REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Un INCULPAT ACUZĂ un POLIȚIST din cadrul IPJ Constanța: 'ABUZURI peste ABUZURI'

Un INCULPAT ACUZĂ un POLIȚIST din cadrul IPJ Constanța: 'ABUZURI peste ABUZURI'

Replica API 13 noiembrie 2019 | 00:00 594

Un bărbat din județul Constanța, care are calitatea de inculpat într-un dosar ce a ajuns pe rolul instanțelor în decursul acestui an, cercetările fiind demarate din 2018, face acuzații grave. Acesta susține că un polițist din cadrul IPJ Constanța nu i-a dat dreptul la apărare și, în plus, a audiat martori care nici măcar nu ar avea avea legătură cu persoana inculpatului. ”Oamenii aceia nici nu mă cunosc”, a spus el.

”Un polițist din cadrul IPJ Constanța falsifică declarațiile martorilor, îi instigă pe aceștia la fals în declarații. Face uz de fals cu bună știință, producând astfel grave consecințe juridice”, a spus bărbatul care are calitatea de inculpat, preferând să nu facă publice datele personale ale anchetatorului. În continuare, a relatat că este vorba despre un dosar din anul 2018, iar de la data aceea ar fi neîndreptățit.

”Pe perioada de efectuare a actului de urmărire penală, organul de cercetare penală nu a fost echidistant și pot demonstra faptul că a falsificat cel puțin 4 declarații din dosar, a instigat la fals în declarații. Mi s-a încălcat dreptul la apărare și, în perioada martie – noiembrie 2018, nu am putut, nici eu, nici apărătorul meu să studiem dosarul, pentru că mereu a găsit motive. În probatoriul pe care apărătorul meu l-a susținut în luna martie, nu a aprobat nimic din ce era normal. Adică, nu mi s-a dat cameră de supraveghere, nu a făcut percheziție informatică la telefon, nu a updatat niște poze din dosar, nu mi-a audiat martorii propuși, nu a efectuat confruntare, nu reconstituire”, a mai spus bărbatul.

În continuare, în ziua de 13 august 2018, constănțeanul susține că a făcut o plângere pe numele polițistului la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța. ”Am avut rugămintea să nu decline competența către Parchetul de pe raza zonei respective. Cu toate că se afla în incompatibilitate, el a efectuat în continuare acte de urmărire penală, fără să am cunoștință. Am fost chemat la Parchetul competent pentru declarații, dar nu m-a chemat nici un procuror să mă întrebe cum pot să demonstrez ceea ce zic. Am fost și la DNA, pe 22 martie anul trecut, chiar și astăzi (12 noiembrie – n.r.). Consider că este un abuz incalificabil din partea polițistului și îmi doresc să se facă dreptate”, a mai spus constănțeanul. Așa cum bine se poate observa, el nu a precizat dacă este sau nu vinovat de acuzațiile ce i se aduc în dosarul în care are calitatea de inculpat, precizând că dorește să-i fie respectate drepturile, iar actul de justiție să fie făcut în mod corect.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nici colegii nu il halesc pe DAN GEORGESCU .....toata Mangalia stie ca e protejatul portocalelor de la parchet.Rusine sa ii fie.Organele competente luati masuri....
12
1
muie lui alex filip
3
1
Acest mare organ de cercetare penala de la Mangalia este fostul ucenic a lui DATCU de la TUZLA care falsifica declaratii pana acum vreo 4 ani cand a iesit la pensie
15
1
As vrea sa intreb pe cei care fac anchete pot dormi linistiti noaptea, oare nu au mustrari ca se joaca cu viata oamenilor, de ce trebuie cineva nevinovat sa plateasca ceva ce nu a comis? Daca cu martori nu...Cu ce au facut investigatii, daca test ADN nu aveau ce alte instrumente disponibile au de investigare? Cu mintea le lipseste..astea sunt organele, cei care ne vegheaza si ne apara, pe mana lor incapem!Impostura si imbecilitatea a ajuns in posturi superioare.Deci, sa avem grija, cum ne asternem asa vom dormi
10
0
Asemenea mizerie o poate face numai un fost sofer la Simpa Trans care acum este mare anchetator la sectia rurala 3 Mangalia!! Dupa trei luni de scoala mizeria face dosare!!!
14
0
Curajosule militian, te tine inima, ca de intelect nu putem vorbi, sa ii spui lui Nicolae in fata ceva? Decat ca Negoita, mai bine ca Nicolae, cel putin cel din urma a demonstrat ca realizeaza tot ce isi propune.
2
0
Ce de patachine mai jos.... Ce se umfla pastilele pe ei... Mai infractorii lui peste prajit, prima oara cand calcati pe bec, sugeti pooola.
0
0
NICOLAE EMILIAN...jegul uman al CERNAVODEI...acest hot si borfas,este marele PSD-ist al CERNAVODEI..acest animal salbatec,fura tot...energie electrica..garaje..case...energie termica....CERNAVODENI..votati PSD...VOTATI GOLANUL..NICOLAE EMILIAN..pleava societatii...
3
2
Nu mai am incredere in Politie si Justitie. de cate ori am apelat la ei s-au spalat pe maini rapid cu explicatii dintr-o legislatie de rahat.
11
0
bai BOBE nu e normal sa asculte la comanda politica , e normal sa asculti tu de comanda ca o javra care latrii, tinut in lesa ce esti.
5
2
politistii asculta de comanda politica. ASA ESTE NORMAL
8
3
Politistii sunt gunoiele societatii.Niste criminali ce trebuie macelariti pe loc daca vrem sa progresam! Fara judecata fara nimic! Avea dreptate Besa ca l-a sectionat pe gaborul ala imputit pe peron - cel mai mare rau in societate este facut de politisti. D-aia l-au si sinucis cu mainile legate - ca sa trimita un mesaj va omoram si nu ne face nimeni nimic!
7
9
Asa se intampla la Ipj constanta ! Se fac anchetatori cu trei luni de scoala!! Sunt niste panarame de gabori nenorociti care fac dosare impreuna cu procurorii fara nici o proba !!! Stau la taclale pe fb si isi dau pupici unul altuia!!! Face ti dreptate asa cum trebuie nu trimite ti lumea la puscarie ca asa vi se scoala voua!!!
23
7
Politisti sunt niste jeguri false corupti sa le fut copii in cur si nevestele Asa si mie vrea sa imi bage aneuri fara probe Uuuuu LA cacat politia romana,, daca favi dosare fa correct cu probe
9
8
Sunt la bara bara cu interlopii si proxenetii...desfintati gasca de derbedei din politia romana.
38
6
Asta era cel mai important lucru sa scrieti in acest articol de o pagina ! Vorbiti de ceva ce nu a facut ... cineva ! Bla Bla !
12
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108