REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Un constănțean se judecă cu Google după ce i-a închis canalul de Youtube

Un constănțean se judecă cu Google după ce i-a închis canalul de Youtube

Replica API 22 noiembrie 2019 | 00:00 424

Youtube-ul este o platformă care îi permite oricui să își urce materialele video pe net, dar cu obligația de a respecta drepturile de autor. De aici pleacă o serie de consecințe și pentru bloggeri. Cei care pun un videoclip urcat cu încălcarea drepturilor de autor vor încălca și ei legea, riscând să le fie închis canaluld e youtube.

Un constănțean a rămas fără canal, după ce un blogger a sesizat că au fost preluate niște imagini deși, spune constănțeanul, preluarea era permisă. Acum, se judecă cu Google, solicitând magistraților să oblige la redeschiderea canalului. În paralel, acesta a mai deshis o acțiune prin care a solicitat persoanei de la care a preluat imaginile să își exprime acordul să reia activitatea pe canalul personal youtube.

Constănțeanul a chemat în judecată Google LLC în nume propriu și Google LLC în calitate de proprietar şi administrator al Youtoube, solicitând instanței ca prin hotărârea ce o va pronunța, pe calea ordonanței președințiale, să dispună obligarea Google să-i permită continuarea activității pe canalul personal Youtube. În susținerea cererii reclamantul a arătat că, din cauza unor grave probleme de sănătate a le copilului său a trebuit sa întrerupă activitatea de întreprinzător și să se ocupe de sănătatea acestuia. Singura activitatea posibilă era una de la domiciliul și în urmă cu doi ani a deschis un canal de Youtube. Până în prezent a realizat mai mult de 320 de filmulețe cu o durată medie de 5 minute fiecare. A folosit propriile imagini, dar și unele preluate de pe internet. Acesta a relatat magistraților faptul că, de fiecare dată când a preluat imagini a fost foarte atent ca ele să aibă mențiunea că preluarea este permisă . Cu toate aceste măsuri de precauție, au avut loc unele preluări involuntare din imaginile realizate de către M. I. Fapt pentru care, cel din urmă sesizat această situație, iar Youtube a dispus inchiderea canalului său. A încercat rezolvarea amiabială, dar M . I. nu a fost de acord. Este de părere că închiderea canalului este rezultatul unui exces de zel, și nu al unei încălcări a legislației. Acesta spune că munca sa de mai mult de doi ani este anulată cu grave prejudicii materiale și morale. Primul afectat este copilul care are nevoie in continuare de supraveghere permanentă. În ședința publică din 18 noiembrie instanța a invocat din oficiu excepția necompetenței materiale a Judecătoriei Constanța. Așa că, speța a fost declinată Tribunalului Constanța spre soluționare.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cred ca e vorba de baiatul fostului director de la APC ... unu Popescu ... baiat de bani gata, traia din furaciunile lu' tacsu si arata pe filmulete ce viata dulce si lipsita de stres avea omul ... grea pierdere sa nu mai vada tarlanii cum traieste un pui de hot ... iti piere cheful de viata asa ...
0
0
probleme mari
0
0
Mai, dar am impresia ca aici este ca in Caracal ! S-a rasturnat carul cu prosti !
6
2
... infarctor !!! auzi la el... i-a solicitat celui de la care a preluat imaginile fara voi... pai cacanarul trebuia sa intrebe INAINTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614