REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
15.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

UN OSPĂTAR s-a urcat BEAT la VOLAN și a ACCIDENTAT un alt BEȚIV

UN OSPĂTAR s-a urcat BEAT la VOLAN și a ACCIDENTAT un alt BEȚIV

Replica API 3 noiembrie 2021 | 15:10 1705

Sebastian Mihai O. a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Acesta este acuzat că a condus un autoturism sub influența alcoolului provocând un accident de circulație soldat cu vătămarea corporală a unei persoane. Ambii protagoniști se aflau sub influența alcoolului. Șoferul băut este ospătar la restaurantul Opera și în acea seară a declarat că băuse patru sau cinci pahare de whisky.

Cum s-a petrecut accidentul

Potrivit declarațiilor inculpatului, în timp ce se deplasa pe banda nr. 3, a observat un pieton ce se afla pe scuarul dintre sensuri care făcea semne din mâini la mașini să treacă, el stând pe loc. La un moment dat, pietonul i-a sărit în față, iar el a încercat să îl evite și a tras de volan spre dreapta, însă l-a lovit cu partea stângă față a mașinii, după care acesta a căzut pe asfalt. După accident, a mutat autoturismul pe partea dreaptă a carosabilului și a sunat la 112. La fața locului a sosit un echipaj SMURD care a transportat-o pe persoana vătămată la spital și un echipaj al poliției rutiere care a procedat la testarea sa cu aparatul Drager, iar după efectuarea măsurătorilor de cercetare la fața locului a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice.

Ce a spus instanța

Instanța a constatat că faptele inculpatului prezintă un grad de pericol social moderat, raportat la nivelul de alcoolemie (1.64 g/l proba I, respectiv 1.30 g/l proba II), distanța pe care inculpatul a parcurs-o, confirmată și de martor (5-6 km), în jurul orei 17:30, pe un bulevard aglomerat din oraș. Din examenul clinic la care inculpatul a fost supus după depistare a reieșit că acesta a prezentat o comunicare verbală cooperantă, orientare temporală și spațială, nu s-au identificat tulburări emoționale sau de echilibru și nici imprecizii în mișcări. Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis condamnarea lui Sebastian Mihai O. la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 7500 lei, stabilită prin înmulțirea unui număr de 250 zile amendă cu suma corespunzătoare zilei amendă stabilită de instanță la 30 lei, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. De asemenea, interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, pe o durată de 3 ani, dreptul de a conduce vehicule din orice categorie pentru care legea solicită deținerea unui permis de conducere, pedeapsă ce se va executa de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri de condamnare. Decizia nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108