REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

VANDALISM în cimitirul evreiesc! Ofensă adusă supraviețuitorilor Holocaustului!

VANDALISM în cimitirul evreiesc! Ofensă adusă supraviețuitorilor Holocaustului!

Replica API 5 aprilie 2019 | 00:00 224

Federația Comunităților Evreiești din România Cultul Mozaic își exprimă indignarea față de recentul act de vandalizare din incinta cimitirului evreiesc din Huși, unde au fost distruse un număr de 73 de monumente funarare.

„În prezent, comunitatea evreilor din Huşi, altădată o comunitate înfloritoare, cu un număr important de evrei, nu mai are decât câteva zeci de membri, în cea mai mare parte oameni în vârstă, inclusiv supravieţuitori ai Holocaustului. Nu este admisibil ca în zilele de astăzi, în România contemporană, stat democrat, pluralist, în care drepturile şi obligaţiile evreilor şi ale celorlalte minorităţi naţionale sunt egale cu ale majorității, să se întâmple un eveniment atât de antiuman, atroce, de profanare a mormintelor.

În numele tuturor evreilor trăitori în România de astăzi, dar şi a celor aflaţi în prezent în Israel şi în alte ţări, protestăm energic faţă de cele întâmplate la Huşi, şi cerem, pe deplin temei, organelor în drept, să ancheteze cu minuţiozitate şi înalt profesionalism cele întâmplate în cimitirul evreiesc din Huşi, în vederea deschiderea cercetării penale şi aducerea în faţa justiţiei a celor vinovaţi, în temeiul codului penal şi a legislaţiei speciale.

Astfel de evenimente cu un caracter profund antisemit sunt de îndată receptate în toată lumea democratică, şi afectează grav democraţia din România.

De îndată ce vom avea informaţii din partea autorităţilor în drept, vom informa opinia publică din România şi de peste hotare”, a transmis dr. Aurel Vainer, președintele Federației Comunităților Evreiești din România Cultul Mozaic.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Stau SI ma intreb oare unde a gresit Adolf Hitler de nu a reusit sa va elimine pe toti pacat mare pacat
4
2
Probabil este opera unor pustani teribilisti iar massmedia face din tintar armasar. In schimb nu au suflat o vorba de profanarea troitei de la Tancabesti unde a fost asasinat Codreanu.
6
3
Nu este admisibil ca tortionari si calai comunisti sa fie numiti procurori si sa aplice in continuare aceleasi metode, iar calaii din inchisori sa primeasca pensii de 60 000 de lei dupa genocidul si tortura sadica comise in inchisorile comuniste, comunism inventat de jidani! Tot injadmisibil este ca ideologii comunisti de 102 ani in acte care militeaza pe fata ptr sfasierea statului roman si care au desfiintat clasele cu predare in lb romana de la babes bolyai sa fie membrii ai Academiei Romane si sa fie prezentati drept modele de democratie!
4
1
Si crucile strabunicilor mei au fost rupte. Au fost anticrestini sau doar dobitoci? Lasati-ma cu antisemitismul ca nu e cazul. Doar dobitoci.
7
1
Metin Cerchez cu inca doi prieteni tigani a facut asta !!!
4
2
Niste oameni tineri cred,cu mult cacat in loc de creier au facut asta. Antisemitii sunt totusi dintre cei cu mai mult de zece clase,tot dobitoci si ei. Treaba e ca pedepsele pentru vandalism sunt ridicol de mici si de asta ghioarlele risca,aici incluzand hastag fascistii isi permit sa actionize. Violenta si vandalismul sunt asa de des intalnite ca deja au devenit aproape normalitate si de tolerat social.
2
4
respect coco sima bine zis
3
2
E normal ca intr-o democratie sa se intimple asa ceva mai ales ca in partea de nord gastile de evrei au mazilit romani la greu inclusiv ostasi care se intorceau de pe frontul rusesc. A trecut mai bine de 60 de ani de atunci ...
7
2
Foarte urat din partea faptuitorilor !
9
4
Wow, are legatura cu mutarea ambasadei la Ierusalim? sau are legatura cu decizia de a oferi evreilor supravietuitori ai Holocaustului pensii speciale?
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212