REPLICA ONLINE CONSTANTA

10° Constanța Vin., 17 Mai 2024
Anul XX Nr. 6732
10° Constanța Vineri, 17 Mai 2024 Anul XX Nr. 6732
 

Un fost ministru al Muncii intervine în criza din educație

Un fost ministru al Muncii intervine în criza din educație

Virgil STOIAN 6 iunie 2023 | 00:00 1042

Dreptatea este de partea cadrelor didactice și nu s-ar fi ajuns aici dacă salarizarea profesorilor nu era scoasă din Legile Educației sau dacă măcar un draft al Legii Salarizării Unitare ar fi fost gata, afirmă deputatul PNL Raluca Turcan.

Un fost ministru al Muncii intervine in criza din educatie

„Dreptatea este de partea cadrelor didactice și nu s-ar fi ajuns aici dacă salarizarea profesorilor nu era scoasă din Legile Educației sau dacă măcar un draft al Legii Salarizării Unitare ar fi fost gata, așa cum eram obligați prin PNRR. Dar timpul nu poate fi dat înapoi! Salariile trebuie crescute suplimentar și Guvernul a asigurat cadrul legal pentru o prima creștere salarială. Vor urma creșteri salariale consistente pentru că toată clasa politică a înțeles revendicările cadrelor didactice”, transmite Raluca Turcan.

Ea apreciază că posibilitatea amânării examenelor „poate afecta însă perspectivele de cariera ale copiilor României”.

„Sper, așadar, ca examenele copiilor să rămână în graficele stabilite, anul școlar să fie încheiat la termenul stabilit pentru că atenția și respectul față de statutul, demnitatea și nivelul salarial al cadrelor didactice au fost câștigate pe termen lung prin această mișcare de uriașă forță socială pe care au arătat-o profesorii. Niciun politician nu va putea să nu respecte angajamentul făcut în urma celei mai mari mișcări sociale din ultimii 30 de ani declanșată de profesori”, încheie Turcan, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
DREPTATE AVEM TOTI. DE CE NU VERIFICATI SI PRIMARIA LUI CHITAC CA A MARIT SALARIILE LA TOTI ANGAJATII MAI PUTIN LA CEI DE LA DGAS. DE CE NU A MARIT SALARIILE SI ACOLO? aSTIA NU SUNT TOT AI PRIMARIEI?
0
1
Lasă-ne dna promisiuni ca numai minciuni vindeai oamenilor naivi .
2
0
O căutare deschisă a partenerilor sexuali în orașul tău și în funcție de interese, totul este anonim și gratuit deocamdată. Lucru foarte tare, folosește --> paply.org/kiska
0
2
Ai intrat și tu ca bikini in cour Te bagi pe ciolan la rotativă
7
0
În campania electorala dreptatea este de partea votanților, chiar dacă ei n-au dreptate! Deoarece ei au dat diplome pe banda rulanta celor ce habar n-au ce vorbesc, "pro-st-fesorii" au dreptate (vai de "Ha-i-dar"-ii nostri)!!
2
1
Tu ce ai facut pentru profesori? Acum ai iesit sa vanezi voturi.
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468