REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.3° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
18.3° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Ulei esențial de oregano sălbatic: beneficii și întrebuințări

Ulei esențial de oregano sălbatic: beneficii și întrebuințări

Replica API 21 decembrie 2020 | 18:29 1193

Specialiștii spun că poți ține la distanță infecțiile și că poți avea un sistem imunitar mai puternic folosind uleiul esențial de oregano.

Sursă foto: Shutterstock

Uleiul de oregano este derivat din frunzele și florile de oregano (Origanum vulgare), un condiment care face parte din familia mentei. Cel mai benefic, din punct de vedere terapeutic, este uleiul obținut din oregano sălbatic sau Origanum vulgare, care se găsește în regiunile mediteraneene.

Care sunt întrebuințările uleiului esențial de oregano

Specialiștii recomandă să folosești uleiul de oregano și să îl incluzi în "arsenalul" tău de remedii naturiste cu puteri vindecătoare, pentru că are o paleta vastă de întrebuințări. Acest ulei esențial este un puternic agent antimicrobian, care te poate ajută să ții la distanță infecțiile. Totodată, uleiul de oregano are proprietăți antibacteriene, antivirale și antifungice, scrie doc.ro.

Alte întrebuințări ideale pentru uleiul esențial de oregano:

Este un remediu util în tratarea ciupercii unghiei sau ciupercii piciorului ("piciorul atletului"). Pune câteva lingurițe de ulei de oregano într-un lighean cu apă și scufundă-ți picioarele în ea. Totodată, poți dilua acest ulei (amesteci o picătură de ulei de oregano cu i linguriță de ulei de măsline sau ulei de cocoș) și apoi aplică această compoziție pe unghiile afectate sau pe pielea ta.

De ajutor în uciderea paraziților și în calmarea infecțiilor. Diluează uleiul de oregano (amestecă o picătură din acest ulei cu o picătură de ulei "purtător", cum ar fi cel de cocoș) și pune amestecul sub limba. Așteaptă câteva minute, apoi clătește bine gură. Repetă această procedura de patru ori pe zi.

Calmează infecțiile sinusale și alungă răcelile. Pune câteva picături de ulei de oregano într-o oală cu apă fierbinte (care clocotește), iar apoi inhalează aburii aceștia.

Truc pentru curățarea locuinței

Specialișții în terapia cu uleiuri esențiale te încurajează să folosești puterile antiseptice ale acestui ulei de oregano pentru a curată anumite suprafețe din locuința ta. Iată un mod prin care poți face asta: combină patru picături de ulei de oregano cu 10 picături de ulei esențial de lămâie și cu 60 de mililitri de oțet din vin alb, apoi adaugă această compoziție într-o găleată cu apă. Folosește compoziția pentru a șterge și pentru a curată suprafețele.

Beneficiile uleiului esențial de oregano sălbatic

Uleiul de oregano are o paleta largă de beneficii pentru sănătate, însă este cel mai adesea asociat cu sistemul respirator și cu sistemul imunitar. Acest ulei este recunoscut pentru faptul că ajută în prevenirea și tratarea infecțiilor, precum:

Infecțiile tractului urinar cauzate de bacterii cum ar fi E. coli, Proteus și Pseudomonas aeruginosa;

Infecțiile respiratorii precum cele provocate de Klebsiella pneumoniae și bacteriile cum este Staphylococcus aureus (stafilococul auriu);

Infecțiile fungice, chiar și pe cele care sunt rezistente la medicamentele antifungice;

Infecțiile cu paraziți cauzate de giardia;

Alte întrebuințări pentru uleiul de oregano sălbatic

Pe lângă faptul că poți folosi metodă cu aburi pentru a calmă tusea și alte probleme respiratorii, poți încerca și alte întrebuințări:

Te ajută să alungi insectele: o substanță (carvacrolul) care se găsește în uleiul de oregano funcționează că un agent natural care respinge insectele. Încearcă să pui câteva picături de ulei de oregano pe mobilă de grădina sau să aplici o compoziție diluată (pe baza de ulei de oregano) pe piele, atunci când petreci timp în aer liber.

Calmează înțepăturile de insecte și iritațiile de pe piele, inclusiv iritațiile provocate de iederă. Aplică ulei de oregano diluat în puțin ulei de măsline pe zonele afectate și vei vedea rezultatele.

Ajută în cazul în care ai mătreață sau alte boli de piele. Unii experți sunt de părere că folosind o versiune diluată a uleiului de oregano, poți trata acneea și rozaceea.

Reține!

Uleiul de oregano este un produs sigur, atât timp cât este diluat în apă sau într-un ulei "purtător" (de jojoba, de măsline, de cocoș). Ideal, ar fi să diluezi acest ulei folosind raportul: 1 parte de ulei de oregano diluată în 3 părți de ulei "purtător". Cere sfatul unui medic specialist în fitoterapie sau în terapia cu uleiuri înainte de a folosi acest ulei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212