REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° ConstanÈ›a Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° ConstanÈ›a Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Un investitor din Mamaia cere ridicarea sechestrului instituit în dosarul Retrocedărilor asupra mai multor terenuri din stațiune

Un investitor din Mamaia cere ridicarea sechestrului instituit în dosarul Retrocedărilor asupra mai multor terenuri din stațiune

Replica API 30 decembrie 2019 | 00:00 855

Dosarul, plimbat de la o instanță la alta

Dosarul, plimbat de la o instanță la alta

SC Seaside Estate Company se chinuie în instanță să obțină ridicarea sechestrului asupra a mai multor imobile din Mamaia, instituită prin ordonanța Înaltei Curți de Casație și Justiție, în dosarul Retrocedărilor, în care Radu Mazăre și alții au fost condamnați la ani grei închisoare. Societatea a deschis, inițial, acțiune la Judecătoria Constanța, însă instanța de aici a considerat că nu este competentă să judece cauza, așa că s-a declinat cauza la Tribunal, fiind înregistrată pe 11 decembie a.c. La primul termen de judecată din data de 19 decembrie, Tribunalul a invocat din oficiu excepția necompetenței materiale a acestei instanțe, pe care o consideră a fi întemeiată. Cauza a fost suspendată, urmând să fie sesizată Curtea de Apel, care va decide în sarcina cărei instanțe intră competența soluționării dosarului.

Sechestrul asigurător constituie o măsură asigurătorie menită să împiedice sustragerea bunurilor gajului general recunoscut creditorilor și constă în indisponibilizarea bunurilor mobile și/sau imobile ale debitorului în vederea vânzării lor în cadrul unei proceduri de executare silită, pentru realizarea creanței creditorului la momentul obținerii de către acesta a titlului executoriu, în caz de neîndeplinire benevolă a obligației de către debitor. Prin cererea înregistrată pe rolul Judecătoriei Constanța la data de 18. ianuarie a.c., SC Seaside Estate Company, în contradictoriu cu municipiul Constanța și Statul Român a solicitat ridicarea măsurii asigurătorii a sechestrului penal, instituită prin Ordonanța nr. 29/P/15.02.2008 a DNA, în dosarul de urmărire penală nr. 29/P/2005, dosar în care au fost trimiși în judecată și condamnați, în februarie a.c., inculpații din speța Retrocedărilor, în frunte cu Radu Mazăre, fostul edil al Constanței. În dosar, s-a mai dispus, pe lângă condamnări, și menținerea măsurii sechestrului judiciar, în ceea ce privește mai multe imobile, printre care și proprietatea SC Seaside Estate Company, constând în: teren în suprafață de 750 mp situat în stațiunea Mamaia, Zona Restaurant Dorna (lot 2); teren în suprafață de 1250 mp situat în stațiunea Mamaia, Zona Restaurant Dorna (lot 1); teren în suprafață de 752 mp situat în Stațiunea Mamaia, Zona Hotel Dorna.

De precizat faptul că, apărătorul societății a relatat în instanță faptul că s-a ivit o coliziune între actele emise de procuror. Acesta apreciază că este competentă să soluționeze prezentul litigiu Judecătoria Constanța, în raport de rezoluția din 14.04.2008 dată de Procurorul șef de șecția a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție , rezoluție prin care a fost infirmată parțial ordonanța de instituire a măsurii sechestrului, și unde terenurile care sunt proprietatea societății figurează ca ridicându-se măsura asiguratorie. Din această perspectivă arată că apare o coliziune între actele emise de procuror și dosarul de executare declanșată de Curtea de Apel București ca și instanță de executare în ceea ce privește latura civilă a procesului penal, iar din punctul său de vedere această chestiune ar trebui lămurită de către o instanță de executare. În acest sens, societatea a sesizat Judecătoria Constanța, la începutul anului, cu o cerere de ridicare a măsurii asigurătorii a sechestrului penal. Instanța de aici a considerat că nu este competentă să judece cauza, așa că s-a declinat cauza la Tribunal, cauza fiind înregistrată pe 11 decembie a.c. La primul termen de judecată din data de 19.12.2019, Tribunalul a invocat din oficiu excepția necompetenței materiale a acestei instanțe, pe care o consideră a fi întemeiată. Motivul? Întrucât sentința penală rămasă definitivă la data de 07.02.2019, pronunțată de către ICCJ, prin care s-a dispus menținerea măsurii sechestrului judiciar constituie titlu executoriu , contestarea măsurilor dispuse în cuprinsul titlului executoriu cad în competența instanței de executare, în speță Judecătoria Constanța. De asemenea, Tribunalul a constatat ivit conflictul negativ de competență și a suspendat din oficiu judecata cauzei, urmând să înainteze dosarul Curții de Apel Constanța să hotărască asupra conflictului. Decizia a fost pronunțată pe 19 decembrie.

