REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Victima unui ȘOFER BEAT acuză că medicii vor să îl externeze deși nu se poate ridica din pat!

Victima unui ȘOFER BEAT acuză că medicii vor să îl externeze deși nu se poate ridica din pat!

Replica API 15 martie 2019 | 00:00 640

Un tânăr constănțean, victimă a unui accident rutier provocat la sfârșitul lunii februarie a.c., de un șofer beat, reclamă faptul că medicul curant din cadrul Spitalului Județean Constanța intenționează să îl externe, deși starea lui de sănătate este în continuare gravă.

În ultimul week-end al lunii februarie a.c., un accident rutier care a avut loc pe Bulevardul Tomis, din municipiul Constanța, impresiona opinia publică. Accidentul a fost provocat de un șofer aflat sub influența alcoolului care, ulterior incidentului, s-ar fi dat jos din mașină și era foarte îngrijorat și revoltat de faptul că s-a îndoit capota mașinii, în vreme ce victima lui - șoferul celuilalt autoturism implicat în incident – era inconștient și într-o baltă de sânge.

De atunci, victima accidentului se află internată în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța”. A ajuns la spital cu fractură deschisă, a avut nevoie de mai multe intervenții, printre care și o grefă de piele. Acesta, împreună cu cei apropiați, susțin însă că deși starea lui de sănătate este în continuare problematică, medicul curant i-ar fi transmis că poate merge acasă pentru a se recupera, aspect care îl nemulțumește.

„Are tije exterioare fixate în picior, are patru fisuri și i-au luat și grefe de piele de pe picior. Nu se poate da jos din pat”, spun apropiații bărbatului.

Contactați de „Replica de Constanța”, reprezentanții unității spitalicești au arătat că nu au primit nicio reclamație din partea pacientului, în care să le fie semnalată o nemulțumire. Pe de altă parte, potrivit surselor noastre, pacientul nu urmează să fie externat, în cursul săptămânii viitoare el va fi supus unei noi intervenții chirurgicale în cadrul căreia îi va fi montată o tijă. Aceleași surse medicale au precizat că starea de sănătate a pacientului este stabilă, el putând într-adevăr să se recupereze la domiciliu, în confortul propriei locuințe, până la următoarea intervenție chirurgicală.

În astfel de situații, una din îngrijorările pacienților este că anchetatorii vor lua în calcul, la stabilirea gravității rănilor pe care le-au suferit, doar zilele de spitalizare. Dar, potrivit legislației, certificatele medico-legale anexate dosarelor penale de către victime și reprezentanții lor sunt realizate de medicii legiști și menționează zilele de îngrijiri medicale, care includ și zilele de spitalizare, dar nu sunt același lucru! Iar numărul de zile de îngrijiri medicale presupun și zilele de concediu medical.

Reamintim că pe în noaptea de sâmbătă spre duminică, 23 spre 24 februarie a.c., în jurul orei 00,45, un bărbat de 26 ani, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice (rezultat 0,88 mg/l alcool pur în aerul axpirat) a condus un autoturism pe Bulevardul Tomis, din municipiul Constanţa, dinspre B-dul Aurel Vlaicu către str. Soveja, iar după intersecţia cu str. Tulcea a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu un autoturism, care era condus regulamentar din sens opus de un bărbat de 30 ani. Incidentul a fost surprins de un martor, care a făcut publice imaginile pe pagina de socializare Facebook. Potrivit acestuia, după accident, șoferul aflat sub influența alcoolului ar fi fost mai supărat de faptul că a lovit mașina, decât de starea victimei. Șoferul primului autoturism este anchetat în libertate.

Florentina BOZÎNTAN

Citește și:

