REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Vești uriașe pentru angajați! Vor beneficia de prime uriașe

Vești uriașe pentru angajați! Vor beneficia de prime uriașe

Replica API 28 octombrie 2019 | 00:33 422

Legea nr. 176/2018 privind internshipul se aplică din august 2018 și prevede o primă de 4.586 de lei pentru fiecare intern angajat păstrat în companie măcar doi ani (acesta e cuantumul exact al primei, în lege precizându-se că ar trebui indexat anual în funcție de inflație).

Potrivit avocatnet.ro, sumele se pot acorda doar după ce au trecut cei doi ani de vechime a contractelor de muncă ale acestor interni. Practic, o firmă care a început un program de internship în septembrie 2018, l-a terminat în noiembrie și a angajat tot în noiembrie internul, va putea cere banii abia din noiembrie anul viitor.

„Organizațiile gazdă care, în termen de 60 de zile de la finalizarea programului de internship, încheie un contract individual de muncă cu persoana care a desfășurat programul de internship primesc, la cerere, din bugetul asigurărilor pentru șomaj, o primă de promovare a angajării în cuantum de 4.586 de lei pentru fiecare persoană astfel angajată, după îndeplinirea obligației de menținere a raporturilor de muncă pentru o perioadă neîntreruptă de cel puțin 24 de luni. Acordarea primei de promovare a angajării se realizează în limita fondurilor alocate cu această destinație”, este explicat în lege.

Reamintim că, odată intrată în vigoare această lege, internshipurile nu se mai pot face fără contract, neplătite și contrar altor obligații prevăzute în actul normativ. În cazul în care firmele nu le fac contracte, ele riscă amenzi ce pot ajunge până la 20.000 de lei pentru fiecare intern găsit în neregulă. Pe lângă nerespectarea acestei reguli, firmele pot primi aceleași amenzi și pentru nedeclararea la stat a contractelor.

Sursa: bugetul.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai asa sunt aproape toate legile din Romania mai Biliboi,pentru ca:patroni,directori,primari,ministri si in general toti cei care au putere de decizie sa le interpreteze dupa bunul lor plac.
1
0
taxele si impozitele si salariile bugetarilor din primarii, sunt vai mama lor!
0
1
Nu munceste nimeni, orasul e plin de oameni toata ziua la plimbare si cafele, numai noi taximetristii.
1
3
Am citit si legea. Sa-mi bag picioarele, nu am inteles nimic. Cine beneficiaza????
1
0
Eu zic ca Dragnea este de vina ca fura al 13 lea salariu sa vin USR sa ne dea salarii mari la privat
1
3
Parca este un curs de economie , acest reportaj . Plus acel " internship " ...bagat in text . Scrie frate doar in limba romana . Vad la servici , ca vin tineri si nu numai , care fac o mamaliga cu branza , amestecand cuvinte in engleza cu romana .
7
0
Noi asteptam ca cei care sunt platiti imens in parlament sa voteze proiectul care acorda al 13 si 14 salariu la privati.Asta pt ca patronul e avar,zgarcit,nu da 1leu in plus daca legea nu-l obliga.Pt ei au votat in 2-3zile salarii si pensii speciale. Dar pt cei 4,7 mil de angajati din privat-nimic.Proiectul e din toamna trecuta.Se face 1an de cand amana. Vrem raspuns de la psd.De ce nu voteaza nici al 13 salariu,nici coeficientii de crestere a salariului pt cei cu studii superioare.Numai muncitorii din constructii beneficiaza de indici,intelectualii-nu ?????????? Si Ceausescu ura intelectualii
11
2
99.99 % dintre cei care au citit acest articol nu au inteles nimic.
22
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272