Reamintim că, în zona hotel Dorna, societatea SC Seaside Estate Company intenționează să ridice un hotel cu 9 etaje și o parcare.

SC Seaside Estate Company este înființată în anul 2006 și este controlată de GKL Engineering LTD, cu sediul în Seychelles și SC Nitalexil SRL, al căreia dministrator este Marius Cristian Coman. Nitalexil SRL este deținutăd e Radu Marin și de SC Estate Company SRL. Nitalexil a obținut, în aprilie acest an, certificatul de urbanism pentru construirea unui imobil P+mezanin+10-11 etaje - structură de primire turistică tip apartamente, împrejmuire teren și organizare de șantier în zona Melody.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai golanilor, bai bagabontilor, bai hotilor dati banii inapoi, dati terenurile inapoi.Afaceristi de cacat, totul facut pe mangleala si ciordeala, toti sunt cu zvastu in caraiman.
6
0
Oricum sint vreo 300 de terenuri sub bsechestru si chiar daca vreun magistrat corupt il ridica, nimeni de la primarie nu-ti da vreun certificat sau autorizatie de construire. Nimeni dintre inspectorii de la urbanism nu vrea sa manince chiftele aruncate cu prastia de peste gard.
8
1
Coman Marius este un vierme, un nimeni pe care Strutinsky, din mila, l-a cununat. Cand mafia lor a avut nevoie de un coate-goale, de un fraier dornic de...paine alba, l-a bagat la inaintare pe Coman.Un papitoi oportunist care visa la ceva bani.Si uite asa, Coman a ajuns angajatul omului cu bani.Atat ! Durerea idiotilor este ca nu au apucat sa faca macar fundatia pe terenul in cauza. In aceste conditii, cei care nu au avut timp sa"ocupe" terenul , sunt primii care o vor lua..in bot.Urmeaza prostii din portul Tomis, care n-au constructii ci amplasamente si tot asa. Escrocilor, vine tavalugul..
10
0
La puscarie cu toti hotii jegosi !! Sa primiti ani de puscarie direct proportional cu sumele pe care le.ati furat , futu.va.n gura de ordinari !!
17
1
Cumparatori de buna credinta, au vazut anunt pe olx si au cumparat! Fi mi ar sila! Inapoi la stat toate terenurile si paguba platita de mazare ca are de unde!
19
1
Bai sa nu te lase sa investesti ceva in tara asta!!! Nenorociti dracului.
6
12
Nitalexil adica foste sageti ale lui mazare si oameni foarte apropiati de haralambie si de gasca
15
1
Statul sa ia inapoi toate terenurile obtinute prin retrocedari , asa sau imbogatit toate leprele !
26
0
La noii proprietari, muie dusmani
5
20
Aveti dreptate dar asa a facut justitia dreptate incazul asta, in loc sa fie adunati toti,adica sa se mearga pana la capat au fost arestati doar cei care au facut abuz in functie,ceilalti care au profitat si i-au motitvat prin spaga pe cei care au facut abuzul au fost lasati liberi si acum se dau victime pentru ca ei sunt "oameni de afaceri".
18
0
Seaside Estate,Sictir ! Terenurile se intorc la noi,acolo unde au fost de la inceputul veacurilor.Daca nu se va intampla asa vor pica capete si in Justitie sau vor pica guverne pana in ziua cand se va face dreptate.Justitia este tara.
22
2
ce investitor , coman de la all imobiliare este neam cu mazare au furat de au rupt impreuma terenurile au fost luate la 2 lei de astia prin mazare
30
2
Dragilor, ati luat-o'n bot!Ati dat o gramada de bani spaga pe...nimic! Terenurile din dosarul asta vor fi luate toate inapoi, iar smecherasii care l-au pupat , la greu, in cur pe Mazare, ba au mai si cotizat pt asta, au pierderi de sute de mii de euro.Toti au luat credite grele pt investitiile astea dar acum, nimic.Treaba nu-i treaba iar bancile nu asteapta, ii vor "executa" pe prosti.Asa va trebuie daca ati facut cardasie cu puscariasii Mazare si Constantinescu. Plus candidatul la puscarie, Strutinsky! Pierdeti timpul, mai bine luati-i casele si restul de prin curte lui Mazarica, fraierilor!
41
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367