REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Tudor Chirilă, cu franchețe: „Și eu am nevoie de încurajare”. Artistul a scris un cântec în izolare

Tudor Chirilă, cu franchețe: „Și eu am nevoie de încurajare”. Artistul a scris un cântec în izolare

Replica API 25 aprilie 2020 | 00:00 1107

Tudor Chirilă

Captură YouTube

Piesă nouă! Tudor Chirilă a lansat un cântec adaptat perioadei dure pe care o traversăm, intitulat „E şi treaba mea“. Una dintre cele mai puternice voci ale societății civile, actorul a vorbit, într-o scrisoare adresată fanilor săi, despre viaţa în izolare şi despre noua relaţie a statului român cu cetăţenii săi în timpul pandemiei de coronavirus.

Tudor Chirilă a compus muzica și versurile noului cântec, denumit „E şi treaba mea“. Videoclipul piesei sale este realizat cu filmuleţe trimise de fani, după ce artistul a făcut un „casting“ online.

„Înainte de izolare aveam scris acest cântec într-o formă simplă - chitară şi voce. Apoi m-am întâlnit cu Prepe, colegul meu de la bas din Vama, şi am lucrat o primă versiune”, povestește liderul formației. “După care a venit izolarea şi primele două săptămâni am fost descumpănit. Când mi-am revenit un pic, am reascultat şi am încercat să fac o baladă de dragoste, dar nu mi-a ieşit decât în măsura în care ne gândim la dragostea de oameni. Lecţia pe care o învăţ zilele astea este că nu merge la nesfârşit pe cont propriu, că solidaritatea e necesară cumva ca formă de luptă cu tot ce ne ţine în loc ca societate“, spune Tudor Chirilă despre noua piesă.

Într-o scrisoare lungă adresată celor care s-au abonat la newsletter-ul său şi care au primit noua piesă, fiul regretatului jurnalist Ioan Chirilă a vorbit despre viaţa în izolare şi a explicat de ce n-a simţit nevoia să fie mai activ în mediul online. Artistul a mărturisit că nu-i este deloc uşor să se adapteze situaţiei, însă are multe de învăţat. „Până la urmă, e o situaţie fără precedent, care ne ţine în case de mai bine de o lună. Nu e uşor. Paradoxal, nu am simţit nevoia să mă conectez cu lumea. Conturile mele de social media nu sunt foarte active, nu simt nevoia să ofer lumii conţinut de apartament, nici să mimez o stare de graţie de parcă tot ce-mi lipsea în viaţă era arestul la domiciliu”, scrie el.

“Mi-a fost greu şi să-i încurajez pe alţii că, na, şi eu am nevoie de încurajare. Nu am simţit nevoia să-mi sun prietenii, şpriţurile pe Skype sau Zoom mi se par oribile, o călătorie cu căruţa pe un drum desfundat. E adevărat că universul casei mele este vesel şi asta nu mi se datorează mie.

Nu prea am timp să filosofez asupra contextului pentru că am multe lucruri de făcut. Am trei joburi o dată. În casă la mine, da. Ştiu că mulţi sunteţi familiari cu situaţia. Mai e şi chestia asta că eu sunt de modă veche şi nu cred că familia sau casa tre' să devină neapărat o sursă de conţinut pe reţelele sociale. Cu toate astea, învăţ din experienţa asta şi dacă nu vreau. Cred că primul lucru pe care l-am învăţat în raport cu meseriile mele este că experienţa directă, nemijlocită, între artist şi spectator nu poate fi înlocuită prea curând”, adaugă Tudor, scrie click.ro.

Artistul a vorbit şi despre noua relaţie a cetăţeanului cu statul, care a devenit „atotputernic“ peste noapte, despre măsurile drastice luate de autorităţi pentru a limita răspândirea coronavirusului şi despre starea jalnică a sistemului medical.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa poti iesi in piata mare ?
1
0
Fratioare,nu mai ai contracte de la primari muiepesede ca sa gherlaiesti dupa ce critici chiar sponsorii si deci te limitezi la ce ai. Daca erai talentat,adica din cei pentru care se ingesuie fanii sa cumpere bilete la concerte,nu sa vina moca in piete,ti s-ar fi se simtit lipsa. Esti nevoit deci sa te faci auzit ,sa strigi singur,caci nimeni nu intreaba altfel de tine,talentatule hastagist cu bube pe creier. Statul? Pai statul sa aiba grija de cei mai slabi,nu de cei de dreapta,cu bani multi,cu muiepesede,cu smecharii,care se pot intretine si sa faca si donatii,nu sa astepte mocangeli!
2
0
Pai fripturica, este fripturica si atat! Ce poti sa ceri mai mult?
2
1
Bun,rau il cunoaste o tara ,pe tine....
1
2
un prost care vrea atentie
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272