REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Un magazin de haine din Piața Ovidiu se vinde cu... 5.000 de lei!

Un magazin de haine din Piața Ovidiu se vinde cu... 5.000 de lei!

Andreea VREJOIU 16 ianuarie 2023 | 00:00 6694

Sufocați de taxe și impozite sau de creșterea facturilor la utilități, tot mai mulți antreprenori constănțeni își vând afacerile. Astfel se face că zeci de afaceri sunt puse la vânzare pe diferite site-uri, unele la prețul de ordinul sutelor de mii sau chiar a milioanelor de euro. Cei care vor să aibă o afacere, dar nu vor să o înceapă de la zero au, au posibilitatea să își aleagă, oferta fiind variată.

Spre exemplu, în Piața Ovidiu, un antreprenor a scos la vânzare un magazin de haine pentru bărbați. Conform anunțului de vânzare, magazinul se va preda cu stocul de marfă existent, dar și mobilierul din interior.

Acesta a fost scos la vânzare cu suma de doar 4.950 de lei. Să fie, oare, o greșeală de redactare?!

Fermele agricole, scoase la vânzare

Și fermele agricole din județ au fost scoase la vânzare. Spre exemplu, o fermă localizată în Darabani, orașul Negru Vodă, a fost scoasă la vânzare cu suma de 2 milioane de euro. Un alt exemplu este și cazul unei ferme din comuna Pantelimon, aceasta fiind scoasă la vânzare de 325.000 de euro.

În Lanurile, comuna Bărăganu, o fermă a fost scoasă la vânzare cu 62.000 de euro. În Palazu Mic, o fermă de păsări a fost scoasă la vânzare cu 15.000 de euro. O altă fermă zootehnică a fost scoasă la vânzare în satul Potârnichea cu suma de 170.000 de euro.

O altă societatea oferă spre vânzare un spațiu comercial în Năvodari, situat pe Strada Midiei nr. 6, în zona centrală. Spațiul are o suprafață de 300 de metri pătrați și este amenajat pentru restaurant cu capacitate de 80 de locuri, dar există posibilitatea de extindere prin amenajarea unei terase cu capacitate 70 – 80 de persoane. Se poate vinde doar spațiul sau întreaga afacere la cheie (mobilier din lemn masiv, utilaje în bucătărie, echipamente în bar, etc). Acesta a fost scos la vânzare cu suma de 169.900 de euro. 

Și Restaurantul La Popas, situat central în Vama Veche pe strada principală, la doar 200m față de plajă, a fost scos la vânzare. Construcția de tip P+1 are o suprafață de 160m²/nivel și deține un teren proprietate în suprafață de 238m². Restaurantul se vinde complet mobilat și utilat. Prețul pentru care a fost scos la vânzare este de 350.000 de euro.

Nici investitorii de top nu au reușit să facă față scumpirilor și au scos la vânzare afacerile

Poate unul dintre cel mai mare operator economic de pe litoral, fiind vorba despre THR Marea Neagră, a scos la vânzare la începutul anului nu mai puțin de 6 hoteluri. Adunarea Generală a Acționarilor a decis pe 29 noiembrie 2022 ”completarea programului de valorificare a patrimoniului imobiliar” cu ”următoarele imobile: Complex Bran- Brad- Bega și Complex Venus din stațiunea Eforie Nord,  Complex Măgura și Băi Reci Nămol din stațiunea Eforie Sud”.

Și patronii Hotelului Clas, din Constanța, au decis că este momentul ca imobilul să fie scos la vânzare. Hotelul are regimul de înălțime P+3E, iar la demisol se află un restaurant. Totodată, construcția datează din 2004, având doar 3 stele. Acesta a fost scos la vânzare pentru suma de 2,5 milioane de euro.  Societatea care deține Hotel Class, Gino Styll SRL, a fost înființată în anul 1992 și îl are administrator pe Din Nicolae Eugen.

Hotelul Delfin din stațiunea Mamaia a fost scos la vânzare de către proprietari. Prețul de vânzare al imobilului este de 5.950.000 de euro, fără TVA. Hotelul dispune de 150 de camere și este amplasat la intrarea în stațiunea Mamaia, în partea de sud, la aproximativ 100 de metri de Satul de Vacanță. Firma care deţine hotelul Delfin a fost înființată în anul 1991, având ca domeniu de activitate “hoteluri și alte facilități de cazare”. Sediul firmei este în Constanţa, în staţiunea Mamaia. Administrator este Seceac Cecilia Angela şi Trandafir Marin, iar asociați sunt Seceac Cecilia Angela, persoană fizică ce deţine 50% din acțiuni, şi RIMAR TRADE SA, persoană juridică ce deține celălalt procent de 50% din acţiuni.

