REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Unde se duc banii pentru reparaţia aparaturii de pe ambulanţele din Constanţa

Unde se duc banii pentru reparaţia aparaturii de pe ambulanţele din Constanţa

Replica API 24 iunie 2019 | 00:00 674

Zeci de plăţi

Zeci de plăţi

Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Constanţa continuă să cheltuie sume importante pentru întreţinerea şi reparaţia aparaturii medicale de pe maşinile sale. SAJ a făcut déjà 41 de plăţi pe baza acordului cadru încheiat pe 22 august 2018 cu firmele Mediserv SRL şi Power Medical SRL-D, ambele din Cluj. Anul acesta au fost încheiate 23 de contracte subsecvente, ultimele trei plăţi făcându-se pe 21 iunie 2019. Valoarea totală achitată până acum este de peste un milion de lei. Cele două societăţi din Cluj Napoca sunt controlate de aceeaşi persoană, fost director în cadrul celebrei Deltamed, cunoscută ca fiind “firma lui Raed Arafat”.

SAJ Constanţa a plătit în cadrul acordului pentru „Servicii de verificare anuală şi reparaţie aparatură medicală” încă 468.010 lei, fără TVA, potrivit unui anunţ postat pe SICAP pe 21 iunie 2019. Suma se adaugă plăţilor de 563.000 lei, fără TVA, făcute până la sfârşitul anului trecut. Banii merg către Mediserv SRL şi Power Medical SRL-D, ambele din Cluj Napoca, firmele desemnate de SAJ Constanţa câştigătoarele acordului cadru încheiat în august 2018.

Două firme, acelaşi patron

Mediserv SRL are ca domeniu de activitate comerțul cu amănuntul al articolelor medicale și ortopedice și a raportat pentru anul 2018 o cifră de afaceri de 1.914.530 lei, cu o marjă de profit incredibilă, respectiv 1.453.669 lei, cu numai doi angajaţi. La rândul său, Power Medical SRL-D a declarat o cifră de afaceri de 1.057.837 lei şi un profit net de 150.739 lei, cu şase angajaţi. Mediserv este deţinută de Lăcrămioara Valerica Corpădean, în timp ce Power Medical este controlată de Horaţiu Lucian Groza, dar acesta a fost până nu de mult patronul Mediserv şi încă apare la datele de contact ale firmei, astfel încât putea spune că ambele societăţi sunt ale aceluiaşi personaj. Anterior, Horaţiu Lucian Groza a fost mulţi ani manager al celebrei Deltamed, furnizorul oficial de ambulanţe al României şi afacerea lui Dan Vasile Gorgan, prietenul de-o viaţă al părintelui SMURD, motiv pentru care despre Deltamed se spune că este „firma lui Raed Arafat”.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De. Onea Iulia vorbiti. Acelasi caracter ca alui Badescu Pacalici Laurentiu. Oameni infecti fara scrupule de o prostie fara margini. Badescu Laurentiu acest virus canceros nu trebuie lasat sa se intinda condus de nevastasa butoiul de urina su trecut prostia lor la rang de virtute. Hotiile lor vor iesi la iveala curind As sef ambulanta nu a mai avut de cind a plecat dna Dobrescu V un om excelent care a fost rapus de acest virus numit Badescu Noi Badescule iti uram sa dea cancerul in tine si familia ta si in toti cei care te ajuta. Dzeu este drept si totul se plateste pe lumea asta
17
1
Bani impartiti acum si cu suzetista, mare as sefa a suli. Isi plimba bucile pe tocuri de centura sa se vada bichinei pentru o comisie de suli in frunte cu Badescu. La cate rate are la banca ar face orice gurista asta.
18
1
Da colegu toate leprele ambulantei sunt linga schizofrenicul de BADESCU LAURENTIU menegerul pacalici. IOAN SORIN MODJES CLAUDIU DORCEA ALEX IACOB MONICA ALBU MARIAN LEPRE ALE AMBULANTEI CARE DOAR STIU SA LINGA IN CUR. Aceasta molie numita Badescu este pe faras chiar dc in disperarea lui da spagi imense si plimge pe la usile PSD ului ca el si cu nevastasa monstrul de la Navodari sunt dispusi sa dea oricit sa mai stea pe functie. Dragi colegi dati in presa toate dovezile care le aveti despre faradelegile acestor impostori mai ales despre crima din Navodari de pe 23 iulie comisa de Badescu
21
3
Ce sa mai zicem mai este unu IOAN SORIN mana dreapta a lui BADESCU care a ucis un om si acum fiind un bun pupincurist este mutat pe soc. Aloo Curtea de conturi trimiteti o echipa de auditori sa verifice achizitiile astea dubioase. Va trimit eu o sesizare cu mai multe detalii.
21
2
Doar atat spuneti? Pai sunt mai multe ca doar eu le stiu cel mai bine si in plus am si dovezi!! Hai mai spuneti ca mai astept
4
2
furt si spagi pe fata, caz de DNA
6
4
vam zapacit si vam luat banii
1
3
Dupa neregulile gasite de min.Sanatati la S.J.Cta directorul ar fi trebuit cel putin demis dar contolul ordonat de Pintea nu a gasit nici un fals in acte nici un contract pagubos pentru spital asta daca a intrat in actele contabile?,pentru ca directori sunt numiti de partid si obligatia lor este fata de partid pacientul este pe locul 2.Nu zic uni doctori"asta e nu iti convine dute la privat"?,ce directorul spitalului nu cunoaste modul asta de lucru.
10
1
sa vina institutiile statului in control, sa se taie salariile uriase si nejustificate ale medicilor si sa se dea legea ori la stat ori la privat, se pare ca nu s-a schimbat nimic
11
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102