REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.6° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
15.6° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Un copil de 4 ani a fost lovit de cal, la circ, în stațiunea Venus. Poliția a fost sesizată

Un copil de 4 ani a fost lovit de cal, la circ, în stațiunea Venus. Poliția a fost sesizată

Replica API 3 august 2022 | 00:00 1563

Un copil de patru ani a fost lovit de cal, la circ. Băiatul a scăpat cu răni uşoare, ca prin minune. Părinţii însă sunt revoltaţi: spun că cel mic nu a primit echipament corespunzător de la organizatori şi nu a fost ţinut în siguranţă. Poliţia a deschis o anchetă, între timp circul funcţionează în continuare.

Familia era la circ, în staţiunea Venus şi petreceau împreună o zi frumoasă. Copilul de patru ani îşi aştepta rândul să se urce pe cal. Când a ajuns animalul în dreptul său, băiatul s-a repezit să se urce. Calul s-a speriat şi l-a lovit puternic în picior, trântindu-l la pământ.

Mama copilului: Eu singură mi-am ridicat copilul. Nici măcar nu au avut răspunderea asta să ridice copilul de lângă cal.

Băiatul a avut noroc şi a scăpat fără nicio fractură

Mama copilului: El are noroc că este în creştere, are oasele moi. Nu poate să calce pe piciorul drept, plânge noaptea, se trezeşte, este speriat.

Părinţii sunt revoltaţi. Spun că angajaţii circului nu le-au dat voie să stea lângă copil cât îşi aştepta rândul, şi l-au pus în pericol.

Mama copilului: Luau banii, părinţii rămâneau delimitaţi de funia aceea duceau copiii în centru, Copilul meu a văzut că un cal a ajuns, el s-a dus direct spre cal, nu trebuia să se întâmple lucrul ăsta.

Cuplul a făcut plângere la poliţie şi va sesiza şi Protecţia Consumatorului.

„În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă“, a transmis Andreea Iliescu, IPJ Constanța:

Reprezentanţii circului nu au vrut să ofere un punct de vedere oficial

Angajat circ: Nu l-a lovit niciun cal. S-a speriat de un cal şi atâta tot.

Angajat circ: L-a lovit calul. Chiar l-a lovit, dar n-are nimic rupt, n-are nimic. Se întâmplă, e un animal.

Mama copilului: Îmi doresc foarte mult ca astfel de plimbări să nu mai fie posibile în incinta circului; calul nu are nicio vină, doar organizatorii.

Codruța Cerva, avocat: Inconştienţi sunt şi părinţii. Pentru că şi părinţii se pot gândi cum reacţionează un animal pe căldura asta.

Circurile nu mai au voie cu animale sălbatice. Militanţii pentru drepturile animalelor susţin însă că şi cele cu care au voie, câini, cai, delfini, sunt ţinute în condiţii mizere.

Codruța Cerva, avocat: Imaginaţi-vă ce călduri acum sub prelata unui circ. Nu au apă de multe ori, îi ţin pe aproape prin grajduri, şi iau cu maşini unde sunt câte 60 de grade.

Deocamdată, circul nu a fost închis, scrie observatornews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mihail ciine de circ.copil sucker
0
0
parca nu mai era voie cu animale la circ, indiferent de care. au voie doar bipezii !
0
0
Copilul era in grija mamei nu a calului.
0
0
Stapanti-va si educati-va copiii. Daca s-a napustit ca un imbecil pe cal, s-a speriat bietul cal. Copilul ca parintii lui, adica p
0
0
copil prostan,drogatsau tigan!
0
0
Catre:Cerva Agent KGB :mai taci din gura ca Numai prostii vorbesti in capul ala al tau sec, Taratura sovetica este Ciuma Galbena deoarece Maiorul nostru Dobitoc Chitac a distrus straziile din Magazinul Tomis si lasand gropii lungi de iti rupi picioarele si Nici in ziua de azi Nu sa reparat Straziile,, asta Maiorul Chitac Nu Va mai pupa cel de-al doilea mandat de Primar al Constantei din 2024 este Neglijent ca a lasat straziile din spatele Magazinele Tomis Nerezolvate!
1
0
De cand a ajuns PROS.TITUATA SOVIETICA PESEDISTA cerva, avocat ? ? ? Aceasta TARATURA SOVIETICA trebuie sa fie EXPULZATA din Romania !!!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272