REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° ConstanÈ›a Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
12.6° ConstanÈ›a MarÈ›i, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Valeriu Gheorghiţă spune dacă mai este necesară a treia doză de vaccin anti-COVID

Valeriu Gheorghiţă spune dacă mai este necesară a treia doză de vaccin anti-COVID

Replica API 28 aprilie 2021 | 00:07 1461

Coordonatorul campaniei de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiță, a spus marţi că în prezent nu există suficiente date despre necesitatea imunizării cu o a treia doză de ser anti-COVID.

Valeriu Gheorghiţă

Primii români vaccinați împotriva coronavirusului trec curând peste cele şase luni, cât se spune că protejează vaccinurile anti-COVID.

În acest sens, medicul a fost întrebat dacă trebuie să ne revaccinăm şi a precizat că nu există o decizie stabilită de experți în ce privește necesitatea celei de-a treia doze.

"Este o analiză care se efectuează în acest moment.

Este important să avem datele de siguranță, datele de imunogenitate și de tolerabilitate pentru cea de-a treia doză, iar această variantă este luată în calcul în condițiile în care vom vorbi de o creștere a prevalenței cazurilor COVID-19 ca urmare a infecției cu alte variante virale, insuficient acoperite de vaccinurile actuale", a spus medicul Gheorghiţă.

Potrivit specialiştilor, datele de eficiență ale vaccinurilor arată o persistență a protecției de cel puțin șase luni: "foarte probabil că vom vorbi de o durată mult mai mare de timp, dar avem nevoie să primim mai multe informații pe măsură ce timpul se scurge de la vaccinare, însă nu este o decizie fermă.

Sunt analize, avem nevoie de date științifice care să susțină orice altă recomandare de aici înainte", a precizat dr. Valeriu Gheorghiță, scrie antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta cu fata de gay ne zice ca trebuie sa facem mai multe doze ca s-a cam terminat cu oamenii care se vaccineaza si numai are cui sa le vanda
4
0
vai ce frumos stai in poza cu pixuletzul din care creste si scade rata de incidenta mancalar mama de covidel
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272