REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° ConstanÈ›a Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.4° ConstanÈ›a Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Ungaria bate cu pumnul în masă și trimite săgeți către Bruxelles

Ungaria bate cu pumnul în masă și trimite săgeți către Bruxelles

Ana Maria LIPAN 30 iulie 2023 | 22:13 1073

"Argumentele UE privind pacea în Ucraina, potrivit cărora condiÅ£iile nu sunt deocamdată prielnice pentru negocierile privind soluÅ£ionarea conflictului, sunt prefăcute ÅŸi contraproductive, în timp ce Ungaria continuă să solicite încetarea focului ÅŸi negocieri de pace cât mai curând posibil", a declarat sâmbătă ministrul afacerilor externe ÅŸi comerÅ£ului exterior, Péter Szijjártó, în cadrul MCC Feszt de la Esztergom, conform informaÅ£iilor primite de la minister ÅŸi citate de stiripesurse.ro. 

Ungaria bate cu pumnul in masa si trimite sageti catre Bruxelles

Luând cuvântul în cadrul unei discuÅ£ii despre provocările politicii externe ÅŸi comerÅ£ului exterior al Ungariei, ministrul a subliniat: de la invadarea Ucrainei, care a început cu peste 500 de zile în urmă, Europa s-a scufundat într-o psihoză a războiului, iar politica externă comună s-a redus la această problemă unică.

“De mai bine de 500 de zile nu vorbim decât despre război. Cu toate că ÅŸtim exact ce crede fiecare despre acest război. Practic, toată lumea gândeÅŸte la fel. Acest război este rău, este brutal, în acest război mor oameni, o Å£ară este practic distrusă, războiul trebuie să înceteze, trebuie condamnat, trebuie indicat în mod clar cine este agresorul ÅŸi cine este victima”, a spus ministrul.

“Degeaba încearcă unii să demonstreze contrariul, aceste aspecte nu se discută. Dar de 500 de zile nu vorbim decât despre asta (…) Iar când noi cerem să vorbim despre pace, ni se spune că suntem oamenii lui Putin, propagandiÅŸti ai Kremlinului, prietenii sau spionii ruÅŸilor ÅŸi aÅŸa mai departe”, a argumentat el.

“Eu însă cred că este în interesul Ucrainei, al poporului ucrainean, al Europei ÅŸi chiar al întregii lumi ca în sfârÅŸit să fie pace”, a adăugat ministrul. El a calificat drept o ipocrizie faptul că UE cere imediat încetarea focului ÅŸi negocieri de pace în legătură cu conflictele armate din alte părÅ£i ale lumii, în cazul Ucrainei însă nu se întâmplă acelaÅŸi lucru, iar această duplicitate este inacceptabilă ÅŸi dăunătoare.

Szijjártó a reamintit că argumentul este întotdeauna acelaÅŸi ÅŸi anume că nu există încă condiÅ£ii prielnice, în timp ce, aÅŸa cum s-a exprimat, “mâine condiÅ£iile vor fi mai neprielnice decât astăzi, iar ieri condiÅ£iile erau mai bune decât sunt astăzi, pentru că ieri numărul morÅ£ilor era mai mic decât azi, iar mâine numărul lor va fi ÅŸi mai mare”.

“AÅŸadar, argumentul împotriva păcii pe care îl auzim din partea colegilor noÅŸtri din UE este prefăcut, inacceptabil ÅŸi contraproductiv”, a spus el, adăugând: “În pofida atacurilor la adresa noastră, azi noi suntem singurii din Europa care susÅ£inem necesitatea păcii.”

Péter Szijjártó a calificat drept ÅŸocantă propunerea UE de a subvenÅ£iona livrările de armament către Ucraina cu până la 20 de miliarde de euro în următorii patru ani, ceea ce sugerează că UE se gândeÅŸte că războiul se va prelungi cu siguranţă pe o perioadă de încă patru ani.

El a subliniat că este de asemenea problematic faptul că Ungaria ar trebui să contribuie la această subvenÅ£ie cu 200 de milioane de euro în condiÅ£iile în care ea nu primeÅŸte fondurile UE la care are dreptul, iar banca OTP se află pe lista întocmită de Ucraina cu sponsorii internaÅ£ionali ai războiului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oamenii știu sa-și urmărească interesul, nu stau cu coada între picioare cu r*mânii. Orban este un adevărat patriot pt țara lui, trage cât poate pt ai lui, nu ca Johannis , Ciolacu, Ciuca sau Helvig care sunt de ani de zile sclavii americanilor și propriilor interese. Familiilor lor sa le fie bine, pe ceilalți la c****t..
2
4
ungurul are dreptate, dar si multe probleme sint aruncate pe seama razboiului, nu pe incompetenta propriilor politicieni. unii au misiuni stiute, altfel nu ar bate cu pumnul in masa cerind.
2
6
Auzi ce spune asta:"trebuie aratat in mod clar cine este agresorul si cine este victima in razboiul asta?"si spune ca vrea pace,se vede clar ca trage cu Putin si dupa mintea lui cum rusi sunt indreptatiti sa ocupe teritorii din Ucraina unde sunt cetateni ucraineeni de nationalite rusa tot asa si Ungaria poate sa atace tarile vecine unde sunt minoritari unguri,cu toate ca Ungaria este stat membru NATO si U.E.si inainte sa intre in aliantele astea politicieni care erau la conducerea Ungariei la vremea aderari tari lor la NATO si U.E.au semnat ca Ungaria nu are pretentii teritoriale si recunoaste actualele granite din Europa, tot asa cum au semnat toate tarile membre NATO si U.E.
6
0
Pey sa propuna Ungaria plan de pace. La primele puncte sa prevada: 1. Retragerea Rusiei in granitele recunoscute in tratatele internationale in vigoare. 2. Mentinerea tuturor granitelor recunoscute international (deci NU REVIZIONISMULUI MAGHIAR!) 3. Platirea compensatiilor pentru distrugerile materiale si de vieti omenesti de catre Rusia. 4. Rusia sa porneasca pe calea democratiei IMEDIAT!
6
2
Bravo Ungaria
6
7
Bai lake, pwla si-a batut-o tactu de ma-ta cand te conceput avorton infect ce esti
8
9
sa-si bata pwla de piticul mwist orban.
10
8

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468