REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Un fost candidat la Primăria Lumina vrea să înființeze o PLANTAȚIE de ALUNI

Un fost candidat la Primăria Lumina vrea să înființeze o PLANTAȚIE de ALUNI

Replica API 3 noiembrie 2021 | 16:59 2857

Alina Stoian, fost candidat pentru funcția de primar al comunei Lumina și administrator al societății Otidea Hazelnuts SRL, intenționează să înființeze o plantație de alun. Astfel, proiectul a ajuns în atenția Agenției pentru Protecția Mediului, care a anunțat publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu. De asemenea, proiectul societății privind Planul Urbanistic Zonal a ajuns și pe convocatorul Casei Sociale a Constructorilor (CSC).

(Alina Stoian)

Societatea Otidea Hazelnuts SRL intenționează să înființeze o plantație de alun și să construiască o hală de depozitare în comuna Lumina. Proiectul se află în lucru la Agenția pentru Protecția Mediului, care a anunțat publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu. Atât plantația, cât și hala, ar urma să fie localizate pe parcelele A37/1/27, A30/1/39, lot 2, extravilan, comuna Lumina. Specialiștii sunt de părere că, plantația de alun reprezintă una dintre cele mai rentabile afaceri agricole din România, întrucât necesită o investiție medie, care se amortizează într-un interval relativ de timp de scurt comparativ cu alte culturi, conform agrointeligența.ro(sursa foto: Agroalimentație.ro)

PUZ-ul, pe convocatorul Casei Sociale a Constructorilor (CSC)

PUZ-ul genereat pe terenul pe care se dorește înființarea plantației s-a aflat în cursul lunii octombrie pe convocatorul Casei Sociale a Constructorilor (CSC). Zona studiată de află în extravilan, iar terenul are folosința de teren arabil, situat în nord-vestul intravilanului localității Lumina, la circa 500 de metri de drumul european E60. Pe cele două terenu urmează a fi înființată o plantație de aluni și amplasate anexe ale exploatației agricole.

Date despre societatea Otidea Hazelnuts SRL

Societatea Otidea Hazelnuts SRL a fost înființată în anul 2021 și are sediul pe strada Liliacului 73C, în comuna Lumina. Fiind în primul an de activitate, nu au fost înregistrate date financiare. Unicul administrator și asociat al societății este Alina Stoian.

Alina Stoian a candidat pentru funcția de primar al comunei Lumina

Alina Stoian este unul dintre foștii candidați pentru funcția de primar al comunei Lumina, din partea formațiunii politice USR-PLUS. Femeia este absolventă a Universității Ovidius, Facultatea de Științe Economice, specializarea Finanțe - Contabilitate și a Facultății de Științe ale Naturii și Științe Agricole, specializarea Agronomie. De asemenea, a absolvit masteratul cu specializarea Auditul Afacerilor și Administrațiilor Publice la Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității Ovidius. A candidat la funcția de Primar al comunei Lumina, motivată de dorința schimbări.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
"hazelnuts srl "...si cine nu stie engleza ce face , mai mananca alune ?
2
1
Felicitari!
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108