REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Un constănţean a primit un bilet în parbriz: Este pentru ultima oară când îţi spun să nu mai parchezi AICI! Ce spune Poliţia

Un constănţean a primit un bilet în parbriz: Este pentru ultima oară când îţi spun să nu mai parchezi AICI! Ce spune Poliţia

Replica API 9 noiembrie 2017 | 09:47 1679

RÂCĂ între vecini!

RÂCĂ între vecini!

În edițiile trecute, cotidianul Replica prezenta cazul unui constănțean care tot primea bilete în parbrizul autoturismului, prin care era mustrat că parchează în respectiva zonă, chiar dacă este vorba de spațiul public, fără a bloca vreun acces sau a ocupa un spațiu privat/plătit. Acum, el a primit un ultimatum: ”Este pentru ultima oară când îți zic”. În astfel de situații, oamenii legii precizează că se poate depune o plângere la Poliție, iar, în cazul în care, ulterior, se recurge la alte fapte, se va lua în calcul și această sesizare.

”Nu este un loc de parcare amenajat, adică să plătească pentru el la Primărie. Nu, este vorba de bulevardul Ferdinand, la cinema Republica. Locuiesc acolo nu de mult timp și parchez pe unde găsesc, zona fiind oarecum limitată din acest punct de vedere. Dar fără să ocup locul cuiva sau să blochez vreun acces. Și de fiecare dată când las mașina pe Ferdinand îmi găsesc ștergătoarele ridicate și bilete în parbriz prin care sunt avertizat să nu mai parchez acolo, pe locul lui.

M-am interesat, nu e locul nimănui. Când e ocupat, e ocupat, dar când e liber, parchez. Și m-am săturat de toate aceste amenințări, ca să zic așa…”, relata, pentru ”Replica”, un constănțean, la începutul lunii noiembrie. Și se pare că situația a continuat. De dată recentă a primit un bilet pe care scria: ”Este ultima dată când îți spun!” Toate acestea se întâmplă în condițiile în care reprezentanții Primăriei au precizat clar că proprietatea se termină la limita gardului. Ce este după gard aparţine domeniului public: trotuar, stradă. Și, în cazul în care locul nu este plătit la Primărie, nimeni nu e stăpân pe el.

Despre toată această situație (biletele lăsate în geam), oamenii legii constănțeni au declarat că nu este vorba despre o faptă penală, dar nici despre o contravenție. Însă, în astfel de cazuri, cetățenii pot depune o sesizare la Poliție, iar dacă, ulterior, vehiculul va suferi vreo avarie sau se va întâmpla altceva, această sesizare va fi luată în considerare în vederea stabilirii cercului de suspecți. Conform Art. 206 din Noul Cod Penal, fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării. Însă, pe acele bilete nu scris nimic de acest gen.

Cât despre hărțuire, potrivit Art. 208 din Noul Cod Penal, ea se referă la: ”fapta celui care, în mod repetat, urmăreşte, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă. Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă”.

