REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Tulcea, orașul în care instituțiile publice contribuie la veniturile privaților

Tulcea, orașul în care instituțiile publice contribuie la veniturile privaților

Victor ROTARU 5 februarie 2023 | 00:00 942

După ce Replica a semnalat faptul că primăria municipiului Tulcea s-a mutat într-un hotel, plătind lunar suma de 6.600 de euro, iată că și Prefectura este cazată prin vecini, și nu de ieri de azi, ci de prin 2008. Conform spuselor primarului municipiului Tulcea, Ștefan Ilie, Prefectura plătește un preț care este cel puțin dublu față de cât achită primăria hotelului, Prefectura funcționând în clădirea unui privat.

 Tulcea, orasul in care institutiile publice contribuie la veniturile privatilorPrefectura Județului Tulcea

Tulcea este orașul în care instituțiile publice contribuie la veniturile privaților. Dacă în ultimele zile s-a tot discutat în spațiul public despre mutarea primăriei municipiului pe o perioadă de un an de zile într-un hotel, se pare că și instituția prefectului „stă cazată” prin vecini, și nu de ieri de ani, ci de câțiva ani de zile, mai exact din 2008, atunci când sediul Consiliului Județean a fost modernizat, iar Instituția Prefectului a trebuit să își caute un alt loc unde să își desfășoare activitatea: „Noi plătim pe om 11 lei pe zi, ceea ce este foarte puțin...în comparație cu Prefectura, care funcționează într-un spațiu privat, care a aparținut celor de la Telekom, după aceea a fost cumpărată de către un privat.”, a declarat Ștefan Ilie, primarul municipiului Tulcea.

 Tulcea, orasul in care institutiile publice contribuie la veniturile privatilorȘtefan Ilie - Primarul municipiului Tulcea

„Instituția Prefectului plătește cel puțin dublu față de noi”

Primarul municipiului Tulcea a mai adăugat faptul că prefectura plătește de foarte mulți ani un preț cel puțin dublu față de cel pe care el îl achită pentru desfășurarea activității în Hotelul Europolis: „Instituția prefectului stă de cel puțin 10 ani de zile, într-un spațiu privat în care plătește cel puțin dublu față de noi, cu mai puțini angajați față de noi. Ei caută să se ducă undeva mai ieftin, dar nu au găsit până acum. Ei funcționau înainte în clădirea Consiliului Județean, dar după renovarea acesteia, Prefectura nu a mai revenit în clădire.”, a declarat primarul municipiului Tulcea, Ștefan Ilie.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272