REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
12.6° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

TREI ani de ÎNCHISOARE pentru PROXENETUL care a SECHESTRAT COPILUL FEMEII pe care o dus-o la PRODUS

TREI ani de ÎNCHISOARE pentru PROXENETUL care a SECHESTRAT COPILUL FEMEII pe care o dus-o la PRODUS

Replica API 11 decembrie 2021 | 15:03 2028

Laurențiu Pericică a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și proxenetism, după ce a obligat-o pe Mihaela R. să se prostitueze și i-a sechestrat acesteia fiica de 1 an și jumătate când victima a vrut să renunțe. Mai mult decât atât, inculpatul a încercat să facă victima să îşi retragă plângerea prin intermediul soției sale, care i-a oferit Mihaelei R. o sumă de bani pentru a renunța la plângere. Condamnat la 5 ani de închisoare, acesta a depus apel, iar magistraţii Curţii de Apel au decis micşorarea pedepsei la trei ani de închisoare. Decizia a fost comunicată pe 8 decembrie şi este definitivă. Inculpatul a fost prins de către polițiști din cadrul Secției 7 Rurală Crucea.

Loverboy de Năvodari: filtru pentru recuperarea copilului

Un caz tipic al metodei Loverboy s-a întâmplat la Năvodari. Mihaela R. s-a îndrăgostit de un bărbat mai în vârstă decât ea și a ajuns să își vândă trupul pentru a nu fi dată afară din casă împreună cu fiica de 1 an și jumătate. Victima l-a cunoscut pe Pericică Laurențiu, cu care a început o relație. După ce a acceptat să se mute în apartamentul inculpatului din Năvodari, în care mai locuiau și soția dar și fiica acestuia, Mihaela R. a fost obligată să se prostitueze pentru a nu fi aruncată în stradă. Astfel, Pericică Laurențiu s-a transformat în proxenetul victimei, conducând-o pe aceasta în diferite locații (Podul Midia din orașul Năvodari, apartamente din complexul Summerland Mamaia, un apartament din orașul Năvodari) și apoi luându-i toți banii pe care îi câștiga. În momentul în care aceasta a vrut să renunțe, inculpatul i-a răpit și sechestrat fiica, însă cu ajutorul unui filtru instituit de polițiștii din cadrul Poliției Năvodari, s-a reușit recuperarea copilului care se afla pe bancheta din spate a mașinii lui Laurențiu Pericică.

S-a încercat mituirea victimei pentru a renunța la plângere

În timp ce inculpatul era prezentat Judecătoriei Babadag cu propunere de arestare preventivă, soția acestuia, împreună cu alți doi prieteni de familie, au încercat să ia legătura cu persoana vătămată pentru a o determina să își retragă plângerea formulate. Victimei i s-au oferit 10.000 de lei însă au intervenit oamenii legii care i-au acordat sprijinul Mihaelei R., aceasta refuzând oferta.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa aiba parte si judecatorii si rudele lor de asa ceva.
1
1
Deci pentru tot ce a facut, judecatorii doar atat au considerat ca merita, 3 ani, pe care mare lucru daca nu-i dau cu suspendare, ca doar nu-i un pericol social.
4
0
3 ani, pe care oricum nu-i face pt. ca iese conditionat dupa 2 si ceva, politia ii va mai acorda sprijinul? sau trebuie sa fie iar santajata
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272