REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
11.9° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Un polițist din Constanța a luat MITĂ de la un șofer BEAT

Un polițist din Constanța a luat MITĂ de la un șofer BEAT

Replica API 20 mai 2020 | 00:25 17673

Un polițist din județul Constanța și-a riscat meseria pentru 1000 de euro. Din vânător, a devenit vânat! R.M. de la Postul de polițe Cuza Vodă, a fost condamnat pentru trafic de influență, după ce ar fi solicitat unui șofer depistat băut la volan suma de 1000 de euro. I-ar fi promis că, în schimbul acestor bani, va interveni pe lângă angajați din IML, asupra cărora l-a asigurat că are influență în virtutea calității sale de polițist, în scopul stabilirii unei valori a alcoolemiei mult mai mici față de cea reală. A luat banii, însă nu și-a dovedit influența. După ce și-a dat seama că a fost păcălit, șoferul l-a denunțat. Polițistul a fost condamnat la 2 ani și 10 luni cu executare.

Depistat în trafic

În urmă cu ceva timp, Z.V. a fost depistat de polițiști din cadrul Postului de Politie Cuza Vodă, conducând sub influența băuturilor alcoolice, întocmindu-se dosarul penal nr. 1665/P/2017 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia. Denunțătorul, însoțit de soția sa, s-a deplasat la sediul Postului de Poliție pentru a da o declarație în dosarul penal, speța fiind instrumentată de seful de post . Z.V. l-a întrebat dacă există posibilitatea ,,rezolvării problemei,, pe altă cale. Întrebarea a fost adresată în prezenta altor doi lucrători de poliție, printre care și inculpatul R. M. I s-a transmis că nimeni nu îl va ajuta în modalitatea pe care o insinua, atrâgându-i-se atenția în mod expres să nu ofere bani nimănui.

Șeful de post a refuzat să fie mituit, nu și Romeo Moțoc

La un moment dat, potrivit rechizitorului, denunțătorul a fost interpelat de R. M.pe care îl cunoștea de mai mulți ani, și au stabilit să se deplaseze împreună la Serviciul de Medicină Legală Constanța, pentru ca lucrătorul să plaseze mostrele biologice prelevate cu două zile înainte. În drum spre Constanța, polițiștul și-a arătat disponibilitatea de a-l ajuta pe Z.V. în rezolvarea problemelor penale, transmițându-i că, în schimbul sumei de 1000 de euro, va interveni pe lângă angajați din cadrul SJML, asupra cărora l-a asigurat că are influență, în virtutea calității sale de polițist, pentru ca aceștia să stabilească un rezultat al alcoolemiei sub limita găsită în momentul în care a fost depistat în trafic. După ce au bătut palma, cu toții s-au deplasat la un restaurant din Medgidia, consumația fiind plătită de către denunțător. Tot atunci, polițistul a primit suma de 1500 de lei, iar după câteva zile a mai primit 1000 de lei.

A aflat că a fost mințit și a povestit totul șefului de post

Ulterior, șoferul a fost sunat de șeful de post, care i-a transmis că a primit rezultatul alcoolemiei (2,10 g-l alcool pur în sânge) moment în care a realizat că a fusese înșelat de polițist cu privire la intervenția acestuia pe lângă funcționari din cadrul SJML, astfel că ii dăduse degeaba acei bani cu titlu de mită. Ca urmare, i-a relatat șefului de post cele întâmplate și a luat hotărârea de a sesiza organele abilitate. R.M.a fost trimis în judecată pentru trafic de influență și a fost condamnat la 2 ani și 10 luni, cu executare. Polițistul nu și-a recunoscut fapta.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Spagagiu ordinar si un nesimtit notoriu !!! sa suga mertecul acum daca nu a stat in banca lui !!!
1
1
Un jeg de om ! Un tupeist si Ordinar care isi dadea alt nume si date false si apoi rezuza sa semneze si pornea in tromba daca nu ii iesea pasenta !
1
2
A gresit si a platit! Sunteti tampiti..
3
2
Sa condamni fara un flagrant ,doar pe o declaratie asta inseamna sa fi mafiot
6
2
2500 nu fac 1000 de euro, asta inseamna ca romanul la pacalit pe politist .Ar trebui sa faca o plingere penala ..reiese ca se pot magari probele de alcolemie , dar ceva n a mers.Ce sa fie?
7
0
cine ROMI CHIAR ASA ERA UN OM DEOSEBIT INTREBATI VECINII DE LA REMUUSDE
3
1
Este interesant de vazut cati ani o sa fie condamnat Fleancu Marius ofiterul ala de la politia economica Bucuresti care a fost prins cu 1 milion euro luati spaga de la un om de afaceri care a tepuit statul Roman cu 3 milioane de euro,pentru ca intre 1000 si 1.000.000 de euro este o diferenta.
13
0
Rusinos,un politist a luat 1000 de lei si a fost condamnat cu 2 ani si 10 luni altul a ajuns la 13 ani tot pt coruptie cum spun statisticile,mica coruptie,dar pestii aia mari cand vor pica? Populatia se bucura si comenteaza cand vad unul mic la pamant dar nu stie ca bufurile mari le dau tot oamenii mari,marea coruptie,care in Romania nu este pedepsita.
18
1
cat sta la puscarie, ar trebui "plimbat" permanent prin sectiile de politie si pe la posturile rurale pentru ca doar asa inteleg astia facuti peste noapte militieni, care este rolul lor!
11
1
Nu cred acest articol , politistii sunt corecti , ei nu iau mita, nu umbla beti cu masina , si nici abuz nu fac !
5
1
Un politist care nu trebuie sa mai existe in uniforma.
10
1
Ii atentionez si pe cei de la Medgidia, mai tineri , cand sunt detasati pe litoral . Aveti un tupeu fantastic . Va spun colegii sa va stapaniti apucaturile, iar voi batman batman . Terminati odata ! Cat priveste boul de la Cuza Voda . A luat putin ! Trebuia un exemplu drastic, ca sa va bagati toti mintile in cap. Daca esti prost, stai acasa !
7
0
A LUAT MITA IN JUDETUL CONSTANTA ???.
18
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218