RUPT de BEAT, a condus PE CONTRASENS și a băgat în spital un om nevinovat! A fost lăsat ÎN LIBERTATE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Explicati-mi mie cum se pune problema zilelor de ingrijiri medicale si cum pot fi dovedite, la fel si profilul de urgenta al spitalului. Voi face eforturi sa fie si presa prezenta sa putem convinge cat mai multi oameni. De abia astept sa va intalnesc.
0
0
moarte scursurilor de medici umani!!! absolut TOTI sunt niste japite ordinare !!! moarte pesede!!!
16
4
Ceea ce nu inteleg multi dintre noi, este diferenta dintre zilele de spitalizare si zilele de ingrijiri medicale. Iar in al doilea rand, este spital de urgenta, cu numar limitat de locuri. As explica amanuntit, dar nu va intelege nimeni.
9
2
Betivul de la volan e mare smeker in oras, loaza de stab pesedist..
9
2
Lefurile la doctori, de ajung sa ia 3000-4000 euro pe luna. Spaga in schimb a ramas aceeasi, iar colac peste pupaza se preteaza si la astfel de cacaturi din lacomie. Unde e procuratura sa-i prinda in flagrant cum iau spaga de la inculpati ca sa falsifice probe? In cazul asta numarul zilelor de spitalizare. Rusine asa zisului doctor. Nu ma mira ca e de la spitalul judetean. Acolo e plin de secaturi spagare.
19
2
nu o sa faca nici o zi de puscarie. nici una. o sa ia maxim un an jumatae cu suspendare si anularea permisului pe 2 ani. Atat.
17
0
Daca medicii ajung la o intelegere cu betivul, inseamna ca nu se pot numi medici...clar nici oameni!Betivul ala trebuie sa plateasca si daca nu ajunge la puscarie macar sa i se suspende permisul macar 10 ani, poate i vine mintea la cap.
16
2
mai putine zile de spitalizare inseamna o pedeapsa mai mica, e clar ca doctorul a primit bani de la sofer
17
0
Asa fac jigodile de medici te externeaza cand primeste bani de la cel care il baga in spital p om.
22
1
Daca il externeaza normal ca ii scad zilele de ingrijiri medicale adica o pedeapsa mai mica betivului. Spaga functioneaza si in astfel de cazuri.
21
2
Betivul era ieri in city mall se plimba cufetele
18
0
Foarte periculosi acesti indivizi care conduc autoturisme in stare de ebrietate !
19
0
Situatia este de plans. Inca o data se adevereste faptul ca un idiot care nenoroceste un om poate scapa badma curata in Romania. Plangem ce nu avem strazi, autostrazi si alte alea, dar nu ne gandim ca toate astea fac parte dintrun serviciu integrat cu institutiile de forta ale statului... Politia, Jandarmeria s. a. Sau denigrat atat de mult aceste lucruri incat moartea unui om este luata in deradere de catre unii. Astazi va fi un protest, pentru autostrazi, un protest linistit, decent... Nu credeti ca nu mai este cazul pentru asa ceva? Nu vedeti ca pe ai nostrii puliticieni, ii doare undeva?
21
0
Sa speram ca i-si va reveni victima,dar referitor la ceea ce afirma,sustine, rudele sau victima au dreptate din pacate. Cel care produce un grav accident,Adica un inculpat ,un viitor infractor stie ce il asteapta daca va fi gasit vinovat!!!!!! Incearca cu orice pret sa scape de responsabilitati cautand salvare in cele mai fomiste domenii.va reusi pentru ca asa este firea romanesca, de kakat!!!!!!!
17
0
Pun pariu ca betivul conduce inca! Nu numai ca ar trebui sa fie incarcerat dar el cred ca, conduce linistit. Poate tot beat. Si poate face alte victime. Daca lovea vreun magistrat? Tot asa nestingherit umbla? Off, Doamne, ai bani, existi, ai putere. Nu ai bani, esti pielea pooli. Si cine mai spera in judecata divina, e naiv.
23
2
Nici nu pot sa ma gandesc ca medicii iau mita de la soferi pentru a schimba incadrarea vinovatului functie de nr.zilelor de spitalizare.Lasati vrajeala cu confortul caminului propriu !
20
3
sa vedeti cum este la sectia de oncologie a spitalului. Timp de 7 zile am dormit pe hol pe o targa fara ca dr. Dumbrava sa se uite la mine. Desi m-a chemat sa imi faca citostatice dupa abia 7 zile de dormit pe targa pe holurile spitalului mi-a spus ca nu are substanta si imi face externarea. Din data de 27 februarie ar fi trebuit sa incep tratamentul insa dr Dumbrava nici nu se uita la mine. Acum este in concediu si culmea revine in 25 martie. Murim oameni buni caci doctori nu avem , doar criminiali la spitalul din Constanta
28
3
de ce nu i s-a pus tija pana acum? intai se pun fixatoare apoi tije sau de ce? nu se putea pune tija de la inceput? cine stie sa explice?
11
3
Si betivul ,ce face ? In mod normal ar trebui sa fie la beci acum , nu aveti nici o informatie ?
21
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108