REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Un ȘOFER grăbit era să intre într-o AMBULANȚĂ, din cauza MOBILULUI. VIDEO!

Un ȘOFER grăbit era să intre într-o AMBULANȚĂ, din cauza MOBILULUI. VIDEO!

Replica API 1 aprilie 2021 | 22:47 2412

Nu este zi în care traficul rutier din Constanţa să nu fie perturbat de şoferii ignoranţi care încalcă regulile. Zilele trecute, pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, şoferul unui bolid de lux a fost la un pas de a intra în coliziune cu o ambulanţă SMURD care se afla în misiune. Acesta vorbea la telefon şi a uitat că trebuie să acorde prioritate autospecialei.

“Şoferul era agresiv şi indolent”

Şoferii constănţeni au propriile reguli de circulaţie. Spre exemplu, pe 27 martie, pe bulevardul Lăpuşneanu, în sensul giratoriu din apropierea Casei de Cultură, şoferul unui autoturism marca BMW a fost la un pas de a intra frontal într-o ambulanţă SMURD. Aceasta se afla în misiune, având în funcţiune semnalele luminoase şi acustice şi, cu toate acestea, conducătorul autoturismului a observat autospeciala târziu, un motiv fiind acela că şoferul vorbea la telefon.

“Un şofer cu X6 nu a acordat prioritate ambulanţei aflată în misiune. Şoferul era agresiv şi indolent, vorbea la telefon, îl ţinea în mână. Totodată, în sensul giratoriu le făcea cu mâna celor din ambulanţă”, au precizat martorii pentru Replica. În imaginile surprinse, se poate observa cum şoferul ţine telefonul mobil în mână, gesticulează şi, enervat de ambulanţa care i-a blocat drumul, demarează grăbit.

Şoferul ar putea rămâne fără permis şi cu buzunarele goale

Conducătorul auto riscă să rămână fără permis, dar şi cu buzunarele goale. Conform legislaţiei în vigoare, la apropierea de autovehicule cu regim de circulație prioritară, care au în funcțiune semnalele luminoase de culoare albastră, concomitent cu cele sonore, conducătorii celorlalte vehicule sunt obligați să reducă viteza, să elibereze banda pe care se deplasează autovehiculul prioritar ori să circule cât mai aproape de bordură sau acostament, iar la intersecții, să le acorde prioritate de trecere. De asemenea, constituie contravenții și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni neacordarea priorității de trecere vehiculelor care au acest drept. Amenda ar putea ajunge până la 725 de lei.

În plus, folosirea cu mâinile în orice mod, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai aflate în mișcare, a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, concomitent cu încălcarea unei reguli pentru circulația vehiculelor,constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni, de la 4 la 5 puncte-amendă (de la 580 de lei, la 725 de lei), și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 30 de zile.

Video:

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce stire.cred ca a scris articolul femeia care va face cafeaua dimineata.a vazut pe net filmarea si hop sa faca articol..angajati si voi jurnalisti adevarati
1
1
Ne tb camere de luat vederi pe strazi, amenda acasa cu poza cu tot
0
0
Si cum o sa se autosesizeze polutia in acest caz? Din cate stiu polutia nu recunoaste probele video provenite de la camerele auto?!
0
0
Speram ca politia ss se autosesiseze si sa ne scape de cocalarii de gen,2 secunde din indolenta unui nesimtit de gen poate costa viata unui om.
7
0
Asemenea cazaturi se cred spuma . Masina e OK,soferul este o sparcaiala cu ochi. Se intampla des asa ceva. Sunt foarte multi car ecred ca daca au masini bune sunt buni si ei. Fals,cocalarilor! In masina sau pe jos,lighioana tot lighioana ramane.
11
0
Un cioban, sper ca Politia Rutiera sa se autosesizeze in acest caz... cat de prost sa fii? Si pe tel, intra ca un taran in sensul giratoriu si nu acorzi prioritate ambulantei cu semnalele acustice si luminoase pornite! Scapati-ne de idiotii din trafic. Daca era ma-sa in ambulanta cum proceda?!
8
0
Full 5 butoane si nici nu stiu sa conecteze tel, in caruta poti sa vb la tel si in masina dc nu ca doar e jmecher ia uite ce bmw are
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272