REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

‘TRASEUL HOŢILOR’ de grâne pe drumul de acces în Port, desfiinţat

‘TRASEUL HOŢILOR’ de grâne pe drumul de acces în Port, desfiinţat

Replica API 31 august 2018 | 11:49 331

Mascaţii au întors pe dos mai multe locuinţe din judeţ în data de 2 august, după o săptămână de filaje pe ruta spre Portul Constanţa, pe la porţile de acces 7 şi 9 (Agigea). Totul a pornit după ce poliţiştii de la Rutieră au primit mai multe sesizări cum că pe aceste rute de acces se întâmplă frecvent să se „defecteze” camioane, iar astfel traficul să fie mult îngreunat.

Au început pânde, poliţiştii de la Rutieră descoperind că, în realitate, şoferi de pe camioane opreau intenţionat, mimând probleme tehnice, în timp ce o parte din marfă (grâu) era descărcată. S-a conturat astfel un dosar de delapidare, complicitate la delapidare şi tăinuire. 13 persoane au fost conduse la audieri după descinderile din data de 2 august, fiind vorba despre un grup organizat de persoane care preluau marfă din camioanele care mergeau spre descărcare în Portul Constanţa.

În plus faţă de cele descoperite de oamenii legii, şi conducerea Portului Constanţa s-a sesizat, luând pe ruta către poarta 7 măsura devierii traseului pentru maşinile mari! Conform directorului Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa SA, Dan Tivilichi, camioanele circulă acum pe un drum paralel, din pământ, pietruit.

“Nu mai este acum aglomeraţie pe drumul către poarta 7, iar pe acel drum camioanele nu mai pot trage pe dreapta, fiind pe un singur fir. În plus, există supraveghere”, a precizat Tivilichi.

De precizat că cei care circulă prin zonă au sesizat un alt inconvenient: praful care se ridică de pe drumul paralel. „În curând vom asfalta şi acel drum. Între timp, periodic stropim cu apă, tocmai din cauza prafului”, a mai declarat Tivilichi.

Alexandra CUCU

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/foto-filaje-si-perchezitii-cum-au-fost-sustrase-peste-100-de-tone-de-grau-de-la-producatori-in-15-zile-363237/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Situatia dateaza de ani de zile,exista si un cod de semne,de exemplu sacul gol agatat in copac.Oricum evaziunea in domeniul cerealelor e uriasa,circulau mai multe camioane cu un singur aviz...Mai exista si drumul facut pt.masinile politiei de frontiera,utilizat in anumite conditii...Politistii pe acolo ori erau complici ori competenta lor era discutabila,anumite lucruri se faceau la vedere,din mers se descarcau vagoane cu fier sau carbune...
4
0
cum justificau lipsa de cantitate dintre incarcare si descarcare,domnii soferi;inseamna ca aveau acte false privind cantitatea pe care o transportau. hotie la drumul mare.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218