REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
17.6° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

USR PLUS: Au fost două luni intense în care am încercat să construim un buget realist

USR PLUS: Au fost două luni intense în care am încercat să construim un buget realist

Replica API 20 februarie 2021 | 00:00 1251

Alianţa USR PLUS a transmis, vineri seara, după aprobarea de către Executiv a proiectului legii bugetului de stat pe 2021, că "au fost două luni intense" în care s-a încercat construirea "unui buget realist, care să se încadreze în ţinta de deficit agreată cu Comisia Europeană, dar care să fie orientat, în acelaşi timp, către obiectivele stabilite în programul de guvernare şi, cel mai important, să prioritizeze investiţiile".

"Şi am reuşit acest lucru. Numai la Transporturi, bugetul prevede investiţii fără precedent: 14,1 miliarde de lei, dintre care 8 miliarde de lei sunt pentru investiţii pe fonduri europene. În acelaşi timp, am construit acest buget ţinând cont de contextul economic dificil în care ne aflăm, dar şi de reformele pe care le avem stabilite pentru creşterea competitivităţii companiilor de stat şi eficientizarea cheltuielilor din bani publici", a susţinut USR PLUS, într-o postare pe Facebook, potrivit Agerpres.

Alianţa a adăugat că, prin urmare, companiile de stat cu pierderi sau datorii nu vor avea creşteri salariale anul acesta şi, în plus, vor fi obligate să prevadă în bugetul propriu reducerea pierderilor prin măsuri concrete şi cu termene de implementare pentru 2021.

"Pe scurt, ce aşteptăm de la aceste companii este să vină cu planuri concrete şi explicite de reformă, nu cu simple schiţe pe hârtie, cum ne-am obişnuit în ultimii 30 de ani. Nu ne mai putem permite să avem creşteri salariale în companii care înregistrează pierderi şi în plină criză pandemică. Avem exemplul clasic de la Metrorex şi nu este singurul. Reformarea companiilor de stat rămâne unul dintre obiectivele principale ale USR PLUS şi va fi dus la îndeplinire", a completat USR PLUS.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
v-ati tiganit USR a conditionat votarea bugetului de desfiintarea siij, restul hotiei a fost impartita demult.
6
0
Am redus, am taiat de la batrani, copii, saraci pentru a da cat mai mult la mediul privat si la multinationale. Adica, noua, liberarilor si useristilor. Sa ne votati din nou peste 3 ani!
7
0
Ati construit pe dracu. Ati furat cat ati putut impreuna cu partenerii vostrii de guvernare. La urmatoarele alegeri sper sa deveniti istorie. Labagiilor !
10
0
antiromanii si anticrestinii astia, sclavii multinationalelor si ai lui Macron, nu stiu cum au obtinut 15 la suta din voturi...ar fi trebuit sa fie la 2-3 la suta
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212