REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.2° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Un controversat afacerist din Kogălniceanu se întoarce în afacerile cu statul

Un controversat afacerist din Kogălniceanu se întoarce în afacerile cu statul

Replica API 28 februarie 2018 | 00:00 882

foto cu rol ilustrativ

Un serviciu din subordinea Primăriei Mihail Kogălniceanu a cumpărat motorină Euro 5 de la unul din cei mai cunoscuţi dar şi controversaţi oameni de afaceri din localitate. Contractul a fost atribuit zilele trecute în urma unei cereri de oferte la care s-au înscris nouă companii. Patronul firmei câştigătoare a devenit celebru pentru afacerile sale bănoase cu US Army, dar şi pentru fabricile ilegale de ţigări pe care le deţinea în judeţ.

Servicii Publice de Mentenanţă Mihail Kogălniceanu SRL a atribuit pe 22.02.2018 un contract privind achiziţia a 130.000 de litri de motorină Euro 5, în urma unei cereri de oferte lansată pe 05.01.2018. Au depus oferte Almatar Trans SRL, Artoil SRL, Autovest SRL, Mol Romania Petroleum Products SRL, Oscar Downstream SRL, Rompetrol Downstream SRL şi Cargo Romena SRL. Valoarea estimată iniţial a achiziţiei era de 572.000 lei, fără TVA.

Afacere medie, cu profit rizibil

Comisia de evaluare din cadrul societăţii, condusă de Viorica Fotu, a decis atribuirea contractului către Cargo Romena SRL, din localitate, care s-a angajat să livreze cei 130.000 de litri de motorină în schimbul sumei de 517.400 lei, fără TVA. Asta înseamnă că serviciul din cadrul primăriei va cumpăra motorină vrac cu 3,98 lei litrul. Cargo Romena SRL are ca domeniu de activitate comerţul cu amănuntul al carburanţilor şi a raportat pentru anul 2016 o cifră de afaceri de 8.876.843 lei şi un profit net de numai 9.156 lei, cu 19 angajaţi, precum şi datorii de 4.217.948 lei.

