REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Trei minore, BĂTUTE şi AGRESATE SEXUAL de concubinul mamei! Una dintre fete a ajuns în stare gravă la spital!

Trei minore, BĂTUTE şi AGRESATE SEXUAL de concubinul mamei! Una dintre fete a ajuns în stare gravă la spital!

Replica API 7 octombrie 2019 | 00:00 924

Monstrul a fost CONDAMNAT la ani grei de puşcărie

Monstrul a fost CONDAMNAT la ani grei de puşcărie

Incredibil! Trei minore din Constanța, surori, cu vârste de 5 ani, 14 ani și 15 ani, au fost supuse unor chinuri greu de imaginat de către concubinul mamei. Copilele au fost bătute în repetate rânduri, abuzat psihic și sexual de monstru cu chip de om. Coșmarul fetelor s-a încheiat în urmă cu câteva luni, atunci când una dintre ele a ajuns la spital, bătută. Medicii au sesizat poliția, bărbatul ajungând, ulterior, în arest preventiv. Individul a fost condamnat pe 1 octombrie la 6 ani și 8 luni de închisoare. El este recidivist, cu multiple antecedente penale, și a fost condamnat pentru tentativă de omor, fiind eliberat în ianuarie 2017.

Incredibil ce au putut să îndure trei fetițe din Constanța, din cauza concubinului mamei. Împătimit al alcoolului și al scandalurilor, Marian Alexandru Mitu le-a supus pe minore la chinuri greu de imaginat: le-a bătut în mod repetat, le-a agresat sexual și psihic. În martie a.c., una dintre copile, în vârstă de 14 ani, a ajuns la spital, după ce a fost bătută. Atunci, medicii au sesizat organele legii care l-au arestat preventiv pe bărbat. Pe 1 octombrie a fost condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de violență în familie, distrugere, pentru săvârșirea a trei infracțiuni de rele tratamente aplicate minorului și pentru săvârșirea a două infracțiuni de agresiune sexuală.

Minora de 14 ani a locuit împreună surorile sale de 5 ani și 15 ani, cu fratele bolnav de autism și cu mama sa și cu concubinul acesteia într-un imobil închiriat în Constanța. La 11 martie 2019, în jurul orei 01:00, în timp ce se aflau la domiciliu toți membrii familiei, dar și alte persoane, pe fondul consumului de alcool și a unor discuții în contradictoriu, individul a inițiat un conflict și, după ce a distrus cu un ciocan telefonul uneia dintre minore, a agresat-o fizic pe aceasta, prin aplicarea unor lovituri repetate cu palma, pumnul și cu un obiect contondent, respectiv coadă de mătură, în zona capului, în zona trunchiului și în zona membrelor inferioare și superioare. Mama nu a intervenit, de frica agresorului. În aceste condiții, a fost solicitat un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță, fata fiind transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Pe 11 martie a.c. organele de poliție au fost sesizate de angajați ai Spitalului Clinic de Urgență Județean Constanța cu privire la faptul că la Unitatea Primiri Urgențe s-a prezentat o minoră ce a fost agresată fizic. În temeiul sesizării, organele de poliției s-au deplasat la unitatea spitalicească, unde au identificat-o pe victimă, care prezenta urme de violență la nivelul feței, a trunchiului și a membrelor, sens în care s-a întocmit proces-verbal de constatare. La 12 martie.2019, persoana vătămată, în prezența mamei sale, Grațiela R., a formulat plângere împotriva individului pentru săvârșirea infracțiunilor de violență în familie și distrugere, întrucât acesta, în noaptea de 10/11.03.2019, a agresat-o fizic și i-a distrus telefonul mobil.

