REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Vin., 17 Mai 2024
Anul XX Nr. 6732
8.4° Constanța Vineri, 17 Mai 2024 Anul XX Nr. 6732
 

USR Constanța continuă seria evenimentelor dedicate patrimoniului orașului. Video

USR Constanța continuă seria evenimentelor dedicate patrimoniului orașului. Video

V.R., A.F. 31 martie 2023 | 17:28 857

USR Constanța continuă seria evenimentelor dedicate patrimoniului municipiului nostru. Patrimoniul istoric construit al orașului Constanța pe cât de important și variat este, pe atât de năpăstuit a ajuns printre interese imobiliare și incapacitate administrativă.
Subiectul zonei istorice din Constanța este unul complex și nu este ușor de gestionat.

USR Constanta continua seria evenimentelor dedicate patrimoniului orasului. Video

Într-o situație ideală, primul pas ar fi realizarea unui diagnostic, urmat de o strategie serioasă de revitalizare a zonei istorice de la malul mării.

USR Constanța a organizat o serie de discuții publice vineri 31 martie a.c., la ora 17:00, la hotelul Continental-Forum (fost Ibis), în sala Traian, cu specialiști avizați pe diverse domenii care urmează să se concretizeze în propuneri de hotărâri de Consiliu Local sau modificări de legi.

USR Constanta continua seria evenimentelor dedicate patrimoniului orasului. Video

La eveniment sunt prezenți Petre Enciu - vicepreședintele Consiliului Județean, Remus Negoi - senator USR, Florin Cocargeanu - viceprimarul Constanței, dar și alți membrii ai USR Constanța.

„Am tot încercat de când am depus jurământul de consilier local, să aduc în atenția oamenilor patrimoniului Constanța. Printre interesele imobiliare pe care le cunoaștem, neputința și neștiința administrației locale, pierdem esența patrimoniului nostru. Constănțenii au început să își piardă speranța ca centrul istoric al orașului poate străluci precum centru istoric al Clujului, Sibiului. Realitatea este ca avem un patrimoniu istoric bogat, variat. De ce sa nu avem grija de el, și să ne asigurăm că urmașii noștri vor beneficia de astfel de bijuterii arhitecturale. Trebuie să începem cu începutul. Înainte de a pune pavele în centrul istoric, trebuie sa renovam clădirile. Trebuie să pornim de la structura de rezistență“, a transmis consilierul local Cristiana Popescu.

„Scopul acestei comisii a fost acela de a proteja cetățenii. Comisia a fost înființată în septembrie 2022, este formată din președinte, vicepreședinte, 15 membrii care fac parte din aparatul administrativ al Constanței, dar și specialiști din ordinul arhitecților, termoficare. Are un secretariat tehnic și unul administrativ. Ar fi trebuit să se întâlnească în fiecare miercuri din luna, dar până acum s-a întâlnit doar o singură dată. Pricipala măsură este de a publică pe siteul primăriei clădirile ce reprezintă un risc seismic ridicat“, a declarat Florin Cocargeanu, viceprimarul Constanței.

„Strategia de reducere a riscului seismic este un document strategic elaborat în 2022, care pana anul trecut nu a existat în România. Acesta este primul document care oferă o viziune pe termen lung cu privire la cum vor sta lucrurile la un viitor seism în România. Strategia este un foarte bun argument pentru a obține finanțare internă sau externă“, a transmis Matei Sumbasacu, inginer constructor.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poponarilor
2
0
Organizatia LGBT Constanta in frunte cu al sau presedinte Marius Petrescu, va multumeste pentru sprijinul acordat. Puteti sa contati pe voturile noastre la urmatoarele alegeri, Dumnezeu (femeia, caci este femeie, nu exista dovezi ca ar fi barbat) sa va binecuvanteze.
4
1
Uniunea este o forta, a ajutat comunitatea homosexualilor, pedofililor si a lesbienelor, au dovedit ca sunt o forta buna pentru romania, la alegeri votam uniunea, multumim pentru sprijin si pentru diversitate. Cand altii ne injurau voi ne ajutati, dovada de omenie
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468