Fabrici ilegale de ţigări şi contracte cu US Army

Cargo Romena SRL este controlată de Gheorghe Enache, afaceristul săltat în 2010 de procurori după ce s-a descoperit că deţinea două fabrici ilegale de ţigări în incinta unei ferme de animale. Oamenii legii au găsit atunci zeci de tone de tutun, utilaje de fabricat ţigarete şi sute de mii de timbre fiscale din Republica Moldova. Afaceristul care deţine, printre altele, o benzinărie şi hotelul Emi, este cunoscut şi pentru contractile sale cu armata americană, nu doar pentru fabricile ilegale de ţigări sau concesiunile cu cântec de la primăria Kogălniceanu. Enache a primit cel puţin 15 contracte, în valoare de peste 330.000 de dolari, de la US Army, în perioada 2007- 2009. Afaceristul a livrat mâncare militarilor de la baza din Kogălniceanu, dar în special combustibili pentru maşinile US Army.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
OpaaA stergeti cometariileeee
0
0
Bravo Fotule, te-ai miscat bine si ai plasat superbine. Acuma ramane sa anulati datoria pe care verisoara ta o are pentru spatiul in aerogara. Bravo felicitari pentru cum o manipulezi pe primarita!!
10
0
Fraierii la pujcarie, jmecherii la chindie!!!
6
0
Am trait s-o vad si p asta
3
0
Hahaha . ..
2
0
DE RETINUT din articol este DATORIA pe care o are societatea penalului!
3
0
Dar ce spuneti si de consilierul caiali demiren care este cercetat pt fals si uz de fals . A fraierit uniunea tatara cu 250000 de euro. A facut liste cu musulmanii din kog si alte localitati sa-i duca in excursie in bulgaria. N-a facut-o si a ramas cu banutii in buzunar de si-a cumparat doua taxiuri sa mai faca si el un ban cinstit cu bani necinstiti.
4
15
Pai imputita aia de enache injura pe fotu si pe ancuta de se auzea in medgidia. Acum fotu e lider de sindicat o fute pe anca nevasta politistului moldovanu si face bani impreuna cu p rimarita . Sa traiasca si sa fure cat pot pana ajunge DNA.
20
1
Parca domnul Enache il pupa undeva pe fostul primar Muresan,acum s-a dat si cu d-na primar pe care pana mai de curand o facea in toate felurile.Rusine,domnilor!ce-s si cu interesele astea!!!
23
1
DANIEL, Victor, Stelica, Fotu, Bufnita. Cine e IUDA?
20
4
Asta nu e socru' lu' Zaharia ala de la circulatie care face blocuri cu Dancu?
9
0
Ce sprituri se faceau la Emi acum ceva ani cu Nicusor Porcusor in rolul principal! Pana Vezi ca m a intrebat Dan de numarul tau.I am zis ca nu prea am vb in ultima vreme si nu i l am dat.Ca sa stii..., cu Feteasca Regala de Jidvei! Si acum Nicusor la white Porta si EMake Enake face afaceri cu statul.
10
0
SA VA FIE RUSINE!!! ATI MARIT TAXELE!! UNDE SUNT banii comunei?? Noi la Kogalniceanu nu avem Sarbatori sau Zilele Comunei DAR Platim salariile marite la maxim ale viceprimarului, primaritei si nevestei viceprimarului!! SA VINA DNA!
36
7
bravo ancuta
4
17
Vrem REFRENDUM la Kogalniceanu ptr ca platim cele MAI MARI TAXE LOCALE de comuna din judet!!!Platim ca sot si sotie PANDREA sa mearga ZILNIC la Constanta cu masina CETATENILOR! Fratilor PSD o sa ne ajute sa facem Referendum sa micsoreze primarita taxele!!!
49
9
ARE PANDREA COMPETENTE ??? SAU NEVASTA SA ??? UN INCARCATOR DE BAGAJE LA AEROPORT LA AROPORT SI EA GOGOSAREASA LA COCONCEA
52
8
Foarte bine. Toti,de la omul cu cea mai inalta functie din Romania fac ce fac sa fie bine pentru propriul buzunar,fara sa gandeasca la ceva ce ar aduce binele tuturor. Adica daca iese banul,indiferent cum,da-i inainte. Conteaza sa platesti taxe la stat,adica un fel de taxa de protectie ca la interlopi si esti in regula. Economia capitalista salbatica,asta avem noi azi. Nu va convine? Sa fim seriosi,nu va convine doar asa de forma....
2
0
Atata timp cat omul prin firma lui plateste impozite si taxe la Kogalniceanu , de ce sa vina altii sa aprovizioneze cu carburant ??
3
32
PUFTA zile amare la puscarie, ANCUTA, FOTU si PANDREA dilaila cu PLUGARII!!!!!! Apropo Fotu Viorica aia e o casnica care nare nici o competenta sa fie pe pozitia care e!
54
7
Bravo foticule! Ai facut exact cum te-ai laudat: joaca cumnata ta primarita asa cum canti tu! Cumnata Viorica de la mentenanta a tras plicul, ca de, cine este MOL Romania sau ROMPETROL sa castige atatia bani?? Mai bine castiga varul tau primar Gigi contrabandistul sa isi acopere si el datoriile, sa va dea si un comision baban tie si primaritei pe care mai ieri o porcaia ca si tine..iti bagai p..a in gura ei pe fb.Bravo! Dar oare cine ne mai conduce, frate?Sa va fie RUSINE, HOTILOR!!
64
6
BELU ANCUTA mai dezamagit iai traso lui Mihai te-ai dat cu dusmanii Fotu ala iti sapa groapa femeie!!! Fata lu Enache a venit la primarie te-a jicnit si tu ii dai acuma contracte.
68
6
Asta este viata: lu Pufta si ai lui puscaria li se trage ca s-au bagat in politica si au sustinut pe Belu Anca care acuma le-a intors spatele si s-a dat cu contrabandistul Enache Gigi si Diva. Poate articolul asta ajunge si la Pufta la puscarie sa vada ce fel sunt oamenii si cum in urma lui prospera PANDREA care nevasta lui ia cei mai multi bani la mentenanta, FOTU, VICTOR GIOGIA si altii mai mici.
65
8
Nu va mai cacati pe voi aiurea ca majoritatea dintre voi ati facut bani ilegal,drept dovada ca multi dintre voi sunteti la puscarie sau aveti cel putin un dosar penal,sunteti un fel de tigani cu piele alba,oricine poate sa faca bani ilegal daca isi pune mintea si isi asuma ca mai devreme sau mai tarziu o sa ajunga la puscarie. Nu exista ingamfati si figuranti mai mari ca voi,caracter spurcat,comportament ciobanesc,comunicati numai prin mugete ca animalele,uuuuuuuulaaaaai.
8
3
Dragi machedoni, in afara de trairile primordiale , mai aveti si altfel de trairi ca nici pe primele nu le faceti prea bine ?!
6
1
instalator.......m am insurat cu makedoanca si am avansat,invidiosilor!
6
3
Ce aveti cu omu daca la arestat si nu la condamnat inseamna ca e curat faceti si voi afaceri daca puteti sa va imbogatiti ca makedonii
6
9
S o futem pe nevasta sa si fi ta de machidon prost.
12
8
Multa mooye la mukani
4
14
bai oameni buni , dar trebuie sa produc cascaval .pai m au uscat de bani spagile ce le am dat sa scap de dosarul cu tigarile.nu trebuie sa i fac la loc?
18
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108