De precizat faptul că și surorile părții vătămate au fost evaluate de către medici. Rapoartele de constatare medico-legală au arătat că fata care a ajuns la spital a prezentat la examenul obiectiv echimoze în zonele occipitală, preauriculară, deltoidiană, scapulară, hemitoracică, costală, fesieră, lombară și la nivelul membrelor superioare. Totodată, s-a stabilit că prezintă leziuni traumatice care au putut fi produse prin lovire și zgâriere cu corpuri dure și lovire cu corpuri dure alungite, care pot data din 11.03.2019 și necesită circa 30 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare; leziunea traumatică de la nivelul mâinii drepte poate avea caracter de autoapărare. De asemenea, medicul legist a învederat că persoana vătămată prezintă pareză nerv facial postagresiune pentru care necesită kinetoterapie, masaj facial și tratament medicamentos, impunându-se și reevaluarea pacientului.

Din declarațiile persoanelor vătămate, cât și ale martorilor oculari, au rezultat indicii cu privire la comiterea unor acte de agresiune sexuală, constând în aceea că, pe fondul stării de temere pe care le-a insuflat-o în perioada conviețuirii, prin amenințări cu acte de violență, inculpatul le solicita numitelor minorelor să se așeze pe genunchii săi sau în pat alături de el, apoi le săruta pe buze, le mângâia cu palma pe deasupra hainelor, pe sâni și zonele intime, și chiar le lovea cu palma peste fese, în mod sugestiv, făcând afirmații cu conotație sexuală, iar în cazul în care mama încerca să intervină în favoarea fiicelor sale și să-l determine pe inculpat să renunțe la acțiunile sale, aceasta era amenințată cu acte de violență, inculpatul ridicând brațul în aer, orientat în direcția sa, ca și când ar urma să o lovească. Cea mai mică dintre surori, în vârstă de 5 ani, a scăpat de agresiunea sexuală, însă era pusă să urmărească nenorocirile pe care le făcea bărbatul surorilor ei. De asemenea, fetița de 5 ani a fost și ea bătută, în sensul că a lovit-o pe aceasta cu cureaua și chiar a prins-o de haine și a aruncat-o în pat sau pe podea. Fiind audiată în calitate de persoană vătămată, fetița a declarat polițiștilor că, în noaptea de 11.03.2019, a asistat la actele de agresiune exercitate de inculpatul asupra surorii sale, fără să poată interveni sau să i se permită să părăsească camera. Astfel, în mod involuntar și traumatizant, micuța a asistat la o scenă de violență exacerbată, prin raportare la vârsta acesteia și dezvoltarea ei psiho-fizică, auzind-o pe sora sa cum plângea și-l ruga pe inculpat să nu o mai lovească, observând totodată cum, în urma loviturilor primite, surorii sale îi curgea sânge din ureche.

Persoanele vătămate au relatat în detaliu actele de agresiune sexuală exercitate de inculpat asupra celor lor, punându-le pe genunchi și punându-le să îl sărute pe gură, atingându-le pe corp, pe trup, pe sâni și pe fese. Una din fete a arătat în detaliu cum inculpatul a rămas în cameră cu ea, o punea pe mamă să să facă ceva, doar ca să rămână singur cu ea, apoi i-a zis să stea în brațele lui și a pipăit-o în zona intimă. Acest lucru s-a întâmplat de câteva ori. Minora a arătat că simțea frică și că, de câte ori era beat, ele preferau să iasă afară ca să nu se iște conflicte și atunci o bătea pe mama lor.

Din rapoartele de expertiză medico-legală emise de către Serviciul Clinic Județean de Medicină Legală Constanța a rezultat faptul că, în urma consultului psihiatric și psihologic, partea vătămată, minora care a și ajuns la spital, prezintă reacție anxios-depresivă (coșmaruri, anxietate, anticipări fataliste-catastrofale în relația cu abuzatorul), probleme de abuz fizic al adolescentului, probleme legate de tentativă/abuz sexual din partea concubinului mamei (a fost agresată sexual și fizic și a asistat la agresarea sexuală și fizică a fraților săi), în urma conflictului familial, pentru care necesită un tratament specific și scoatere a sa din mediul cu pricina. Referitor sora ei, minora în vârstă de 15 ani, medicii au stabilit că aceasta nu prezintă afecțiuni psihice, ci tulburare de adaptare cu dispoziție mixtă, legată de abuzul fizic al adolescentei și abuzul sexual din partea concubinului mamei, pentru care necesită scoaterea din mediu și consiliere psihologică.

