REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.2° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
7.2° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

Viceprimarul RUSU: Unii din PSD au devenit BĂRBAȚI peste noapte și și-au ASCUȚIT LIMBA și GRAIUL!

Viceprimarul RUSU: Unii din PSD au devenit BĂRBAȚI peste noapte și și-au ASCUȚIT LIMBA și GRAIUL!

Replica API 17 decembrie 2020 | 23:41 3201

„Mi-am dat seama că tot ce s-a întâmplat, tot ce a spus fosta administrație, în timpul campaniei nu prea este ancorat în realitate”. Este declarația viceprimarului PNL al Constanței, după o lună de la preluarea mandatului. Ionuț Rusu a acordat un interviul ziarului Replica, în cadrul căruia a vorbit despre proiectele viitoare ale Primăriei Constanța, a lămurit problema burselor, dar a criticat și atitudinea unor adversari politici care ”au devenit bărbați peste noapte și și-au ascuțit și limba și graiul”, atacând noua administrație locală.

”Mi-am dat seama că tot ce s-a întâmplat, tot ce a spus fosta administrație, în timpul campaniei nu prea este ancorat în realitate. Campania electorală nu a avut nici o legătură cu realitate pe care noi am găsit-o aici. Noi suntem la punctul la care analizăm, facem foarte multe lucruri pentru că acum se discută bugetul din 2021, trebuie să fim foarte atenți cu cheltuielile pe care le avem de făcut, astfel încât tot ce am promis în timpul campaniei electorale, dezvoltarea acestui oraș, să fie bine stabilite și să pornim pe drumul pe care ni l-am propus”, a spus viceprimarul PNL, Ionuț Rusu.

Ionuț Rusu coordonează activitățile din următoarele servicii și departamente din cadrul Primăriei Constanța: Serviciul Management Drumuri și Transport Public, Serviciul Siguranța Circulației Urbane și Parcări, Serviciul Gestionare Cimitire, dar și adăpostul pentru câinii comunitari. Referitor la biobază, Ionuț Rusu a declarat că aceasta se află într-un amplu proces de reabilitare și că va colabora cu un ONG care va veni în sprijinul administrației cu bune practici în gestionarea câinilor comunitari. ”Biobaza care este un subiect foarte discutat. Suntem într-un proces foarte avansat cu cel mai mare ONG din România, suntem pe punctul de a semna un protocol de unde vom prelua împreună cu ei, cele mai bune practici în gestionarea câinilor comunitari și a pisicilor. Aplecarea fostei administrații a fost 0 pe acest fenomen. La prima discuție cu cei de la ONG, ne-au mulțumit că i-am primit. Le-am explicat clar că din data de 27 septembrie, acest lucru s-a stopat. Suntem alți oameni în administrație, acest aspect este unul care ține de civism și de omenie. Nu putem să tratăm animalele ca și cum nu ar exista”, spune Rusu.

Un nou regulament al parcărilor

Așa cum arătam mai sus, și parcările din Constanța se află în atenția viceprimarului. Se caută soluții pentru amenajarea mai multor locuri de parcare și pentru diminuarea, pe cât posibil, a problemei cu care se confruntă șoferii, spune viceprimarul. ”Chiar în clipa de față, se efectuează un studiu vizavi de modul de plată al parcărilor rezidențiale și nerezidențiale, să nu mai existe această problemă care a fost în trecut, privind plata parcării prin sms. Problema parcărilor nu va fi rezolvată peste noapte. Împreună cu cei din direcție, se fac niște studii astfel încât în cel mai scurt timp posibil, să ieșim public cu noul regulament al parcărilor. Construcția de noi parcări va fi un segment foarte important. Nu ne referim la vopsitul asfaltului, acestea nu sunt parcări. Ne referim la construirea de noi parcări. Toate zonele sunt problematice în Constanța. Nu este o parte a orașului care să stea bine sau o altă parte care să stea rău. Suntem în proces de identificare a locurilor unde putem face aceste parcări”, a explicat alesul șef.

Promenadă în Constanța

Totodată, Ionuț Rusu a vorbit și despre proiectul de mobilitate urbană ce va fi realizat pe străzile Ștefan cel Mare, Cuza Vodă și Bulevardul Ferdinand. ”Din câte mi-au comunicat colegii mei de la Fonduri Europene, se pare că în martie este un termen foarte optimist și real să înceapă acest proiect. Vorbim despre o promenadă care va începe de la gară și vine către Poarta 1. Deocamdată, nu sunt informații complete”, a spus Rusu

Viceprimarul a vorbit și despre bursele elevilor, un subiect controversat în ultimele zile. Ionuț Rusu explică de ce proiectul a fost inclus pe ordinea de zi doar în ceea ce privește acordarea burselor sociale. ”Au fost doar bursele sociale pe ordinea de zi dintr-un singur motiv. Ne-am gândit că cei care au nevoie de aceste burse sociale să le primească înainte de Crăciun. Nu a fost vorba că restul burselor nu se vor acorda. Această discuție nu a existat niciodată. Nu mai suntem în campania electorală. S-a terminat. Drept urmare, am avut întâlnire cu domnul primar, domnul viceprimar Cocargeanu și membri ai AEC și ai CJE. Vineri vom face iar o ședință extraordinară, astfel încât pe anul 2020 să fie acordate toate bursele. Nu a existat nicio inițiativă în care elevii să nu primească bursele”, a explicat Rusu.

Rusu, despre PSD: Unii au devenit bărbați peste noapte și și-au ascuțit și limba și graiul

Ionuț Rusu a dorit să comenteze reacțiile adversarilor politici, cu privire la problemele legate de termoficare. Viceprimarul spune că, unii social democrați au devenit bărbați peste noapte și au prins grai, în condițiile în care, timp de 20 de ani, PSD nu a făcut nimic. ”Interesantă este abordarea celor de la PSD și cum, dintr-o dată, unii au devenit bărbați peste noapte și și-au ascuțit și limba și graiul când, să nu uităm, 20 de ani la putere a fost PSD-ul. Ar fi putut să schimbe nu o țeavă, nici două, ci absolut tot. Credeți că aceste țevi, să fi avut toți banii din lume, le-am fi putut schimba de pe data de 27 septembrie? Degeaba spun colegii noștri din PSD că este vina actualei administrații, probabil că au o memorie foarte scurtă. Uită că aceste lucruri nu sunt din vina actualei administrații”, a spus Rusu.

În materialul VIDEO de mai jos, puteți afla noi informații cu privire la festivalul Neversea. Organizatorii vin cu un concept nou, spune viceprimarul. Totodată, în materialul VIDEO mai puteți urmări declarațiile lui Rusu cu privire la proiectele ce vizează amenajarea a două creșe, una dintre ele urmând să aibă și o grupă pentru sugari.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407