REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

VIDEO. E JALE pe drumul care leagă Năvodari de Lumina! De ce nu se lucrează?

VIDEO. E JALE pe drumul care leagă Năvodari de Lumina! De ce nu se lucrează?

Replica API 11 aprilie 2018 | 01:07 1034

Trăim în România, deci există o explicaţie

Trăim în România, deci există o explicaţie

Sătul de anii în care au tot aşteptat ca drumul care leagă Năvodari de Lumina să fie reparat, un năvodărean a luat iniţiativă! Alături de prieteni, acesta a mers cu nisip în zona cea mai afectată şi a început să umple gropile, sperând că poate aşa se “sensibilizează” şi autorităţile! De precizat că acest drum era în plan de peste 4 ani de zile, adică au fost demarate procedurile în vederea reabilitării lui, cu fonduri europene, numai că… ghinion! Totul a fost stopat când Inspectoratul de Stat în Construcţii a constatat că lucrările sunt greşit proiectate.

Primăria Năvodari anunţa, la începutul anului 2015 (!!!), câştigătorul licitaţiei pentru reabilitarea DJ 226 (Năvodari-Lumina). Astfel, proiectul a fost adjudecat, la acea dată, de Asocierea SC PG Delta Electron SRL – SC Teloxim Con SRL (pentru suma de 37.785.718,37 lei, fără TVA). Interesant că, încă de la acel moment, reprezentanţilor Primăriei Năvodari li se atrăgea atenţia că Teloxim este în insolvenţă.

Chiar şi aşa, reprezentanţii primăriei au încredinţat contractul, declarând că nu vor exista probleme. Mai mult, adăugau aceştia, la depunerea documentelor pentru participarea la licitaţie, reieşise că nici una dintre firmele din asociere nu ar avea datorii.

De precizat că reabilitarea DJ 226 a fost “prinsă” într-un proiect mai amplu, cu finanţare prin Programul Operaţional Regional, cu o valoare de 50.075.446,96 de lei.

Revenind, de ce nu se lucrează în momentul de faţă la “peticirea” acestui drum? Ei bine, în ianuarie 2018, Inspectoratul de Stat în Construcţii a dispus stoparea lucrărilor, solicitând cerând remedierea unor probleme descoperite ca urmare a unor controale. Din momentul respectiv, situaţi a devenit gravă: Primăria a dispus inclusiv schimbarea proiectării, pentru că proiectantul iniţial nu a mai răspuns la telefon! Cel puţin aşa a declarat primarul oraşului Năvodari, Florin Chelaru.

În încheiere, precizăm că lucrările de reabilitare şi modernizare ar fi trebuit încheiate în decembrie 2015. La acea dată, ele se făceau din bani europeni. Autorităţile locale susţin acum că remedierile la acest contract se fac exclusiv pe cheltuiala constructorului.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pocora a luat 4,5 hectare cu bani de la drum
2
0
Fix in pula il doare pe Pocora
1
1
Va astept la Ovidiu-pod spre drum galesu peste A4 - E JALEEEEEEEEEEEE ! RUPEM MASINILE
1
0
Sa nu primeasca amenda pentru ce fac .
0
1
Expresie " Proiectantul nu raspunde la telefon"?. Helou dar scris ati facut? iar legatura cu proiectantul o are constructorul. Sunt uimit ca nici o autoritate nu se autosesizeaza iar daca vine si sigur va veni UE, cei de la primarie vor da banii innapoi, bani ai contribuabilului iar drumul nu se va face nici in 10 ani. Orice proiect al Primariei nu are finalitate ceea ce este un mare semn de intrebare.
3
0
numai in romania se poate asa ceva....cine sunt trasi la raspundere pentru drumul navodari-lumina......
10
0
cred ca habat nu aveti despre ce vorbiti. Inspectoratul a oprit lucrarile in Ianuarie? Lucrarile sunt oprite de doi ani... Banii europeni sunt mai greu de sifonat, acuma se face lucrarea pe banii nostri
10
0
Jeguri la conducere
12
1
Pai cand dai lucrarea de asfaltare unui bishnitar& nevasta-sa, o firma de doi lei care zugraveste Cantina de saraci a Primariei Navodari, la ce sa te astepti ? Pai aia , si-au construit Hotel in Tabara pe banii storsi de la drumul de care rade toata Romania cand vin turistii pe Litoral ! Cum au votat onor consilierii locali ai Primariei , acordarea unei lucrari de importanta locala , pt o firma de doi lei fara experienta in construirea de drumuri ? ... Nu cumva ? ... Sau cumva ? Rusine sa le fie !
18
0
nu numai acest drum trebuie cirpit ci si drumul ce lega Navodari de -Rompetrol !Lichelelle de la Ecoterm la decopertat de cel putin o luna si la-u lasat asa.Rusine PRIMARULE CHELARU! ITI BATI JOC DE TOATA LUMEA!DAR NU UITA CEI CE MUNCES IN PLATFORMA ROMPETROL AU O GROAZA DE VOTURI CARE LA TINE FI SIGUR CA NU VOR VENI
17
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369