Cât despre fetița de 5 ani, potrivit raportului întocmit de medicii legiști, nu prezintă afecțiuni psihice, dar prezintă tulburare de adaptare cu dispoziție anxioasă, în urma conflictului familial, pentru care necesită scoaterea din mediu și consiliere psihologică.

Cu ocazia aducerii la cunoștință a extinderii acțiunii penale pentru săvârșirea infracțiunilor de rele tratamente aplicate minorilor și agresiune sexuală, monstrul a susținut că niciodată nu le-a agresat pe fiicele concubinei sale, după care a revenit și a susținut că o singură dată a lovit-o pe fetița de 5 ani cu palma peste fund, pentru a o atenționa părintește, și că pe surorile ei le-a sărutat părintește pe obraz sau frunte. De asemenea, inculpatul a ținut să sublinieze că persoanele vătămate i-au creat probleme prin aceea că au lipsit de la școală și au avut anturaje nepotrivite, ceea ce a impus o atitudine mai dură din partea sa.

Agresorul și mama fetelor s-au cunoscut pe Facebook, bărbatul fiind recidivist cu condamnare de 8 ani pentru tentative la omor calificat și alte 2 condamnări cu închisoarea pentru furturi calificate, fiind liberat condiționat în ianuarie 2017 .

Individul a fost arestat preventiv încă din martie, iar pe 1 octombrie magistrații l-au condamnat la 6 ani și 8 luni.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca eram mama acelor copile jur ca l ucideam in somn cu riscul de a intra la Puscarie; macar fetele mele nu pateau asa ceva si pledam pt autoaparare!! Futu va n gura de asa zisi barbati! Si voi femeilor...ce fel de mame sunteti?! Cunoasteti pe fb si le distrugeti vietile acelor fete??? Pedeapsa cu moartea e prea blanda pt acest individ care n maxim 10 ani scapa!!!
5
0
legile pulii,militia pulii,judecatorii pulii !!! Deci daca fata retragea plangerea nu se intampla nimic. Militienii nu au crezut concluziile medicilor si au mers la spital sa vada ei cu ochii lor cat de batuta e fata. Si asta in loc sa-l umfle pe porc. Si apropos porc, nebunul e intotdeauna atat de nebun pe cat i se permite !!! Muie intregului sistem !!! Cu cacat !!!
6
3
Clar ca individul trebuie sa faca parnaie pe viata fara drept de apel,asta pentru ca din pacate la noi nu exista pedeapsa cu moartea,mai ales din cauza ca ar fi pericolul ca din cauza imposturii celor din justitie sa fie executati si oameni nevinovati. Pe de alta parte,fetele,femeile care vad ca e ceva in neregula cu ,,iubi'' inca de la inceput,e bine sa nu mizeze ca e doar ceva trecator si sa lase naibi relatia ,sa renunte la ea din timp. Si barbatii pot lua tepe cu tot felul de cocote,dar femeile si- iau rau de tot.
5
0
Un oligofren. Ce sa-i ceri unui astfel de individ ?!.....
4
1
Politia si - a facut treaba
4
3
Nu merge omorat din greseala?
16
0
6 ani din care o sa stea maxim 2 si se intoarce cand fetele o sa fie tocmai bune de altceva nu de batut
9
1
Mai fratilor, pe astia puneti-i la zid si zburati-le creierii.Recidivist irecuperabil.S-a intors in societate si a umilit o mama,batjocorindu-i fiicele. Cata toleranta sa ai pentru un astfel de individ?Si totusi...doar 6 ani de puscarie.
25
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218