REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.8° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.8° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

USR PLUS cere organizarea unui nou plen, joi, exclusiv pentru iniţiativa "Fără penali"

USR PLUS cere organizarea unui nou plen, joi, exclusiv pentru iniţiativa "Fără penali"

Replica API 12 noiembrie 2020 | 00:00 1051

USR PLUS cere organizarea unei noi şedinţe de plen a Senatului, joi, exclusiv pentru votarea iniţiativei "Fără penali în funcţii publice", conform unui comunicat de presă transmis de alianţă.

"După mascarada de astăzi de la Senat, orchestrată de PSD şi PNL, Alianţa USR PLUS cere preşedinţilor celor două partide, Marcel Ciolacu şi Ludovic Orban, să susţină convocarea de urgenţă a Biroului Permanent al Senatului, care să decidă, la rândul lui, organizarea unei şedinţe de plen, joi, dedicată exclusiv votării iniţiativei cetăţeneşti 'Fără penali în funcţii publice'. Doar aşa vor dovedi preşedinţii PSD şi PNL că, dincolo de declaraţiile publice, vor într-adevăr reformarea clasei politice prin eliminarea penalilor din funcţiile publice. Altfel, afirmaţiile lor rămân simple declaraţii de campanie", a precizat USR PLUS, scrie Agerpres.

Dan Barna, copreşedinte al alianţei, a reproşat PSD şi PNL că "mimează interesul şi preocuparea" pentru această iniţiativă, dar, de fapt, "folosesc toate tertipurile posibile" pentru a evita supunerea ei la vot.

"PSD a refuzat, practic, să admită posibilitatea votului telefonic, deşi acest tip de vot a fost folosit de Senat în ultimele luni fără niciun fel de problemă. Au inventat în această dimineaţă obligativitatea unui vot fizic, ceea ce făcea imposibilă atingerea pragului minim de voturi necesare - 90", a declarat Dan Barna.

Conform alianţei, "dacă PSD nu s-ar fi opus folosirii votului telefonic, iar senatorii PNL nu ar fi boicotat şedinţa de plen", iniţiativa cetăţenească "Fără penali în funcţii publice", pentru care au semnat peste un milion de români, ar fi putut fi votată miercuri.

"Mai există o şansă, ca ea să fie votată mâine, astfel încât să poată fi organizat referendumul pentru revizuirea Constituţiei odată cu alegerile parlamentare din 6 decembrie, lucru pe care şi-l doresc românii şi care ar fi şi de bun simţ economic, din perspectiva crizei economice provocate de pandemia COVID-19. Dacă nu va fi convocată joi o şedinţă de plen cu un singur punct pe ordinea de zi, aprobarea iniţiativei cetăţeneşti, va fi evident că nici PSD, nici PNL nu vor referendum "Fără penali" pe 6 decembrie, dar nu vor nici să recunoască acest lucru. Aşa că se fac că vor, exact ca la eliminarea pensiilor speciale. 'Ne facem că facem', pentru că e un subiect sensibil, dar în realitate pensiile rămân. Pentru USR PLUS, lupta continuă, nu s-a terminat. Iniţiativa 'Fără penali în funcţii publice' trebuie să devină realitate şi nu vom renunţa până când ea nu va fi transpusă în Constituţie", se mai arată în comunicat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cand vom alege prin vot procurorul general al tarii atunci va fi buna initiativa, pana atunci e o arma impotriva democratiei care se cam duce dracului dupa cum se vede!!! si furati mai putin la votare!!!
0
0
adica si habarna si stelica ar trebui sa intre la parnaie,ca nici ei nu prea sunt usa de biserica?
2
0
Vad ca acum cand mor oameni cat de 3 colectiv pe zi, hastagistii astia nu mai guitza nimic. Acum coruptia nu mai ucide?
2
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212