REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Urmărire ca-n filme și focuri de armă la Sibioara, după ce doi minori au fost surprinși de polițiști la furat!

Urmărire ca-n filme și focuri de armă la Sibioara, după ce doi minori au fost surprinși de polițiști la furat!

Replica API 30 septembrie 2019 | 00:37 655

Activitate intensă a polițiștilor din localitatea Sibioara după ce doi minori, în vârstă de 17 ani, au fost surprinși sărind gardul dintr-o gospodărie. Intenția acestora a fost să fure însă, văzând echipajul de poliție, s-au speriat și au fugit, moment în care a început o urmărire ca-n filme în localitate, dar și foc de armă tras în plan vertical. Într-un final, s-a lăsat cu acuzații la adresa unuia dintre polițiști, fiind acuzat de unul dintre puști că l-ar fi bătut.

Sâmbătă seara, în jurul orei 20.30, un polițiști local și unul de la Postul de poliție din localitatea Lumina, patrulau. La un moment dat, au văzut cum, dintr-o curte, sar gardul doi inși. Cei doi polițiști au început să-i urmărească cu mașina, apoi au coborât din autoturism, urmărindu-i pe jos, însă cei vizați nu au vrut să se supună. Polițiștul local a trans un foc de armă cu glonț de cauciuc, în plan vertical, fără ca cineva să fie rănit. Cei doi minori au continuat să fugă, însă unul dintre ei a fost prins de polițitul de la națională. L-a încătușat, conform procedurii, și l-a dus la sediul poliției. Minorul și-a chemat tatăl, după care au mers împreună cu polițiștii la locuința unde au fost văzuți sărind gardul. Proprietarul a spus că a auzit gălăgie în curte, dar n-a ieșit și, la prima vedere, nu pare să-i fi sustras ceva.

De precizat faptul că, la Postul de poliție au venit și rudele minorului de 17 ani, care au început să facă scandal. Polițistul care l-a încătușat pe băiat este acuzat de către acesta și rudele lui că l-ar fi bătut. Reprezentanții IPJ spun că nu se pune problema de așa ceva, mai ales că există și martori care infirmă acest lucru.

Ce spun polițișii:

Aseară, în jurul orei 20.30, o patrulă mixtă, formată dintr-un polițist din cadrul Postului de Poliție Lumina și un polițist local, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Mihail Sadoveanu din satul Sibioara, a observat două persoane în timp ce săreau gardul care împrejmuiește un imobil de pe strada respectivă.

La vederea patrulei, cele două persoane au fugit, astfel că s-a procedat la urmărirea acestora, atât cu autospeciala de poliție, cât și pedestru. Pentru că cei doi nu s-au conformat la semnalele agenților, polițistul local a tras un foc de avertisment în plan vertical cu un pistol cu muniție neletală. În urma incidentului nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale.

Persoanele în cauză au continuat să fugă, una dintre acestea intrând în curtea unui alt imobil, moment în care a fost imobilizată, încătușată și condusă la sediul postului de poliție pentru legitimare și stabilirea situației de fapt. Precizăm faptul că procedura de încătușare s-a realizat în conformitate cu prevederile legale.

Polițiștii au identificat persoana ca fiind un tânăr, de 17 ani, din Sibioara. Acesta a declarat, în prezența tatălui, faptul că s-a speriat de prezența polițiștilor întrucât nu avea documente de identitate asupra sa.

Cercetările continuă de către polițiștii Postului de Poliție Lumina în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

A fost identificată și cea de-a doua persoană. Are 15 ani.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Copii needucati. Daca era copilul meu il invatam eu minte sa nu fie infractor. Cine crede minciuna asta gogonata ca au fugit pt ca nu aveau buletinele la ei? Infractorii
3
0
Nu mai conentati si jigniti in continuu acest articol este adevarat pe jumatate. In primul rand acestia nu au fost la furat si in al doilea baiatul chiar a fost batut de catre politist.Pe scurt nu mai comentati doar ca sa fie comentat
0
8
Au prins saracii din Sibioara semnal si comenteaza pe aici. Daca erau copiii mei ii incingeam. Sa nu le mai trebuiasca furat
4
1
Vremuri grele.Nu mai are voie omul nici sa se plimbe....
2
5
la casa de corectie cu ei!!
7
1
erau doi tigani pusi pe furat .Daca sunt minori trebuie pedepsiti si parintii lor.
13
1
Bravo Politia Romana! In timp ce altii omoara minore si le sechestreaza, voi va ocupati serios de cazuri speciale! Meritati toti pusi la zid, jigodii de oameni cu legitimatii luate pe spagi si pupaturi in fund. Vai de Romania noastra! Rusine sa va fie! Asta in cazul in care mai stiti ce inseamna notiunea de rusine... Mi-e scarba!!!
2
17
cu totii am fost minori odata, asa ca trebue intelesi nu ei, ci parintii parintilor lor!
1
15
Felicitari politistilor!!!
13
5
Trebuie pedepse mari chiar pentru fapte mici. Infractorii cred si stiu ca noi suntem iertatori
13
3
In primul rand este vina parintilor. In loc sa isi educe copilul sa fie respectuos si cinstit, il invata sa fuga de politie "pentru ca nu are buletinul la el". Sa fim seriosi...
11
4
inainte, cand hotul era prins, se aduna tot satul-cartierul, era legat de stalpul portii si batut dupa caz, cu biciul sau cu funia uda pana se caca pe el. Acum, multumita mult mu!stilor nostri conducatori pzd-isti, au ajuns ca talharii sa aibe mai multe drepturi decat victimele! Iti multumim tu-dorele, ciordache, ni-coi-licea si lui cap de porc serban, soferul penalilor pzd.
20
4
la noi in Romania infractorii de la mic ma mare se dau victime si acuza. din pacate mai sunt si crezuti.
22
3
...ca punand mana pe ei...sa-i bati sa se kace pe ei.. trebuiesc batuti sa le sara basinile din cap..
25
3
Ce usor... Spui ca politistul a dat in tine, si gata... Dar faptul ca idiotul a vrut sa fure, nu se pune. Mai bine politistul executa foc direct asupra cretinului, poate il lovea in zona vitala. Scapa lumea de un putoi infractor.
28
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272