Liliana CHIRU

Citește și: https://www.replicaonline.ro/in-atentia-constantenilor-nu-mai-vandalizati-masinile-parcate-in-fata-caselor-voastre-trotuarul-nu-va-apartine-334844/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt cel care a lasat biletele.Daca esti atat de corect,domnule lezat,ar trebui sa sti ca exista legi nescrise,care tin de bunul simt.Daca esti nou venit,ar fi trebuit sa ti cont de primul bilet,nu sa parchezi ostentativ in acelasi loc de mai multe ori.Parchez pe locul acela de 4 ani.Noi,vecinii,tinem cont de "locul de parcare",al fiecaruia. Dar,ca intotdeauna,se gaseste cate un viteaz care,"ne arata el,cum stau lucrurile"...... Elegant ar fi fost sa-ti cauti si tu un loc unde nu deranjezi pe nimeni. Toate acestea spun multe despre caracterul tau infect...."viteazule"!!!
20
2
Discutiile pro sau contra nu-si au rostul. Solutionarea problemei este in mana primariei, sistematizarea parcarilor, constructia de parcari sub si supraterane platite decent. Competenta profesionala a functionarilor primariei nu se vede si mai alesnu se simte nici la Constanta si nici in alte orase. Semidoctii conduc tara, iar Constanta nu face exceptie. Comentariile pro sau contra lanivelul unui obscur ziar de pe net nu vor schimba metehnele celor ce conduc RRomania.
5
1
cel putin o data pe zi este cite un cretin care ignora placa de pe poarta garajului meu iar daca are ghinionul sa fie acolo cind vreau sa ies cu masina atunci apelez cu incredere la dispeceratul politiei rutiere. Nesimtirea se plateste si nu ma apuc sa ii molestez masina, nu este ea de vina ci boul sau vaca de la volan.
14
0
Catre AmFostlaPolitie. Instalati o camera de vederi mica ex. langa parbriz careia ii dati drumul cand parasiti vehiculul. Postati filmuletul pe Youtube pentru protectia dvs. Camera o puteti pastra si pentru alte cazuri in caz de ciocniri, vandalism etc.
11
2
Oricum nu este permisa parcarea pe trotuar decat acolo unde exista indicator de parcare. Ori pe Ferdinand nu exista astfel de indicatoare pt parcarea pe trotuar. Am presupus ca este vorba de trotuar deoarece pe carosabil pe Ferdinand este imposibil
4
4
Sunt cel care face subiectul articolului. Am fost la Politie, dar nu mai calc pe acolo! Nu m-am simitit in viata mea atat de umilit! Am fost jignit ca nu am ce face si am mers acolo sa pierd vremea si ca, ce, vreau sa ma dadaceasca ei? Plus ca mi se adresau cu bai. Politia Romana....
17
11
Am autorizatie de parcare platita iar profesionisti de la primarie a schimbat locul de parcare in dreptul scarilor preferential pentru clienti lor pe cine trebuie sa omor acum?
5
0
L-a mine in parcare s-a rezolvat simplu problema: cine nu respecta locul de parcare i se aplica terapia cu cuiul asupra caroseriei masinii.
2
20
Dar de ce nu o parcheaza in Mamaia fiind locuri multe in perioada asta...?!? Sau la Capitol in intersectie, ca-l scapa Dancu ca pe porcul cu drena de NY...?!?Tipul vrea exact in fata casei cetateanului cu biletul ?
7
9
Chiar daca biletelul nu contine o amenintare cu o anumita fapta in clar,ramane tot amenintare,asa voalata cu este ea. Oricum politia este cam inerta si in cazul amenintarilor clare,dar daca nu faci plangere totusi incurajezi neghiobii si le canti cantece de leagan politistilor.
6
8
am rezolvat problema parcarilor in centru ! va taxes si pe ceilalti , RABDARE
8
2
Nu numai terenuri proprietate privata, dar ocupare trotuarelor si blocarea accesului in proprietati de catre nesimtiti cum o rezolva politia?Politia este slaba actioneaza numai la comanda politica.Majoritatea soferilor nu au educatie rutiera.
10
4
conform legii daca este proprietate privata trebuie sa o imprejmuiesti , deci bou esti tu!!!
17
3
si eu am loc in fata blocului si las prostilor bilete in geam. chiar daca arata a parcare pentru ca asa am facut terenul. este propietate privata.
6
22
In cernavoda, cartierul columbia pe salciei 1, pe 24 ianuarie, pe tudor vladimirescu, energiei etc e jale cu locurile de parcare. Exista posibilitatea crearii lor, dar nu se face
5
0
Gogule esti prost tare lasa masina acolo si taci vrei sa vina primaria sa o ia si sa se inbogateasca smecheri care confisca masini abandonate pe spatele poporului
8
8
se ia o dacie din targ si se lasa acolo pentru totdeauna. Undeva in Bucuresti e o dacie cu numar de tulcea. Am lasat-o in ziua cand m-am carat de acolo dupa cativa ani de certat cu un mos cretin care zicea ca e locul lui mostenit de parcare. Dupa 3 ani am vizitat dacia e tot acolo plina de afise de biletele dar rezista.
21
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108