REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.3° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.3° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Vârstnicii, panicaţi de isteria creată de tineri: ‘Nu ne vom mai face bine, să știți de la mine!’

Vârstnicii, panicaţi de isteria creată de tineri: ‘Nu ne vom mai face bine, să știți de la mine!’

Replica API 16 martie 2020 | 23:30 1432

Constănțenii sunt conștienți de gravitatea situației și au început deja să se solidarizeze unii cu alții. Această pandemie îi face parcă să fie mai uniți și mai înțelegători, asta dacă nu este vorba de „bătăliile pe făină” din magazinele mari. Oamenii consideră că isteria este mai mare decât gravitatea situației și roagă constănțenii să „o lase mai moale” cu nebunia și să se informeze.

În contextul pandemiei de coronavirus, constănțenii par a fi destul de informați însă starea de isterie creată de cei care fac gesturi necugetate pare să îi panicheze mult mai rău. Astfel, cetățenii municipiului par să fie toți de acord, ori se exagerează prea mult ori … este vorba de un așa spus război biologic sau economic. La cozile interminabile de la magazinele „din colt de stradă” oamenii au stat duminică, 15 martie, liniștiți, la coadă pentru a-și cumpăra mărunțișuri pentru acasă și cum cel mai de actualitate subiect este coronavirusul aceștia nu au ezitat să îl dezbată. Concluzia a fost aceea că tinerii produc mai multă „zarvă” în loc să se trezească la realitate, după spusele unui constănțean, și nu pierd nici un moment să agite oamenii cu postări pe paginile de socializare, care mai de care mai intrigante. „Eu sincer nu m-am dus să îmi fac cumpărături pentru că detest spiritul acesta de turmă și dezinformarea unora. Înainte de a te agita trebuie să te uiți la televizor, prin ziare, sa te documentezi strașnic și apoi dacă tu constați că situația este extrem de gravă te duci și îți cumperi ce ai nevoie. În niciun caz nu faci postări pe internet ca sa agiți lumea. Asta e o prostie. Calculatorul i-a prostit pe toți. (…) Nimeni nu vorbește de faptul că au fost atâția oameni care s-au făcut bine, nimeni nu îi fotografiază, nimeni nu îi ridică în slăvi că au luptat cu ‘moartea’ așa cum spun unii. Nu ne vom mai face bine, să știți de la mine!” a declarat un bărbat de 71 de ani.

Pe de cealaltă parte, sunt acei oameni care consideră sus și tare că această molime nu este nimic decât un război biologic și economic. „Eu consider că asta s-a vrut de la început, măi! Păi am citit și am tot citit și nici până acum nu s-a spus clar „măi, asta e cauza”. Sunt sigur că asta s-a vrut de la bun început, să se mai reducă populația, că parcă eram prea mulți, și nu sunt singurul care crede asta. Ăsta este clar un război biologic și chiar un război economic. Vor să ne distrugă” a mai adăugat un constănțean.

Așadar, unul din sfaturile esențiale îi vizează pe cei care distribuie pe site-urile de socializare poze cu rafturile goale ale magazinelor. „Ar trebui să le fie șterse postările de Facebook, celor care postează astfel de fotografii pentru că nu fac nimic decât instaurează panică. Toți ar trebui să respecte regulile și să stea în casă așa cum s-a stabilit și prin starea de urgență. Iese unul din scară si face cumpărături pentru toate apartamentele. Așa cum deja unii fac” a declarat o constănțeancă de 38 de ani.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Isteria a fost creara de voi teleghidatilor ca ati rupt rafturile . Noi tinerii ne dorim doar sa ne lase sa muncim sa ne intretinem familiile si sa ne platim ratele si voua pensiile ca daca ne opresc dreptul la munca va fi vai si amar de noi. Sanatate !
0
0
Ma baiatule,o batrana mi-a povestit demult ca pe timpul foametei de dupa razboi facea terci noaptea pt.ca sa nu fie vazuta caci te omorau aia care rabdau de foame daca stiau ca ai ceva de mancare,asa ca degeaba va faceti voi stocuri pentru ca or sa va sparga usile infometati daca doamne fereste o sa fie foamete in Romania.
1
0
luceste inteligenta in ochii lor
1
0
Sa-mi fie cu iertare , dar la acele cozi pentru aprovizionare sunt in majoritate batrani....si cred ca pe unii pot sa-i inteleg , sunt acea categorie care au prins foametea la propriu...dupa razboi , ei stiu cel mai bine ce inseamna asta !
0
0
Nerozi analfabeti ... au rupt rafturile facand stoc pe viata. Cand vor cumpara peste cateva luni la preturi exorbitante, acestor nerozi li se va datora. Umfati matul sa nu crapati de foame comunistilor. Aveti in sange agoniseala, prostia si nerozia.
7
7

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212