REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
15.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Val de solidaritate pentru cadrele medicale din Constanța. Cum vă puteți implica

Val de solidaritate pentru cadrele medicale din Constanța. Cum vă puteți implica

Replica API 25 martie 2020 | 00:00 1266

Constănțenii au înțeles repede că nu trebuie să aștepte din partea autorităților soluțiile pentru a trece această perioada de criză. Oameni simpli, sprijiniți în unele cazuri de mari companii care și-au arătat disponibilitatea pentru a oferi ajutor, fac fapte bune în fiecare zi, într-o perioadă în care România este cu greu încercată.

Combustibil pentru ambulanțe și asistență pentru motocicletele SMURD

Orice ajutor este binevenit, astfel că un constănțean își oferă serviciile în mod gratuit pentru echipajele SMURD și de poliție. "Vrem să fim un ajutor și pentru cei care aleargă să ne protejeze pe toți. Așa că, începând cu data de 25 martie, oferim asistență gratuită motocicletelor din dotarea celor de la SMURD, Poliția Rutieră și Poliția Locală, astfel încât activitatea lor să se poată desfășura in condiții optime.", este mesajul lui Dragomir Antoniu, ce poate fi contactat la numărul 0727.377.966. Service-ul poate fi găsit pe strada Eliberării, nr. 2G.

Serviciul Județean de Ambulanță din Constanța a primit un sprijin din partea companiei Rompetrol, care a pus la dispoziție 37 de tone de combustbil, în valoare de 165.000 de lei. Astfel, Serviciul de Ambulanță își va desfășura activitatea de urgență fără grija acestei resurse de bază.

Viziere pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța

Cadrele medicale constănțene au primit ajutor și din partea oamenilor simpli, aflați în alte județe. Spre exemplu, Radu Maier a făcut o serie de apeluri pentru a fi ajutat cu materiale din dorința de a face cât mai multe viziere pe care ulterior să le doneze spitalelor din țară.

"Cu ajutorul unor oameni cu suflet mare, venim în ajutorul cadrelor medicale UPU Constanța. Ne-am mobilizat și am reușit sa adunam materiale pentru a confecționa 150 bucati, dar nu vrem sa ne oprim aici. Avem nevoie de ajutorul dumneavoastră, pentru continuare proiectului", a scris Raul Maier. Bărbatul confecționează viziere la foc continuu, însă are în continuare nevoie de materiale.

Există în continuare nevoie de materiale precum: Plexiglas transparent de 0.8 sau 1 mm; arici(scai) de 2cm și burete de cel puțin 2cm grosime. Pentru cei care doresc să vină în ajutor pot contacta și numerele de telefon: 0720740269 / 0768986668. De asemenea, sunt căutate centre regionale care pot prelua inițiativa în teritoriu.

Mașina de spălat și uscător pentru personalul medical din Spitalul Județean

De această dată nu este prezentat un ajutor oferit către cadrele medicale, ci o solicitare de a dota Secția Medicală 1 a Spitalului Județean de Urgență Constanța cu o mașină de spălat, cât și un uscător.

"Sectia are nevoie de o mașină de spălat cu uscător pentru halatele personalului medical pentru a nu le duce acasă în această perioadă. Spitalul are spălătorie, dar e în exterior și exista riscul pierderii articolelor vestimentare. Știm ca la Spitalul de Boli Infecțioase exista acest sistem care ocrotește personalul și totodată familiile acestora", este apelul unui constănțean.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu am solidaritate pentru medicii din UPU Constanta mi-au trimis parintii grav bolnavi acasa cu cu fibrilatie si accidente vasculare.Nu am solidaritate nici pentru sistem,tot ei il l-au distrus cu autoritatile locale.Nu am incredere nici in politie. Nu am vazut cazuri rezolvate.Au fost omorati oameni in spitale si nu vedem un medic arestat.Nu numai medicii si politistii sunt in prima linie.Si noi suntem in prima linie alte categorii care intra la locul de munca zi de zi cu mii de personae care pot fi infectate si nu au nici manusi ,nici masti,nici echipamente,nici viziere nici dezinfectanti.
0
0
Nu avem cum sa uitam tratamentul "preferential" al cadrelor medicale din Cta. Doar cei care nu au ajuns la Spital, nu cunosc ce se intampla acolo. Aceasta solidaritate mi se pare putin excesiva iar ei, ca oameni, nu merita. Dar sistemul sanitar romanesc este precar. Daca as stii ca toate acestea se indreapta numai catre ingrijirea pacientilor, poate as fi mai deschis acestor ajutoare. Dar evit cadrele medicale, atat pe timp de pace cat si pe timp de crize medicale. Cand nu sunt probleme, abuzeaza de sistemul sanitar in favoarea lor personala, iar cand nu au,apeleaza la cei pe care i-au umilit.
2
0
daca meritau primeau si ei pensii speciale . bine ca primesc grefierii si lautarii din armata
0
1
am pentru sistemul sanitar, nu pentru cadre, mai ales cele din Cta. Pe timp de pace, spaga e la putere, pe timp de razboi devin brusc eroi. Asta e neamul romanesc, uita repede, e ipocrit, nu are demnitate.
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272