REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Trei indivizi din Hârşova aveau viaţă DUBLĂ: "Administrau" o grupare infracţională!

Trei indivizi din Hârşova aveau viaţă DUBLĂ: "Administrau" o grupare infracţională!

Replica API 23 martie 2017 | 08:19 1171

Mascaţii au dat năvală la 25 de adrese

Mascaţii au dat năvală la 25 de adrese

Trei indivizi care locuiesc în zona localității Hârșova au pus de-o "afacere" penală care acum i-a băgat după gratii. Dar nu că ar fi ceva de speriat și asta pentru că sunt obișnuiți cu astfel de proceduri, având în vedere că mai au dosare penale, unul dintre ei bifând chiar o condamnare definitivă pentru furt, iar altul se afla în arest la domiciliu pentru că fusese prins de 3 ori la volanul unei mașini neînmatriculate și nici nu avea permis de conducere. Numai că, în tot acest timp, când deja erau cercetați și judecați, indivizii aveau o viață dublă, în sensul că se aflau în fruntea unei rețele infracționale. Pe 20 martie, mascații au descins la 25 de adrese în zonă, iar cei trei "talibani" au ajuns în arest, fiind vorba de Marius Parocescu, Nicolae Florin Păsat și Victor Chiocaru.

Locuind chiar la graniță cu Ialomița, cei trei bărbați care sunt fie din Ciobanu, Vadu Oii ori Hârșova, acționau la foc automat, fiind vorba despre furturi pe bandă rulantă. Astfel că, polițiștii din Ialomița și cei de la Direcția Operațiuni Speciale a Poliției Române au destructurat gruparea infracțională specializată în furturi din societăți comerciale. Au fost ridicate bunuri în valoare de 223.000 de lei, iar 4 autovehicule au fost indisponibilizate. 31 de percheziții au avut loc la data de 20 martie, dintre care 25 la Constanța, iar la activități au participat și luptători de la Acțiuni Speciale din cadrul inspectoratelor de poliție județene Constanța și Brăila.

În urma descinderilor, au fost ridicați 800 de litri de pesticide, 620 de kg. de semințe de floarea soarelui, 2 tone de produs petrolier, scule și aparate electrice, bunuri susceptibile a proveni din furturi, toate în valoare de 223.000 de lei. De asemenea, au fost indisponibilizate 4 autoturisme și ridicate instrumente de tăiere și forțare, ce ar fi fost folosite la comiterea infracțiunilor. Din cercetări a reieșit că, în perioada septembrie 2016 – martie a.c., șase bărbaţi, cu vârste cuprinse între 27 şi 34 de ani, ar fi comis mai multe furturi din societăți comerciale, de pe raza județelor Ialomița, Brăila, Buzău, Constanța, Tulcea și Călărași.

Verificările sunt continuate, sub aspectul săvârşirii a mai multe infracţiuni de furt calificat, cu trei bărbaţi în stare de reţinere. Ulterior, cei trei, toți din Constanța, au fost arestați. "Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni. Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Parocescu Marius (cu date), Păsat Nicolae Florian (cu date) și Chiocaru Victor (cu date), pe o durată de 30 de zile, de la data de 21.03.2017 până la data de 19.04.2017, inclusiv. Respinge cererile inculpaţilor de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar, ca neîntemeiate. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia", potrivit minutei Judecătoriei Urziceni.

Cei trei „talibani”, cunoscuți în Hârșova pentru infracțiuni!

Toți cei trei indivizi sunt cunoscuți cu antecedente penale. Spre exemplu, Victor Chiocaru tocmai ce a bifat o condamnare pentru furt. Pe 31.05.2016, Judecătoria Hârșova l-a condamnat la 2 ani cu suspendare, parte civilă în dosar fiind SC Romagri Investment SRL, firmă ce apare și în litigiu cu Consiliul Județean Ialomița, în calitate de pârât, la mijloc fiind vorba de o concesionare de teren agricol.

Apoi, pe 3.02.2017, Curtea de Apel Constanța i-a respins apelul lui Chiocaru, decizia rămânând definitivă. Însă, în timp ce era judecat pentru acest furt, individul "lucra" pe partea cealaltă la altele, alături de mai mulți indivizi. De asemenea, el apare ca parte civilă într-un dosar de pe rolul Judecătoriei Hârșova, cu obiectul "lovirea sau alte violenţe", în care agresorul a fost deja condamnat, fiind vorba despre Bogdan Georgian Boboc, acuzat că l-ar fi agresat pe Marian Gimbiș. Menționăm și faptul că Boboc a mai fost cercetat în trecut pentru mai multe scandaluri, inclusiv că a făcut ravagii în barul actualului primar din Ciobanu.

Ajungem și la Nicolae Florin Păsat, tot din județul Constanța. Nici el nu este străin de faptele infracționale și asta pentru că a fost prins de 3 ori la volanul unui vehicul chiar dacă nu avea permis de conducere. În sarcina lui au fost reținute și 3 infracțiuni de conducere a unui autovehicul neînmatriculat, fiind vorba, după cum bine se poate observa, de un concurs real de infracţiuni. Individul a fost trimis în judecată pentru aceste fapte, pe 2.03.2017, magistrații Judecătoriei Medgidia menținându-i starea de arest la domiciliu în dosarul 1015/842/2016/a7.

Nicolae Florin Păsat se află în arest la domiciliu încă de prin octombrie – noiembrie anul trecut, dar se pare că asta nu l-a împiedicat să iasă la furat! Ajungem și la Marius Parocescu, care ar locui prin Ciobanu și care apare în mai multe dosare înregistrate la Judecătoria Hârșova, între care și o executare silită, infracțiuni la legea privind fondul piscicol, pescuit şi acvacultură. Astfel, la data de 12.12.2013, magistrații Curții de Apel Constanța i-au aplicat o amendă penală de 2.000 de lei. De asemenea, acesta s-ar părea că este rudă cu mai mulți indivizi implicați în scandaluri în Hârșova, cum ar fi că au vandalizat, prin 2010, barul lui Tudorel Gurgu. Acum este cercetat de oamenii legii din Ialomița.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sugeti pula lu Chiocaru oricum va da la muie
0
0
Sa va dau muie la totii...ies cat de curand sa fugitii ca va fut in cur pe toti
2
1
iar am bagat catei la naitare
7
1
Sugii matu la talibani Gurgu
2
2
PT VICTOR VIOREL CHIOCARU LA parnaie cu el sa l faca PARTAR CA PE FRATISU ALA JMECHER DIN HARSOVA care a invatat sa dea cu CURUL PE VAPOR CAND ERA IMBARCAT
2
2
gurgu ai uitat cand furai vaci ,porci gaini din curtea oamenilor si cand aveai nevasta in olanda acum esti si tu primar vai de tine uuaaaa
2
3
de ce nu publicati si un articol despre infractiunile comise de acest primar cu 4 clase tudorel gurgu ;va spun eu pt ca la ordinul lui scrieti porcariile astea
5
2
Nu aveti loc de p--- lu ---- va luati mereu de el ce treaba are el vedetiva de treburile voastre
7
1
Fix pula....daca astia sunt capii inseamna ca sunteti idioti
15
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367