REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
16.3° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

USR: ,,Suntem la distanță de 2 SAPTĂMÂNI și nu am PRIMIT INFORMAȚIILE solicitate”

USR: ,,Suntem la distanță de 2 SAPTĂMÂNI și nu am PRIMIT INFORMAȚIILE solicitate”

Replica API 16 octombrie 2021 | 17:12 1016

Reprezentanții partidului USR Constanța au reacționat în urma declarațiilor făcute de city-managerul Felicia Ovanesian cu privire la solicitarea unor documente. Prezentă în studioul Replica, aceasta amintea de o situație grosolană petrecută în cadrul Primăriei.

În cadrul interviului acordat pentru Replica de Constanța, Felicia Ovanesian a scos în evidență atitudinea grosolană a unui consilier local, care a dat buzna în biroul ei, fără să bată la ușă și ”probabil, cu intenția de a mă înregistra”. ”La mine s-a prezentat o persoană din cadrul Primăriei Municipiului Constanța care mi-a spus că un consilier local se află în biroul domniei sale și amenință că nu pleacă până nu i se eliberează un document. Consilierul local a venit la mine și i-am explicat că trebuie să facă o cerere scrisă, în care să specifice ce tip de document îi trebuie. Respectivul consilier a înțeles, i-am oferit loc în birou. Ulterior, a pătruns un alt consilier USR în birou, fără să bată la ușă, fără să i se permită acceptul care, probabil cu intenția de a mă înregistra, urla: ”Nu vrei să mi-l dai!”. L-am invitat să părăsească biroul, am chemat și paza. Menționez că cererea a fost redactată, înregistrată și soluționată de persoana abilitată din cadrul Primăriei care a eliberat documentele”, a punctat administratorul public.

În urma aceste declarații, reprezentanții USR au reacționat. În rândurile de mai jos regăsiți declarația integrală.

,,Având în vedere incidentul și faptul că se convocase o ședință a Consiliului de administrație al spitalului, spital aflat în subordinea Consiliului local, consilierul Mirela Garip s-a prezentat la biroul de resurse umane de unde a cerut o copie a raportului de evaluare ce ar fi trebuit să fie realizat de o comisie condusă de city managerul orașului. O funcționară de la acest departament a rugat-o să aștepte până merge la city manager pentru a îi procura o copie după actele solicitate. A revenit în 10 minute spunându-i doamnei Garip că nu poate să ii dea actele solicitate întrucât chiar atunci erau studiate de city manager.

În acel moment, consilierul local a mers la city manager și, cerându-și scuze că o întrerupe din analiza dosarului, a rugat-o să lase pe cineva să-i facă o copie xerox după acte.

Prima reacție a city manager-ului a fost de a o dojeni pe doamna Garip spunându-i că noi, consilierii USR, vrem acces la prea multe informații pe care nu ar trebui să le avem.

Apoi colega noastră a fost pusă sa scrie o cerere prin care să solicite documentele specificând și care este motivul pentru care le solicita. La întrebarea doamnei Garip, dacă va primi copiile în baza solicitarii in scris, doamna city manager a răspuns că va analiza ulterior dacă există temei real să le pună la dispoziția consilierilor USR.

Solicitarea a fost înregistrată la registratura și s-a primit un răspuns în data de 08.10.2021, la o săptămâna distanță, la dispoziția consilierilor USR fiind pusă doar o copie de pe HCL-ul prin care a fost constituită comisia de evaluare, nu și raportul de evaluare, motivându-se că nu se înțelege foarte clar ce raport este solicitat.

În data de 11.10.2021, consilierul local Mihai Ochiuleț face o noua solicitare a raportului.

Suntem în data de 16.10.2021, la peste două săptămâni de la incident și informațiile nu au ajuns încă în posesia consilierilor locali USR.”, transmit reprezentanții USR Constanța.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai voi va puneti cu Felicia?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272