REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Vești uriaşe pentru Guvern: BNR recunoaște că s-a înşelat! Mugur Isărescu anunță că inflația se va prăbuşi

Vești uriaşe pentru Guvern: BNR recunoaște că s-a înşelat! Mugur Isărescu anunță că inflația se va prăbuşi

Replica API 8 februarie 2019 | 02:20 439

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, joi, că decizia privind menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 2,50% pe an a fost luată în contextul în care noul scenariu al prognozei reconfirmă perspectiva continuării scăderii ratei anuale a inflaţiei pe parcursul următoarelor trei trimestre.

BNR a anunţat, joi, menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la 2,50% pe an.

În şedinţa de joi, Consiliul de administraţie al BNR a analizat şi aprobat Raportul asupra inflaţiei, ediţia februarie 2019, document ce încorporează cele mai recente date şi informaţii disponibile.

”Noul scenariu al prognozei reconfirmă perspectiva continuării scăderii ratei anuale a inflaţiei pe parcursul următoarelor trei trimestre, la valori chiar uşor inferioare celor anticipate anterior, urmată de urcarea şi menţinerea acesteia uşor sub limita superioară a intervalului ţintei, până la finele orizontului prognozei. Incertitudinile şi riscurile asociate perspectivei inflaţiei sunt legate de noul set de măsuri fiscale şi bugetare intrate în vigoare de la 1 ianuarie, precum şi de nefinalizarea proiectului de buget, implicit de conduita viitoare a politicii fiscale şi a celei de venituri”, se arată în comunicat.

BNR subliniază că importante sunt şi incertitudinile legate de ritmul creşterii economiei zonei euro şi a celei globale, de evoluţia preţului petrolului pe pieţele internaţionale, de conduita politicilor monetare ale BCE şi ale băncilor centrale din regiune.

Creditul acordat sectorului privat şi-a accelerat creşterea anuală în luna decembrie 2018, la 7,9% (cea mai mare creştere din mai 2012), de la 6,3 la sută în luna noiembrie.

”Creşterea a fost susţinută în principal de componenta în lei, a cărei pondere în totalul creditului s-a mărit la 66 la sută, cel mai ridicat nivel din septembrie 1996. Raportat la activitatea economică, nivelul creditului continuă însă să fie scăzut”, se arată în comunicat.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
'Reati ai drakului de PSD-eii nenorociti! S-arunce cu bani pa piata ka sa-i papati voi si gloata voatra de golani cu PENSII SPECIALE care inghit tot bugetul la care nu a CONTRIBUIT cu NICIUN BAN si iau pensii de 20 - 30 de mii de EURO pe luna! Si-acum vreti sa scoata BNR aur la vanzare pe NIMIC! Ca sa va umfle pe voi nenorocitii drkului!
3
0
Isarescu e ramolit complet. Afara cu el!
2
5
N ati vrut UE Economie de piata, libertate la granite, guvwernu lui, scandal in pieter, in Parcat, strinii sa conduca tzara ? Asta aveti !Q!!
1
8
Replica, unde ai vazut tu ca BNR a spus asa ceva! Guvernatorul a spus clar ce s-a intamplat in urma OUG 114, aia cu lacomia lu DRACnea, si a spus ca doar un zdruncinat la cap a putut sa faca asa lucru care o sa ne coste pe toti. Bancile si toti aia pe care i-a exectat PSD Nu ele platesc! Noi platim si o sa ne ia drakul pe toti daca mai lasam pe toti ZGUBI sa zgaltaie economia!
8
1
asta tine cu poporul cind are nevoie de bani pentru Iohanis s-au alegeri cumpara toti banii de pe piata si mareste roborul dindule bani cu punga asta la puscarie si consiliul de administratie confiscate averile ar fi penibil sa ii iertati toti bani care au fost scosi di tara au fost trecuti prin BNR asa ca astai treaba DNA DICOT SERVICII aveti bani si de preme daca intrati peste escroci aste nu stiti intrebatil pe Pipera ca el stie mai multe.
2
6
paradox toate masurile anuntate de guvernanti sunt luate spre binele nostru, al celor multi. si totusi noua, celor multi, ne este tot mai greu.
7
0
a primit o alta directie de la seftanii masoni dar altfel pentru ca jidanescu deja a scos din romanica tezaurul tarii leutul este in pom si pomul in aer
6
9
Rolul Bnr este de a interveni pe piata monetara ori de cate ori apar derapaje.
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212