Nici restaurantele nu au scăpat

Unul dintre cele mai cunoscute localuri din Constanța a fost scos la vânzare pentru 2 milioane de euro! Suma este exorbitantă, dar este de înțeles având în vedere dotările și dimensiunea locației. Este vorba despre restaurantul Integra, deținut de familia Bajdechi. Restaurantul este un punct de reper în Constanta datorita renumelui, fiind amplasat într-o zona cu trafic intens, zona City Park. Clădirea se desfășoară pe 3 nivele (S+P+1E) având o suprafață construită de 1.220 mp pe un teren în suprafață de 438 mp. Localul funcționează pe societatea Rin Food & Bar SRL, controlată de 50% Bajdechi Mariana și 50% Bajdechi Gabriel.

Un alt local care s-a închis și care se vinde este Ritual Bistro & Pub. ”Pandemia a fost principalul motiv pentru care am închis mai cu seamă, prețul chiriei care era foarte mare, distanțarea socială care ne-a afectat la numărul de mese și lipsa clienților”, a declarat, în trecut,  pentru Replica, reprezentantul Ritual Bistro & Pub.

O altă afacere care și-a pus lacătul pe ușă este pub-ul Ordinul Berarilor, o afacere cu bere artizanală din piața Ovidiu, ce se vinde cu 200.000 euro. Spațiul este compus din 2 etaje, bar, bucătărie, balcon, terasă, 3 grupuri sanitare, vestiare, birou. Barul și bucătăria sunt complet echipate iar spațiul destinat servirii este mobilat și amenajat. Cel care va cumpăra pub-ul ar trebui să știe că va plăti o chirie în valoare de 1.600 euro, pentru o suprafață de 1200 mp.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai rezistati un pic. Venim
3
2
Pentru ala care ii critica pe austrieci de la OMV,nu austrieci ne-au furat petrolul ma ci mafiotul de Adrian Nastase i l-a dat astora contra spaga si cu dosarul securizat,adica sa nu stie totzi romani ce clauze defavorabile pentru Romania a trecut bombonel acolo si la 10 ani dupa Nastase don dottore Ponta putea sa renegocieze redeventa adica marea de la 20%sau cat o fi la 85%iar daca austriecilor nu le convenea puteau sa plece din Romania dar a luat si ala spaga si furtul a mers mai departe si nu doar OMV au procedat asa cu vanzatori de tara ci cu mult mai multe active ale statului vandute de cei care au avut puterea intrun an sau altul cu contractele trecute la secret de stat,tot asa cum fac si acum cu distribuitori de energie electrica pe care i-au lasat sa mareasca pretul si cu 1000 % ,tu crezi ca totzi sunt p****i in ministerul energiei ?, nu ma nu sunt p****i ci isi iau spaga lucru care l-a spus si Basescu cand era presedintele Romaniei numindui pe astia:"baietii destepti din energie",dar doar a vorbit nu a facut nimic contra mafiotilor din energie cu toate ca ii stia;oare dece nu a facut BASE nimic?,aici sa nu imi raspunda cineva ca nu presedintele ia masuri ci primulministru caci BOC lua pozitia de dtepti in fata lui Basescu.
12
1
nu-i nici o problema ca dispar/se vind. p***t este cine le va cumpara. sfera serviciilor ar merge, daca am produce ceva, oamenii sa aiba bani. nu este nici o problema cu tipul asta de investitori/ afaceristi, daca dau coltul(la figurat).
4
2
Baile reci Eforie Sud ? Nu cred
0
0
cind o sa intelegeti fraierilor ca daca o afacere,masina,ceva iti genereaza pierderi,mai bine o dai decit o tii.De ex daca imi dai un mercedes cap de serie moca,si spui " tine.l in circulatie,plateste.i darile,fa.i serveceul,nu aimvoir sa.l vinzi",Nu am nevoie de asa ceva,repet,moca!daca ai pierderi,vinde si fugi!
5
2
hahaha poate imi da el mie 5000 lei sa il cumpar
8
1
Au scapatat cipanzeii ? Inapoi la Cogealac !
14
1
Bravo r*mânia, încet toate afacerile r*mânești se închid și trăiască lidl,kaunffland,...r*mânii pe ele că așa ați fost învățați
7
2
Multe sint luate gratis de la stat plus imprumuturile la banci multe neonorate inca in care sa girat tot cu hotelurile respective si acum cer milioane ,asta au avut in cap de la inceput dar fara sprijin politic deci spaga si fara contracte cu statul dai faliment majoritatea acestor afaceristi nu au habar de comert multe sint facute din tunuri in vremuri mai bune cind nu erau legi sau UE .
18
1
Au pus mana pe furajele animalelor din Romania cu Lidl si kaufland, aceste doua magazine vand marfa dorita de nemti, suntem o natie de papagali, numai in Romania sunt lideri, nu exista niciunde in lumea asta ca alta natie sa fie lideri in comertul alimentar, cinste austriecilro ca ne au luat resursele tarii iar gusterii tot alimenteaa de la omv... p******a natia asta care se vaita ca o duce rau.
15
3
Incet,incet,se duc in cap toate afacerile! A avut “grija” Statul sa ne termine! Astia sunt “specialistii” de la Stat,ne ingroapa mediul privat si apoi urla ca vor salarii marite,incapabilii!!!
17
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272