REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Un politician din Mangalia şi fiul unui oficial de la Academia Hagi cer falimentul unui colos agricol

Un politician din Mangalia şi fiul unui oficial de la Academia Hagi cer falimentul unui colos agricol

Replica API 11 septembrie 2018 | 00:00 956

Avalanşă de procese din partea partenerilor de afaceri

Avalanşă de procese din partea partenerilor de afaceri

Un cunoscut politician din Mangalia și fiul președintelui Academiei Gheorghe Hagi cer în instanță falimentul celui mai trader agricol din România. Cei doi sunt doar ultimii de pe o listă în continuă creștere a partenerilor de afaceri neplătiți de colosul constănțean, cu afaceri anuale de sute de milioane de euro.

Agricola Holding Mangalia SRL a înregistrat pe 30 august un dosar la Tribunalul Constanța în care cere, în calitate de creditor, falimentul debitoarei Brisegroup SRL. În aceeași zi, Întreprinderea Individuală Olan Vasile a depus o cerere identică împotriva aceleiași debitoare Brisegroup SRL.

În fine, tot pe 30 august a înregistrat la aceeași instanță o solicitare similară și creditoarea Întreprindere Individuală Peniu Mihai Paul, împotriva aceleiași Brisegroup SRL. Nu este nici pe departe prima dată când această companie se confruntă cu astfel de cereri. În martie-aprilie, alți 7 creditori, din toată țara, au cerut falimentul Brisogroup SRL.

Afaceri uriașe cu cereale

Holdingul Brise este controlat de omul de afaceri Marius Bucur și este cel mai mare trader de cereale din România, cu reprezentanțe în toate județele țării, activ inclusiv în domeniul IFN, cu finanțări peentru micii fermieri. Revenind firma Brisegroup SRL din Constanța, asaltată acum cu cereri de faliment, trebuie spus că vorbim de afaceri uriașe. Brisegroup SRL a raportat pentru anul trecut o cifră de afaceri de 643.306.830 lei și un profit net de 13.699.723 lei, cu 237 de angajați, dar și datorii totale de 341.388.493 lei.

Personaje cu notorietate

Cât despre creditorii din Constanța, trebuie spus că sunt persoane cu notorietate în județ. Vasile Olan a fost viceprimar și consilier local al PC în Mangalia, fiind unul din politicienii constănțeni milionari din afacerile agricole. La fel de cunoscut, deși în alt domeniu, este și numele lui Peniu. Mihai Paul Peniu este fiul lui Paul Peniu, președintele Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Administratorul acestei companii Agricola Holding cu acest lucru se ocupa. Olan cel mai mare escroc
0
0
Vasile, ai dreptate, dar partial! Tampit sadea, oligofren....corect. Clasa in schimb am trecut-o fara probleme in fiecare an. Cu simtul afacerilor te nasti si in timp iti dezvolti aptitudinile. Tu, Vasile, de care shaorma stii sa prepari mai bine? Pui-vita sau oaie-vita?
2
0
Nu stiu exact despre ce este vorba dar acest Mihai Peniu este un timpit sadea. Era oligofrenul liceului, trecea clasa cu greu, doar amintirea numelui tatalui sau induplecind inimile profesorilor. Boul asta sa faca afaceri? Hmmm!
1
5
Peniu se plangea ca are de luat peste 2milioane de euro de la brise in primavara.Cum reusesc astia sa faca milioane si noi, fermieri de rand abia supravietuim?
7
0
ei erau mana in mana la albesti invarteau tot pe acolo. se bat excrocii intre ei nu le mai ajunge cate terenuri si baze au, se fura si unu pe altu
7
0
Tampit esti tu!! Mars sa dai niste branza ca spaga, otreapa nenorocita! Sa nu te prinda revelionul in viata!!!
7
3
carco grup o sa se pise cu bolta pe toti traderii ,din cta chiar daca sunt americani o sa vina psd la putere corneliu este jmeker stie el cum sa joace teatru
4
4
Numai timpitii comenteaza cu " moarte machidonilor" Sa iti moara tie boule si sa o tragi la cur sa te caci pe ea
7
14
Olan un excroc ordinar
10
1
Brise a ajuns cel mai mare trader cu protectia fostei Garzi financiare, lui Tomescu de la SICE, si a unor procurori corupti!
16
4
cu ochi albastri nu vor fi in dificultate niciodata. Si-au asigurat viitorul prin conturile din paradisurile fiscale.
15
1
carco grup va da la muie ! ordinarilor
7
9
Moarte machidonilor
16
6
eu le dau mooooe,
11
1
Si olan si peniu
18
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614