 aprilie 2018 | 01:47 1873

Cine pune piedici?

Cine pune piedici?

Zona metropolitană Constanța este în plină dezvoltare. Se construieşte continuu în localităţile din imediata vecinătate – semn că şi populaţia este în creştere ca număr, iar nevoia infrastructurii, dublată de transport decent, este tot mai mare. De altfel, s-a tot discutat în ultimii ani despre un transport public metropolitan, asemănător cu cel din marile orașe ale Europei. Desigur, acest lucru nu este imposibil. Ne amintim de promisiunea electorală a fostului primar din Năvodari, care declara că un proiect pentru locuitorii săi ar fi o linie a Regiei Autonome de Transport în Comun Constanţa (RATC) care să deservească populația navetistă. Acelaşi lucru îl susţine şi administraţia locală din Cumpăna, care opinează, prin intermediul primarului, că transportul public „pirat” ar dispărea dacă ar exist a o linie de autobuz RATC între comună și municipiul Constanța.

Năvodari este oraș care a crescut în ultimii ani, ca populaţie, iar din 2018 a fost declarat stațiune turistică de interes național. Totuși, singurele modalități de transport sunt microbuzele sau autocarele firmelor private. Locuitorii își doresc de ani de zile o linie RATC pentru a călători între oraș și municipiu. Anii au trecut, promisiuni electorale au tot fost făcute, însă o linie metropolitană nu a fost înființată. Totuși, municipalitatea a anunțat recent că va înființa două linii de transport în comun, însă în interiorul localităţii, pentru a exista o mobilitate mult mai eficientă a populației. Însă, până când acest plan va fi pus în aplicare, năvodărenii se plâng de condițiile proaste care există pe liniile de transport între Constanța și Năvodari.

Referitor la comuna Cumpăna, edilul Mariana Gâju a precizat pentru cotidianul „Replica” de Constanța că dorește ca pe raza comunei sale să existe o linie RATC pentru a fi în rândul celorlalte orașe europene, în care zona metropolitană nu este neglijată. Desigur, primărița a punctat și faptul că există operatori „pirați” de transport persoane, care nu sunt un aspect favorabil dezvoltării localității. “Ar fi civilizat ca RATC să poată să achiziţioneze mijloace de transport cu care să execute acest transport metropolitan”, a declarat Mariana Gâju.

Aşadar, Năvodari şi Cumpăna îşi doresc linii RATC. Numai că regia operează exclusiv în municipiul Constanţa. Prin urmare, ce spune conducerea RATC despre o extindere la nivel de metropolă? „Pentru a putea înființa niște linii metropolitane autoritatea de transport care este creată la nivelul primăriei trebuie să inițieze împreună cu celelalte UAT-uri, în cazul nostru Năvodari și Cumpăna, ar trebui să inițieze crearea unei asociații de dezvoltare intercomunitară, care asociație să încheie un contract de servicii publice de transport către RATC, de exemplu, sau o altă entitate”, a explicat Bogdan Niță, director RATC.

Şi, totuşi, ce ţine în loc un astfel de proiect? Reprezentanții Primăriei Constanța care se ocupă de direcția de transport nu au dorit să comenteze acest aspect, precizând că informații putem afla de la... biroul de presă al primăriei.

Vom reveni.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
fraudulorilo le puteti executa si cite o felatie dupa ce ca nu au bilete sa vada ei.Sa se invete minte zic.Nemernicilor.
1
0
Aceasta regie disparu din imprejurimi, imprejurimi pana la Mangalia, din cauza angajatilor -soferi, controlori- care luau spaga. Desigur, dreptul cel mai gros ajungea la conducere. Se poate!
2
0
rtc ruta valu nav cumpana
0
0
"VREM TRANSPORT SUBVENTIONAT DE STAT ca in toate statele U.E. !!!" aha dude, it's the opposite, in western UE, all bus companies are private and have a contract with the city. In UK, train is full private.
2
6
Pleaca cu tot cu baba aia isterica , sui-o in avion si tragei o pola poate scapam draq de voi !
2
1
Operatori pirati, da, dar cu voia cui?
4
0
Populatia metropolitana si o orasului constanta a scazut cu 70 mii in ultimii 20 de ani la aoroximativ 280 mii locuitori pt municipiul c ta
7
2
AUTOBAZE DE CAPACITATE , NU ...RABLE DE MICROBUZE . JEAN TUCAN , AI MASINI BUNE, DAR DA-O AFARA PE BABA ANICA , E BATRANA SI BOLNAVA , VORBESTE-URLA-DIMINEATA PERMANENT , NE DISTRUGE NERVII . LA PENSIE BABA POPA ANICA !
4
1
Caractere nepermise....jigodiile dracu
3
1
ia-tile-n gura oligofren cretinoid facut din ele. scrie frummos daca vrei sa scrii nu-ti varsa inteligenta testiculara pe aici.
1
1
Vorbe coaie vorbe ......
1
3
Pana sa apara capusele aveam autobuze pana in sudul litoralului ... RATC !
9
0
Ba penia. In Cumpana populatia creste de la o zi la alta. Este o comuna care ae dezvolta. Vorbeate puliciunea ta. La fel si navodari, dar eu cum stau in cumpana te rog sa googlaesti
7
0
Sa nu cumva sa intre capatanile de oaie de la Metropolitan cu cazanele lor de masini si cei mai nespalati soferi posibili.
8
2
reintroduceti linia 22 Ovidiu-Lumina, borfasii dreaq-ului.
11
2
REintroduceti liniile 23 si 22 R.A.T.C. cum au fost pana in anul 2003 ! Firmele private care alimenteaza C.J. pot sa supirte concurenta Regiei ? Aceste firme private cu microbuze infecte , autobuze luate la mana a2-a si soferi nesimtiti, ar cam trebui blocate ... au supt destul 20 de ani ! VREM TRANSPORT SUBVENTIONAT DE STAT ca in toate statele U.E. !!!
20
1
Scaderea demografica este alarmanta in Romania doar Claudia vede altceva
7
4
De ce nu se poate simplu ..aici sa dezvoltat o mafie de neimaginat ptr. omul de rand aceasta este cauza ..
15
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614